همه انسان ها مي خواهند بارعايت رژيم غذايي خوب و صحيح از سلامت كامل برخوردار باشند، رژيمهاي غذايي گوناگوني نيز سوي متخصصان تغذيه توصيه مي شود كه هر يك به نوبه خود مفيد هستند، اما آيا مي توان با مصرف برخي مواد غذايي، تمام مواد مورد نياز بدن را تامين كرد و از سلامت و انرژي كافي برخوردار بود؟
پاسخ اين سوال مثبت است. تحقيقات اخير نشان داده است كه اگر 14 ماده غذايي را در برنامه خود قرار دهيد و مصرف كنيد، شاهد نتايج فوق العاده اي در وضع سلامت خود خواهيد بود.
و اما اين مواد غذايي فوق العاده 14مورد هستند و عبارتند از:
1- انواع لوبيا
2-زغال اخته
3- گل كلم
4-جو
5-پرتقال
6-كدو تنبل
7- ماهي آزاد
8-سويا
9-اسفناج
10- چاي (سبز يا سيا)
11-گوجه فرنگي
12- بوقلمون
13-گردو
14- ماست
به عقيده آقاي استيون پرت كه يكي از محققان مواد غذايي است. وقتي شما اين مواد را به رژيم غذايي خود بيفزاييد، بسياري از تغييراتي كه در بدن ايجاد شده و منجر به بيماري هايي نظير ديابت، فشار خون بالا، آلزايمر و برخي سرطان ها مي شوند، متوقف شده و شما از بدني سالم برخوردار خواهيد بود.
نكته جالب ديگر اين است كه درهر نقطه از جهان كه زندگي كنيد مي توانيد آنها را مصرف كنيد و غذاهايي نيستند كه مصرف آنها براي افرادي در مناطق خاص دشوار باشد و اما حالا بپردازيم به دليل مصرف اين گونه مواد:
گردو: حاوي چربي خوب
گردو يكي از بهترين مواد غذايي است، حتي چرب ترين انواع آن حاوي روغن امگا 3 است كه بسيار مفيد مي باشد.
اين روغن درماهي آزاد نيز يافت مي شود وماهي آزاد براي سلامت قلب نيز مورد توجه است ومي تواند احتمال ابتلا به بيماري هاي قلبي را كاهش دهد.
اگر شما 5 بار در هفته يك مشت گردو بخوريد، علاوه بر مصرف كالري خوب ازفوايد آن نيز بهره مند مي شويد.
به رژيم غذايي خود كمي هم رنگ بدهيد
يك ضرب المثل مي گويد: هميشه چيزهاي خوب در بسته هاي كوچك هستند. زغال اخته نيز از جمله موادي است كه شامل مواد مغذي گوناگون است؛ يعني نمي توان گفت سرشار از يك نوع ماده مفيد است، اما شامل ويتامين C، اسيد فوليك، فيبر، كاروتن و صدها ماده مفيد ديگر است كه در يك ميوه خوش رنگ كوچك جمع شده است.
بورسي كلويدنس از محققان تغذيه است و عقيده دارد غذاهايي كه رنگ دارند يعني قرمز، سبز، بنفش و نارنجي هستند موادي دارند كه مانع ابتلا به بيماري هاي قلبي و سرطان مي شوند و در ضمن به حالت تعادل روحي، حافظه و قدرت تفكر نيز كمك مي كنند.
اما چگونه به غذاهاي خود رنگ بيفزاييم؟ به سوپ يا كباب، گوجه فرنگي اضافه كنيد.
در ساندويچ نيز از فلفل دلمه اي، گوجه فرنگي و اسفناج يا جعفري تازه استفاده كنيد. در ميان روز از بادام، گردو، گل كلم و انگور به عنوان وعده غافل نشويد.
انواع ميوه ها نيز علاوه بر داشتن مواد مغذي، انرژي كافي نيز براي بدن تامين مي كنند.
سويا و تاثير خوب آن بر كلسترول
استفاده از سويا به اين معنا نيست كه تا حد ممكن از سويا سس در غذاها استفاده كنيم. بلكه از انواع دانه هاي محتوي سويا بهره مند شويم.
سويا يكي از موادي است كه براي قلب مفيد است، زيرا كلسترول را پايين مي آورد و داراي فيبر و پروتئين فراوان نيز هست.
جو ولوبيا، سرشار از فيبر
فيبري كه درجو و لوبيا موجود است مانع بالا رفتن قند و كلسترول خون مي شود و به تنظيم كار روده نيز كمك مي كند.
مطالعات حاكي از آن است كه غذاهايي شامل جو، لوبيا، برنج، ميوه ها و سبزي بويژه سيب منابع سرشار فيبر هستند كه علاوه بر فوايد خود بتدريج هضم مي شوند و مانع بالا رفتن ناگهاني قند خون مي شوند، در صورتي كه نان و شيريني ها چنين نيستند، منابع سرشار فيبر به كنترل وزن نيز كمك مي كنند.
در ضمن مصرف 5 تا 9 وعده در روز از ميوه ها و سبزي ها براي سلامت بسيار مفيد است. از آنجا كه انواع لوبيا سرشار از پروتئين است. مي توان آن را به سوپ، سالاد و تخم مرغ نيز اضافه كرد.
كلسيم و استخوان ها
ماست و ديگر محصولات لبني با تقويت استخوان ها مانع شكستگي آنها مي شود. همچنين در سلامت دندان ها وكمك به انقباض عضلات و تنظيم ضربان قلب نيز موثر است.
احتمال ابتلا به بيماري هاي روده را كاهش مي دهد و در كاهش وزن نيز تاثير دارد. مصرف روزانه حداقل 1000 ميلي گرم كلسيم نيز مانع افزايش وزن مريض مي شود.
مي توانيد روز را با يك استكان چاي آغاز كنيد و يك ليوان شير كم چرب و تازه به همراه تكه اي از نان گندم كامل براي صبحانه كافي است. با غذا ماست را فراموش نكنيد و در ميان روز نيز از هويج و ميوه استفاده كنيد.
از پنير نيز براي رفع گرسنگي و تامين انرژي مي توانيد استفاده كنيد. مطمئن باشيد اگر اين 14غذا را در برنامه خود بگنجانيد، علاوه بر اين سلامت كلي نيازي به رژيمهاي كاهش وزن نيز نخواهيد داشت و از ظاهري شاداب تر برخوردار خواهيد شد.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر