ا

الَلهُمَ کُن لِوَلیِکَ الحُجَةِ بنِ الحَسَنِ ، صَلَواتُکَ عَلیهِ وَ عَلی آبائِهِ فی هذِه الساَعةِ وَ فی کُل ساعةٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَ قائِداً وَ ناصِراً وَ دَلیلاً وَ عَینًا حَتی تُسکِنَهُ اَرضَکَ طَوعًا وَتُمَتِعَّهُ فیها طَویلا

۱۳۹۰ اردیبهشت ۹, جمعه

تعیین‌کنندگان زمان ظهورِ امام زمان(عج) دجّالان روزند

قم - خبرگزاری مهر: مرجع تقلید شیعیان جهان با بیان اینکه تعیین‌کنندگان زمان ظهورِ امام زمان(عج) دجّالان هستند بر لزوم زندگی خردمندانه و پرهیز از افسانه نظیر سی‌دی خرافه نزدیکی ظهور امام زمان(عج) تاکید کرد. به گزارش خبرنگار مهر در قم، پس از آنکه تعدادی از مراجع تقلید و علمای مطرح قم، از جمله حضرات آیات مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی و... پخش سی دی ظهور نزدیک است را اقدامی شیطنت آمیز و مشکوک و انحرافی تعبیر کردند، این بار آیت الله العظمی عبدالله جوادی آملی در پیامی به همایش کانونهای فرهنگی مساجد تعیین کنندگان زمان ظهور امام زمان(عج) را دجالان روز خواند و بر لزوم پرهیز از این سی دی تاکید کرد.

در این پیام آمده است: حمد ازلی خدای را سزاست که آفریدن ویژه اوست؛ تحیّت ابدی، پیامبران الهی(ع) خصوصاً حضرت ختمی‌نبوّت(ص) را رواست که همراهی قرآنِ بی‌همتا مخصوص اوست و درود بیکران، دودة طاها و اُسرة یاسین را بجاست که ولایت آنان مایة کمال دین و پایة تمام نعمت است؛ انتظار جهانیان، نثار مقدم حضرت ختمی‌امامت، مهدی موجودِ موعود(عج) است که تعیین‌کنندگان زمان ظهورِ وی، دجّالان روزند! به عترت اطهار، تولّی داریم و از معاندانِ لَدود آن ذوات قدسی، تبرّی می‌نماییم!

در ادامه این پیام آمده است: مقدم صحابه کتاب خدا، قاریان، اساتید تلاوت و تفسیر، ائمه محترم اقامة جماعت مساجد و مهمانان بزرگوار را گرامی می‌داریم و از سعی بلیغ ستاد عالی کانونهای فرهنگی ـ هنریِ کشور، تشکّر و اجرِ وافرِ همگان از خداوند سبحان مسئلت می‌شود!

در این پیام تاکید شده است: قرآن حکیم، حیات‌بخشِ دلهای آمادة دریافتِ آبِ زندگانی و شفادهنده بیماران اعتقادی، اخلاقی و رفتاری است. بهره‌وری از کوثر حیات و شفا، مرهون تلاوت، معرفتِ معارف، عَرضة هویّت خود بر آن مجلای فیض الهی و توزین کالای وجودی خویش با آن میزان قِسط است، لذا چند نکته کوتاه پیرامونِ ضرورت عَرضة مسائل فردی و جمعی بر آن و کیفیّت پاسخ‌یابی بعد از این درخواست، ارائه می‌شود:

یکم. انسان، در معرض رخدادهای تلخ تاریخی است و برای صیانت از سقوط، لازم است به حبل متین خدا یعنی قرآن حکیم، اعتصام نماید تا مایة عصمت وی از هر لغزش گردد. اعتصام به کتاب الهی، متوقف بر معرفت آن به عنوان میزان حق و باطل، معیار صدق و کذب، مدار حُسن و قبح، محور خیر و شرّ و بالأخره مناط صواب و خطا در عقاید، اخلاق و اعمال خواهد بود. حضرت محمدبن‌علیٍ‌الباقر(علیه السلام) فرمود: «... اِعْرِض نَفْسَکَ علی کتاب الله فإن کنتُ سالکاً سبیلَه زاهِداً فی تزهیده راغباً فی ترغیبه خائفاً من تخویفِه فاثْبُت و أبْشِر فانه لا یَضُرّک ما قیل فیک و إن کنت مبایناً للقرآن فماذا الذی یغرّک مِن نَفْسِک...».
قرآن کریم مصون از آسیب تحریف و محفوظ از گزند زوال است

در پیام آیت الله جوادی آملی تاکید شده است: چون قرآن کریم، مصون از آسیب تحریف و محفوظ از گزند زوال است، اعتصام آگاهانه بشر در مسائل فردی و جمعی به آن، سبب صیانت وی از غوایت و حفظ او از ضلالت خواهد بود.

در این پیام آمده است: دوم. عترتِ اطهار(ع) که قرآن ناطق‌اند و کلام آنان نور است، کیفیت عرضه بر حقیقت وحی که به صورت قرآن مجید تجلّی نمود را بیان فرمودند. نموداری از این تبیین را می‌توان در جریان عَرضه حدیث بر قرآن مشاهده نمود که خلاصه آن این است: آنچه عِدل قرآن کریم است انسان کامل معصوم(ع) یعنی اهل بیت عصمت و طهارت(ع) هستند که هرگز کسی همتای آ‌نان نخواهد بود، هر چند به صورت اجتماع متظاهرانه و متعاضدانة جنّ و انس باشد، چه اینکه هیچ کتابی، همسان قرآن نخواهد بود ﴿لَئِنِ اجْتَمَعَتِ الْإِنسُ وَالْجِنُّ﴾؛ اما حدیث، هرگز معادل قرآن نیست زیرا امامان معصوم(ع) فرمودند کسی نمی‌تواند مانند قرآن، آیه‌ای جعل کند ولی می‌تواند شبیه حدیثِ مأثورِ ما روایتی را جعل نماید، لذا هر روایتی باید بر قرآن کریم عرضه شود خواه معارض داشته باشد ـ چنانکه نُصوص عِلاجیه در فنّ اصول فقه ناظر به آن است ـ و خواه معارض نداشته باشد که لزوم عرضه هر دو صنف بر قرآن، در جوامع روایی ما نیز آمده است.

لزوم عرضة عقاید، اخلاق و اعمال بر قرآن، مطلق است

در پیام آیت الله جوادی آملی تصریح شده است: لزوم عرضة عقاید، اخلاق و اعمال بر قرآن، مطلق است؛ خواه کسی بین دو عقیدة متطارد یا دو خُلق متخالف یا دو عمل متضاد واقع شود و در انتخاب یکی و ترک دیگری مردّد باشد یا دربارة عقیدة خاص، خُلق مخصوص و عمل معیّن، تردید داشته باشد، در هر دو صورت باید آن را بر میزانِ قِسط و زبان عَدلِ بی‌عِدل الهی یعنی قرآن، معروض دارد و بعد از معرفت، باور نماید و بعد از تدیّن، به آن عمل کند و اگر توفیق یافت سبب انتشار آن را فراهم نماید.

در این پیام تاکید شده است: سوم. قرآن حکیم نه تنها میزان حق و عَدل است بلکه مبانی علمی و مبادی ورودی و عملیِ در ساحت حق را ارائه می‌کند و مآثرِ عینی و آثار پربرکت خروجی آن را نیز بیان می‌نماید. دستورهای ایجابی و تحریمی و یا ترجیحی و تنزیهیِ آن از یک سو و تبشیر پرهیزکاران و انذار تبهکاران از سوی دیگر و نقل نمونه‌های اجرا شدن آن در ضمن داستان پیامبران و مردمی که با قبول یا نکول، به اصحاب میمنه یا صحابه مشئمه تقسیم شده و به فلاح یا طلاح رسیدند از سوی سوم، همگی بیانگر تمام و کمال این میزان الهی و ضرورت عَرضه خود بر آن و دریافت نسخه شفابخش از چنین کتابی است که ندای ﴿وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ﴾ را از بارگاه ملکوتِ اعلای عرشیان به کارگاه فرش‌نشینان رسانده است و عده‌ای را که دلمایه‌ای به عنوان کلمه طیّب فراهم کردند، به سوی ثواب خدا صعود می‌دهد.

لزوم عرضه خود بر قرآن، معنای جامعی دارد

چهارم. لزوم عرضه خود بر قرآن، معنای جامعی دارد که باید ملحوظ گردد: 1ـ چون قرآن و عترت(ع) عدیل بی‌مَثیلِ هم‌اند، عرضة بر هر کدام باید عرضه بر دیگری را همراه داشته باشد وگرنه عرضة حقیقی نخواهد بود. 2ـ عرضه بر حدیث، بعد از عرضه آن بر قرآن حکیم است، تا مخالف آن نباشد زیرا گرچه موافقت قرآن، شرط حجیّت نیست ولی مخالفت با آن، کاشف از بطلان و کذب و مانع از اعتبار است. 3ـ بعد از دریافت معنای قرآن به عنوان اولین ترازو و بعد از عرضة حدیث بر آن به عنوان متمّم و مکمّل حجّت خدا، نوبت به عرضه معارفِ متعارف و اخلاق متداول و اعمال متناوب بشری به آنها می‌رسد تا غَثّ و سمین و صحیح و مَعیب آن روشن گردد، بنابراین هماره روایتهای معتبر، در کنار آیات الهی، به عنوان هماهنگی ثَقَل کبیر با اکبر مطرح‌اند وگرنه تنها عرضه بر قرآن مجید، ناتمام خواهد بود، زیرا خود قرآ‌ن، جامعه بشری را به پذیرش رهنمود حضرت ختمی‌نبوّت(ص) فرا خواند: ﴿مَا آتَاکُمُ الرَّسُولُ فَخُذُوهُ﴾ و یکی از برجسته‌ترین آثارِ متواتر آن حضرت، فرمان اعتصام به این دو وزنة وزین و پرهیز از غوایتِ ناشی از ترک آن و دوری از هلاکت حاصل از رهایی و عدم اعتصام به این دو ثَقل الهی است.
هیچ فسون و فسانه‌ای در قرآن راه ندارد

در پیام این مرجع تقلید آمده است: پنجم. چون قرآ‌ن کریم کتابی است حق و هیچ فسون و فسانه در آن راه ندارد، جامعه بشری، به ویژه امّت اسلامی و بالأخص حوزویان عزیز و دانشگاهیان گرامی را توصیه می‌کند که هیچ‌گاه در تصدیق و قبول مطلبی و در تکذیب و نکول مطلب دیگر، بدون تحقیق و دلیل سخن نگویند؛ این رهنمودِ ناب، ضامنِ رشد فرهنگی یک ملّتِ زنده و بیدار است. حضرت امام صادق(ع) فرمود: «إنّ الله خَصَّ عبادَه بآیتین مِن کتابه: أنْ لا یقولوا حتی یعلَموا و لا یَردّوا ما لم یَعلَموا و قال عزّ وجلّ ﴿أَلَمْ یُؤْخَذْ عَلَیْهِمْ مِیثَاقُ الْکِتَابِ أَن لاَیَقُولُوا عَلَی اللّهِ إِلاّ الْحَقَّ﴾ و قال: ﴿بَلْ کَذَّبُوا بِمَا لَمْ یُحِیطُوا بِعِلْمِهِ وَلَمَّا یَأْتِهِمْ تَأْوِیلُهُ﴾». وقتی تعهّد ارباب بَنان و قلم، بر پژوهش محقّقانه استوار بود و هنگامی که مبنای اصحاب بیان و کلام، بر نزاهت از گفتار غیرعالمانه برابر بود و این سفارش ویژه اهل بیت(ع) که برگرفته از دو آیه یادشده است، تدبیر شد، جامعه از گزند خواب و آسیب خیال و خرافة وهم می‌رَهد و به صفای بیداری و خردمداری می‌رسد، آن‌گاه تنفّس در چنین جامعة دانش‌محور آسان خواهد بود وگرنه مرزی برای گزافه‌نویسی و افسانه‌سرایی نیست که در این حال، نَفَسهای محقّقان، در سینه حبس و زندگی دشوار و کتاب خدا نزد بداندیشان، مهجور (که از هُجْر و هذیان است) و نزد دگراندیشان، محجور (که از حَجْر و منع است) و نسبت به تودة مردم، مهجور (که از هِجر و ترک است) خواهد بود و منشأ همه این خطرها، عَرضه نکردنِ هویّت فردی و جمعیِ جامعه بر قرآن و عدم دریافت میزان قبول و ردّ و آگاه نبودن از معیار خواب و بیداری است.

در ادامه این پیام تاکید شده است: ششم. محصول عرضه هویت انسان بر قرآن این است که فتوای کتاب الهی درباره جامعه بشری، چند عنصر محوری است که سه بخش آن عبارت است از 1ـ لزوم جهان‌دانی؛ 2ـ لزوم جهان‌بانی؛ 3ـ لزوم جهان‌آرایی. به استناد اصل اول باید آغاز و انجام جهان هستی را شناخت و به آن ایمان آورد و به اعتبار اصل دوم باید نظام کیهانی را که خداوند، آن را مسخّر اندیشه ناب قرار داد، از تباهی حفظ کرد و از رفتار غیرعاقلانة تخریب، پرهیز نمود و جلوی تجاوز طاغیانی را که ﴿إِذَا دَخَلُوا قَرْیَةً أَفْسَدُوهَا وَجَعَلُوا أَعِزَّةَ أَهْلِهَا أَذِلَّةً﴾ گرفت و به اتّکال اصل سوم باید بر زیبایی و آرایش سنّتی آن، جمال صنعتی را افزود و تمام نیازهای بشری را هنرمندانه برآورد تا کسی کمبودی را احساس نکند و لکّة فقر اقتصادی، چهره زیبای نظام اجتماعی را زشت نکند و غبار غربت و محرومیّت، روی آئینه شفاف جامعه را نگیرد و زیبایی عدل و داد، به زشتی جور و بیداد مبدّل نشود و حکومت عقل به حاکمیت جهل، دگرگون نگردد.

محکومیت اهانت به قرآن کریم

آیت الله جوادی آملی همچنین تصریح کرد: هفتم. نتیجه عَرضه حیات فردی و جمعی بر قرآنِ حکیم اموری است که برخی از آنها را می‌توان در لزوم احترام متقابل به مقدّساتِ ملل دانست. همان طور که قرآن کریم تمام کتابهای آسمانی را محترم شمرده است و ارج نهادن به آنها را برای پیروان خود لازم و برای دیگران وظیفه می‌داند، نگهداری حرمت قرآن کریم را بر همگان واجب کرده است و اگر کسی خود را یهودی یا ترسا می‌داند باید همه کتابهای آسمانی را که در رأس همه آ‌نها قرآن مجید است محترم بشمرد و اگر استکبار جهانی و صهیونیسم بین‌الملل، مایة به‌هم‌ریختگی نظام کنونی و تعدّی مستکبران عَنود بر مستضعفان وَدود شدند و زمینه بیداری مردم مسلمان ستم‌سوز و ظلم‌ستیز را فراهم کردند، نباید چنین نهضتی را گناه پنداشت و نباید قرآن حکیم را که حق‌مدار و عدل‌محور است محکوم نمود و به حریم مقدس آ‌ن اهانت روا داشت و ندای آسمانی این کتاب الهی را باید شنید که ﴿إِنَّ رَبَّکَ لَبِالْمِرْصَادِ﴾.

لزوم زندگی خردمندانه و پرهیز از افسانه نظیر سی‌دی خرافة نزدیکی ظهور امام زمان(عج)

در این پیام آمده است: خلاصة آنچه در این پیام کوتاه آمد، عبارت است از: 1ـ لزوم عرضه هویّت انسان بر قرآ‌ن حکیم. 2ـ همتایی قرآن و عترت ایجاب می‌کند که عَرضه جامعه بشری بر رهنمودهای اهل بیت وحی(ع)، در کنار عرضه بر قرآن ملحوظ گردد. 3ـ قرآنِ حق‌مدار، بیانگر مبانی و مبادی علمی و عملی طغوای دوزخیان و تقوای بهشتیان است. 4ـ لزوم عَرضه خود بر حدیث مأثور، بعد از عَرضه حدیث بر قرآ‌ن مجید است تا مخالف آن نباشد، زیرا احتمال تحریف در روایت، بجاست، هر چند دربارة قرآن، مجالی ندارد. 5ـ لزوم زندگی خردمندانه و پرهیز از افسانه نظیر سی‌دی خرافة «نزدیکی ظهور امام زمان(عج)» و مانند آن. 6ـ لزوم جهان‌دانی، جهان‌بانی و جهان‌آراییِ دولت و ملت مسلمان. 7ـ لزوم احترام به مقدساتِ آسمانی و اِجلال و تکریم کتابهای انبیا(ص) به ویژه آخرین کتاب پروردگار جهان.

در پایان مجدداً مقدم همگان را گرامی می‌داریم و از کوشش ستاد عالی کانونهای فرهنگی ـ هنری مساجدِ کشور، حق‌شناسی نموده و اجر آنان از خداوند مسئلت می‌شود!
 

جریان انحرافی در دولت تلاش دارد جامعه را از نیاز به نصرت مؤمنان تهی کند

نوشته‌ای از دکتر غلامحسین الهام: imagesCAX8XZSYدر اوایل دولت دوم خردادی موسوم به اصلاحات بود که جمعی از شورای یک تشکل سیاسی خدمت مقام معظم رهبری رسیده و در مورد ضرورت یا نیاز به حضور و فعالیت خودشان پرسشی کردند. ایشان در مورد نقش افراد در جامعه نکته ای فرمودند که مضمون آن این بود که کوچک‌ترین عضو جامعه نیز نقش آفرین است و به وجود او نیاز است. شاید به این بخش از آیه شریفه استشهاد فرمودند که "هوالذی ایدک بنصره و بالمومنین" خدایی که پیامبرش را با مؤمنین یاری می کند، چگونه می شود جامعه اسلامی خود را از کمک مؤمنان مستثنی و بی نیاز بداند؟
کدام رهبر یا شخصیت برجسته ای، بالاتر از محمد(ص) است؟ همین پیامبر با کمک مومنین به اهداف متعالی و بلند خود دست می یابد. وقتی موسای کلیم مأموریت الهی خود را در حرکت به سوی فرعون دریافت، از خدای متعال خواست که او را با کمک برادرش -هاورن- تقویت و یاری کند! این امیرمومنان بودند که در شدائد با صلابت به کام اژدهای مشکلات می رفتند و پیامبر(ص) خود را یاری می کردند، به‌طوری که تا رفع مشکل نمی کردند، آرام نمی نشستند و والاترین یاور پیامبر(ص) و برادر حضرتش بود. امیرمومنان با کمک مالک اشتر گره گشایی از مشکلات می کرد و سایر اصحاب و یاران هر کدام نقش آفرین در جامعه و یاور امام خود می شدند.
سیدالشهداء یاران خود را با زیباترین تعابیر ستایش می کند و وقتی برادر بزرگوار و علمدارش به شهادت می رسد می فرماید که پشت او شکست و یاور و پناهش را از دست داد! اگر این امت امام خمینی(ره) نبود، سرنگونی شاه، شکست هیمنه امریکا، دفع تجاوز هشت ساله دشمنان کینه توز و حفظ خاک پاک میهن اسلامی هرگز میسر نمی شد! نصرت مومنان را باید والاترین نعمت الهی برای جامعه دانست.
به طور خاص سوم تیرماه 84 و 22 خرداد 88 تجلی نصرت و یاری مؤمنان در حساس‌ترین صحنه انقلاب بود. اینک برخی در مقام شکستن این اعتبارند؛ و بین نیروهای مومن شکاف و شقاق ایجاد می کنند -گاهی می گویند هیئات مذهبی چه تأثیری بر رأی و اراده مردم دارند؟ این گروه موجب ریزش آراء مردم می شوند! به تدریج کار را به شکایت و تقابل می رسانند، و "حاج منصور"ی را که هیأت او کانون ارادت ورزان فاطمی و حسینی است و مداحی که همیشه پیشتاز فتنه شکنی است، متهم می شود. کار می رسد به اینجا که القا می کنند نه تنها بی نیاز از مثل او هستیم که وجودشان مزاحم است. خواص، عالمان و بزرگان را که پیوسته وجودشان روشنگر و حامی ارزش‌های متعالی و عدالت و دولت عدالت محور بوده اند، بی حاصل در موفقیت های دولت دانسته و در هیچ مرحله ای خود را رهین حمایت منت آنان نمی دانند. گاهی حزب الله را ناچیز و بی مقدار می شمرند!
این جریان انحرافی و حاشیه ساز تلاش دارد با القای این اباطیل، جامعه را از نیاز به نصرت مومنان تهی کند. نتیجه این رفتار تردید و تشکیک مومنان در نقش و اراده خود در مسائل اساسی جامعه اسلامی خواهد بود. البته تاکید بر ذکر "مومنان" دسته بندی آحاد جامعه نیست. ملت ایران مصداق بارز مومنان هستند و ایمان آنان مورد شهادت امام راحل(ره) است. امامی که وفاداری و فداکاری این ملت را از صدر اسلام برتر دانست.
شاخص و تجلی اهل ایمان، مقام ولایت است. نصرت رهبری و امام، بالاترین نصرت و ظرفیت برای جامعه است. بی جهت نیست که مردم مسئول و بصیر، پیوسته در مقام کشف رأی و اراده امام خویش بوده اند و با اتکا به همین اعتقاد و علاقه باطنی است که در صددند تا نصرت رهبری را برای خود مصادره کند.
حمایت گفتمانی رهبر معظم انقلاب از شخص احمدی نژاد -رئیس جمهور محبوب و مردمی- سرمایه عظیم برآمده از نصرت یک مومن است که این نصرت را باید غنیمت شمرد و از آن حفاظت کرد. تصرفات رهبری در امور مربوط به قوای سه گانه کشور، مصداق چنین نصرتی است. علاوه بر آنکه در جایگاه حقوقی خود، واجب الاطاعه هم هست. آقای احمدی نژاد -رئیس جمهور- در نامه سال 88 خود به رهبر معظم انقلاب به این جایگاه حقوقی- اصل 57- قانون اساسی و ولایت مطلقه اشاره و تصریح کرده اند که این اقدامات کاملا حقوقی و منطبق به قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی است.
اکنون نیز حکم ابقای وزیر اطلاعات پس از برکناری، مصداقی از این نصرت و حکم ولایی است و گره گشایی از مشکل حقوقی برای کشور بود، چرا که با بر کناری وزیر، ظاهراً ابقای مجدد و مستقیم او به وسیله رئیس جمهور، پس از تحقق کامل عزل یا استعفا دشوار باشد چنانکه عدول از استعفا پس از پذیرش پیش بینی حقوقی نشده است! و ناگزیر وزیر جدید باید با رأی اعتماد جدید مجلس تعیین شود. حکم ولایی و صریح رهبری که مبتنی بر مصالح نظام و کشور صورت گرفت و در آن به برخی از این مصالح از جمله ضرورت استحکام و انسجام دستگاه اطلاعاتی به مثابه یکی از پایه های مهم اقتدار نظام اسلامی اشاره شده، مشکل ایجاد فترت در مهم‌ترین نهاد نظام و در شرایط حساس امروزی را منتفی ساخت. تصمیمی که اگرچه از نظر حقوقی حق رئیس جمهور است ولی قطعاً استفاده از حق در امور حساس و مهم اصولاً نیازمند مشورت و تأمل بیشتری است. به‌ویژه اینکه وزارت اطلاعات، وزارتی است که دامنه مأموریت آن کل نظام است و مصلحی، وزیر اطلاعات از حامیان اعتقادی و دیرین احمدی نژاد است.
دولت ولایی است، و این شاخص را رئیس جمهور در آخرین نطق خود در روز ارتش تصریح می کند، و ارتباط و اتصال به ولایت فقیه را ارتباط و اتصال شرعی به امام عصر(عج) می داند و ضمن اینکه چنین اتصالی مبنای مشروعیت نظام سیاسی است، اسباب اقتدار، توفیق و شکست ناپذیری است.
اکنون باید مراقب شیاطینی بود که ولایت را و نصرت مومنین را حقیر می شمرند و ممکن است دولت مقتدر اسلامی را از این ظرفیت عظیم دور کنند، اما هم آنها باید بدانند در خیمه ولایت، دولت و ملت، ید واحده اند تا چشم فتنه کور گردد.

۱۳۹۰ اردیبهشت ۶, سه‌شنبه

واکنش رهبر انقلاب به تملق‌گویی درباره ایشان

نویسنده وبلاگ "سحریار" در یکی از مطالب اخیر خود به دو نمونه از برخورد مقام معظم رهبری با تملق گویی اشاره کرد و نوشت: در تاریخ 24 / 6 / 77 در دیدار با فرماندهان سپاه پاسداران ، قبل از بیانات مقام معظم رهبری سرودی اجرا شد و و در آن مصرعی بود که جمع باهم می خواندند " سرور ما ، خامنه ای ". ایشان در همان جلسه تذکر دادند و فرمودند: " یک نکته هم درباره این سرود زیبایی که برادران اجرا کردند، عرض کنم: من خواهش می‏کنم که الفاظ این اشعار و سرودها را از کلمات مبالغه‏آمیز خالی کنید. هم شأن شما این است که در این راهها پیشقدم باشید و هم حقیقت قضیه این است.
بنده افتخارم به این است که بتوانم خدمتگزار شما و مردم باشم. «سَروَر» فقط خدای متعال است و به امر او و در پیروی و عبودیّت او بندگان صالحِ برجسته و معصومین علیهم‏السّلام‏ا ند. ما بندگانی ناقص، نارسا، و ضعیف هستیم. بزرگترین هنر ما این است که بتوانیم در لابه‏لای همه ضعفهایی که داریم، کاری انجام دهیم که ان‏شاءاللَّه طبق وظیفه باشد. این کلمات مبالغه‏آمیز را حذف کنید. بنده، وقتی این کلمات را می‏شنوم، حقیقتاً متأذّی می‏شوم."

* در 12/ 8/ 80 در دیدار با جوانان اصفهان، قبل از فرمایشات امام خامنه ای، کسی ایشان را " علی زمان " خواند، در همان جلسه اینگونه تذکر دادند : { اگر کسی در مقابل جوانان ادّعا کند و بگوید نظام اسلامی ما هیچ عیبی ندارد و همان قالبی را که اسلام خواسته، ما پیاده می‏کنیم، گزاف گفته است. به‏هیچ‏وجه این‏طور نیست. خود ما انسانهای ضعیفی هستیم. وقتی کسانی اسم مبارک امیرالمؤمنین علیه‏السّلام یا اسم مبارک ولیّ‏عصر روحی‏فداه را می‏آورند، بعد اسم ما را هم دنبالش می‏آورند، بنده تنم می‏لرزد. آن حقایق نور مطلق، با ما که غرق در ظلمتیم، بسیار فاصله دارند. ما گیاه همین فضای آلوده دنیای امروزیم؛ ما کجا، کمترین و کوچکترین شاگردان آنها کجا؟ ما کجا و قنبرِ آنها کجا؟ ما کجا و آن غلام حبشیِ فداشده در کربلای امام حسین علیه‏السّلام کجا؟ ما خاک پای آن غلام هم محسوب نمی‏شویم. اما آنچه که حقیقت است، این است که ما به عنوان مسلمانانی که راهمان را شناخته‏ایم، تصمیم خود را گرفته‏ایم و نیروی خود را برای این راه گذاشته‏ایم؛ با همه وجود در این راه حرکت می‏کنیم و ادامه خواهیم داد. نواقصی در کار ما وجود دارد؛ همه این نواقص هم قابل حلّ است. البته وقتی این نواقص را حل کنیم، این‏طور نیست که به غایت مطلوب رسیده‏ایم؛ نه، راه کمال تمام‏نشدنی است. در این جاده‏ای که ما حرکت می‏کنیم، هر کیلومتر به کیلومترِ آن توقّف ممنوع است؛ نباید توقف کرد؛ همچنان باید جلو رفت. بسیاری از مشکلات کنونی که ملت و کشور ما با آنها دست به گریبان است، قابل حلّ است. }

زندگی در نظام ولایت فقیه، تمرین زندگی در جامعه مهدوی است

گروه سیاسی- عملکرد محمود احمدی نژاد در شش سال گذشته یعنی از ایام انتخابات نهم ریاست جمهوری تاکنون در تبعیت از رهبر معظم انقلاب اسلامی و اصرار بر این تبعیت که سبب شده بود بسیاری دولت وی را دولت رهبری و ولی فقیه بنامند موجب شده است تا ابهامات و سوالات جدی در مورد نحوه واکنش رئیس جمهور به مخالفت رهبر معظم انقلاب با استعفای وزیر اطلاعات بوجود آید.
حمایت احمدی نژاد از مواضع رهبر معظم انقلاب و تلاش شبانه روزی وی برای تحقق خواسته‎های ایشان در طول دوران مسئولیت احمدی نژاد به حدی بود که موجب شد رهبر معظم انقلاب در جریان مناقشات پر تنش پس از انتخابات و در مقابل گلایه برخی از مسئولین نظام از نزدیکتر بودن نظر احمدی نژاد به ایشان در مقابل نظر هاشمی رفسنجانی در اداره نظام خبر دهند.
پشتیبانی همه جانبه رهبری معظم انقلاب از دولت نهم نیز که بارها و بارها و به کرات و به دلیل پافشاری این دولت بر اصول اساسی انقلاب همچون استکبار ستیزی، فساد ستیزی، اشرافیت ستیزی، ولایت مداری و مردم داری و خدمت به مردم محقق شده بود به عنوان مدال افتخاری برای دولت احمدی نژاد و حامیان وی که عموما از مردم عادی و مستعضف جامعه بوده‎اند به شمار می‎رفته و می‎رود.
با اینحال عملکرد سوال برانگیز احمدی نژاد در ماجرای عزل و نصب وزیر اطلاعات و ماجراهای حول آن و همچنین ظهور برخی نگاه‎های انحرافی در دولت دهم در عرصه فرهنگ و اخیرا در عرصه سیاست خارجی سبب شده است تا نگرانی‎هایی جدی برای دوستداران انقلاب اسلامی در این زمینه به وجود بیاید. بر همین اساس به نظر می‎رسد بازخوانی برخی سخنان و نظرات احمدی نژاد پیرامون جایگاه ولایت فقیه در نظام اسلامی برای تایید این نگرانی‎ها خالی از لطف نباشد مواضعی که بر مبنای آن خیل مشتاقان انقلاب اسلامی را به پای جریان احمدی نژاد آورده و جریانی انقلابی با عنوان احمدی نژادی‎ها را شکل داده است:
 حکومت ولایت فقیه نقطه اتصال به نهضت جهانی

12 فروردین 84 در جمع مردم شهرستان آرادان :
انقلاب اسلامی یک رسالت تاریخی به عهده دارد و این رسالت تاریخی، ساختن کشوری مقتدر، پیشرفته و نمونه اسلامی است. این هدف و رسالت مقدمه ای است برای حرکت نهایی اسلامی. ما امروز وظیفه داریم در این سرزمین مقدس به سرعت کشور پیشرفته، آباد و مقتدر اسلامی بسازیم که این کشور مقتدر پشتیبان نهضت جهانی شود. حکومت ولایت فقیه نقطه اتصال به نهضت جهانی است.
 تلاش برای دولت اسلامی در راستای سخنان رهبر انقلاب

12 فروردین 84 در منزل شهید شادلو: دو مرحله از انقلاب اسلامی سپری شده است. ایجاد انقلاب اسلامی و شکل گیری نظام اسلامی در کشور. اکنون وقت آن رسیده که دولت اسلامی نیز در ایران تشکیل شود. باید محتوای اجرایی و قضایی کشور به سمت فرامین اسلامی سوق داده شود. اسلام برای همه رحمت است و باید دستورات و تصمیمات کشور بر اساس آن شکل گیرند.
 تلاش برای دولت اسلامی در راستای سخنان رهبر انقلاب

2 اردیبهشت 84 در جمع خانواده‎های شهدای گرمسار و آرادان: این جمله را حفظ کنید، دولت اسلامی نباید وامدار هیچ گروه، حزب، جناح سیاسی وقدرت خارجی باشد . دولت اسلامی باید وامدار مردم ومتکی به مکتب وخط ولایت باشد.
درست نیست برای پیشبرد مقاصد سیاسی از رهبری هزینه کنیم

 2 اردیبهشت 84 در جمع دانشجویان: اولا خودتان رابرای شنیدن سیل عظیم وگسترده شایعات که از همه جهات طراحی ومنتشر خواهد شد آماده کنید، چون مقدمات وعلامت ‌های تشکیل دولت اسلامی که عظمت آن کمتر ازعظمت خودانقلاب نیست خواب خیلی‌ ها را درداخل وخارج کشور آشفته کرده است و ثانیا درست نیست برای پیشبرد مقصد سیاسی معطوف به قدرت از رهبری هزینه شود و همه ما باید مسئولیت اقدامات خود را به عهده بگیریم نه اینکه ضعف‌های خود را با مایه گذاشتن از این منبع پربرکت پوشش دهیم.
ولایت فقیه جزو مطالبات تاریخی ملت ماست

 14 اردیبهشت در جمع نخبگان ایلامی: امروز با هجوم فرهنگی بسیار شدیدی که می خواهد رابطه ما را با ریشه های انقلاب قطع کند، مواجه هستیم. عده ای به طور سازمان یافته چنین ترویج می کنند که ملت ایران از ظلم پهلوی به تنگ آمده بود و امام (ره) نیز از این نارضایتی استفاده و جمهوری اسلامی را برپا کرد، درصورتی که این دروغی تاریخی است زیرا موضوع حاکمیت ولایت فقیه جزو مطالبات تاریخی ملت ما به شمار می رود. آرزوی تحقق حکومتی از جنس حکومت علوی از همان زمانی که ملت ایران، اسلام را پذیرفت، وجود داشت و هرگاه ملت ایران فرصتی پیدا کرد بلافاصله این خواسته خود را فریاد زد.
نظام ولایت فقیه حلقه وصل به نظام امامت است

 19 اردیبهشت در جمع دانشجویان در مشهد: امکان ندارد نظامی بهتر از نظام امامت را بتوان تصور کرد و در دوره غیبت نظام ولایت فقیه حلقه وصل به نظام امامت است.
زندگی در نظام ولایت فقیه تمرین زندگی در جامعه مهدوی است

صرف يك اعتقاد نظري در عالم آن مشكلي را حل نمي كند. مجاهدت ها، ماندگاري ها و... همه به خاطر اتصال به امام است و اصلاً نظام متصل به ولي فقيه يعني دعوت به امام. همه عظمت جمهوري اسلامي كه در همان ولايت فقيه است در ارتباط با امام است.جمهوري اسلامي ايران يك فرياد بلند دعوت به امام حق است. نظام ولايت فقيه جرقه، راهنما، نورافكن و حلقه‌ي وصل است. نظام ولايت فقيه حلقه اتصال به جامعه مهدوي و تمرين آمادگي براي زيستن در جامعه مهدوي محسوب مي‌شود.
در دوران غيبت، امت رها نشده است و ولايت فقيه، منصوب غير مستقيم امام معصوم است. امروز نظام ولايت فقيه، حلقه اتصال و تمرين زندگي در نظام امامت وموجب وحدت و رشد و انسجام و قدرت و عزت اسلام است؛ چنان كه همه شاهد بوده ايم و هستيم.
 امروز پرچم عزت ما در دست رهبری معظم انقلاب است

22 بهمن 85  در جمع عمومی مردم:
امروز پرچم عزت و صلابت ما در دست رهبري معظم انقلاب است. ناكامي دشمنان زشت خو در هجوم مستمر به اين ركن انقلاب موجب شده است كه اخيراً زبونانه و ذليلانه به دروغ و شايعه پناه ببرند. شايعاتي كه ترجمه‌ي اميدها و آرزوهاي آنان است. به فضل الهي اين آرزوها را مانند صدام به گور خواهند برد. امروز به لطف خداوند رهبري عزيز انقلاب سالم و با صلابت پرچم عزت و انقلاب ملت ايران را بر دوش مي كشند و ملت نيز با بيداري، آگاهي و اشتياق و متحد پشت سر ايشان در حركت است.
راه درست، اطاعت از رهبری است

6 مهر 84 در اجلاس علمای قم: جمهوری اسلامی وظیفه‌ای جز تمهید مقدمات برای آن واقعه بزرگ ندارد. لذا از چنین منظری جمهوری اسلامی ایران باید سمت و سوی عدالت، گسترش و تعالی مادی و معنوی داشته باشد و باید تلاش کند خود را به جامعه مهدوی نزدیک کند. تردیدی نیست که راهی که با هدایت و ولایت فقیه جامع الشرایط طی می‌شود، راه درستی است.

عشق به ولایت فقیه ادامه اتصال به امام عصر است
27 دی 84: این دولت با افتخار و با فریاد بلند اعلام می‌کند که عاشق و منتظر آن امام بزرگوار است و راه نجات بشریت را حاکمیت امام عصر (عج) می‌داند.  عشق امروز مردم ایران به ولایت فقیه و رهبری در ادامه ‌خط اتصال به وجود حضرت ولی عصر (عج) است.
اطاعت از ولی فقیه تداوم اطاعت از غدیر و امام عصر است

29 دی 84 در پیام به مناسبت همایش علمی غدیر: تداوم غدیر و ولایت در عصر حاضر توجه به خورشید ولایت و امام عصر(عج) و اطاعت از ولایت فقیه در عصر غیبت است. دوران حکومت مولا علی(ع) دوران عدالت و خدمت و دفاع از کیان دینی و امت اسلامی بود و تداوم غدیر کوشش در تقویت نظام اسلامی است که در عصر حاضر به دست امام راحل و شهیدان والامقام و ملت عزیز ایران ایجاد شده است.
ولایت فقیه یعنی حقیقت کربلا ؛ ما موظف به پیروی هستیم

1 بهمن 85 هنگام تقدیم لایحه بودجه سال 86: امروز صاحب اختیار و ولی و حاکم حقیقی از ناحیة خداوند امام عصر است و تبعیت از آن حضرت و سلسله مراتب از او، تنها راه فلاح و رستگاری و حقیقت حضور در کربلا و درک عاشوراست. فلسفه وجودی جمهوری اسلامی نیز چیزی جز انتشار این حقیقت نیست و ولایت فقیه از نخستین روز استقرار نظام مقدس تا امروز پیوسته بر این حقیقت زیبا و روشن تأکید کرده است و راه را به همگان نشان داده است و ما نیز موظف به پیروی از این پرچم مقدسی هستیم که به مدد الهی و عنایات مهدوی در این سرزمین عزیز به اهتزاز درآمده است و خدا را شاکریم که ملت ایران به رهبری خردمندانه رهبر فرزانه و معظم انقلاب پرچمدار پیروی از فرهنگ حسینی و عاشق و دلباخته قطب عالم امکان است.

ولی فقیه در طول این سالها فتنه‌ها را خنثی کرده است
22 بهمن 85 در سخنرانی راهپیمایی 22 بهمن: ولایت فقیه در راستای امامت، ضامن استقلال، یکپارچگی و حرکت صحیح و رو به رشد ملت و کشور ماست. ولایت فقیه رمز استواری و ماندگاری ملت عزیز ایران است.
 ولایت فقیه فریاد خداپرستی و عدالت طلبی ملت ما و همه ملتهای عالم است. ولایت فقیه ضامن سربلندی، عظمت، همدلی و پیروزیهای ملت ایران است. در طول 28 سال بسیاری از توطئه ها، فتنه‌ها و تهاجمهای دشمن از فشارهای سیاسی، طراحی‌های تبلیغاتی، تلاش برای ایجاد تفرقه، درگیری‌های گوناگون توسط گروهها و دستجات متفاوت و از جنگ سنگین تحمیلی که همه قدرتهای عالم در آن شریک و متحد بودند، تا ایجاد برخی ناامنی‌ها و جنگهای روانی همه و همه به لطف عزت، ایستادگی و درایت رهبری عزیز در طول انقلاب خنثی شده است و کشتی حرکت ملت ایران از طوفانهای سهمگین دوران ما به سلامت به ساحل آرامش رسیده است.
 ملت ایران تا پای جان در تبعیت از ولایت فقیه ایستاده‌است

22 بهمن 85 در سخنرانی راهپیمایی 22 بهمن: دنیا بداند ملت بزرگ ما به خوبی دریافته است و ایمان دارد که ولایت فقیه که شعبه‌ای از ولایت رسول اعظم حضرت محمد مصطفی (ص) است و شعبه‌ای از ولایت ائمة اطهار(ع) است، یک گوهر ناب و یک عطیه الهی است. به همین دلیل است که ملت ایران با همه وجود و تا پای جان در تبعیت و دفاع از این حقیقت الهی ایستاده است و خواهد ایستاد.  امروز پرچم عزت و صلابت ما در دست رهبری معظم انقلاب است. ناکامی دشمنان زشت خو در هجوم مستمر به این رکن انقلاب موجب شده است که اخیراً زبونانه و ذلیلانه به دروغ و شایعه پناه ببرند.
شایعاتی که ترجمه امیدها و آرزوهای آنان است. به فضل الهی این آرزوها را مانند صدام به گور خواهند برد. امروز به لطف خداوند رهبری عزیز انقلاب سالم و با صلابت پرچم عزت و انقلاب ملت ایران را بر دوش می‌کشند و ملت نیز با بیداری، آگاهی و اشتیاق و متحد پشت سر ایشان در حرکت است.
ولی فقیه نقطه اتصال ما با حقیقت امام است

13 اردیبهشت 86 در دیدار با روحانیون کرمان: حالا یک عزیزی مثال خوبی می‌زد. من این را تکرار می‌کنم چون این مثال خیلی به دلم نشست. گفت شما فرض کنید امروز ما در دوران امیرالمؤمنین علی(ع) بودیم. چه حالی داشتیم؟ می‌شد یک لحظه از یاد امام غافل باشیم؟ می‌شد یک روز صبح بیدار شویم نپرسیم آقا امروز دستور و فرمان چیست؟ وظیفه امروز چیست؟ شیعه واقعی امیرالمؤمنین اینطوری است دیگر. مگر می‌شود [بگوییم] امام برای خودش زندکی می‌کند ما هم برای خودمان داریم زندگی می‌کنیم، این که نیست. خب حالا امام که هست. نسبت جامعه ما با امام چیست؟ و چه کسی باید این نسبت را برقرار کند. آیا مأموریتی بالاتر از برقراری این ارتباط هست؟ شما کارهای خیر را ردیف کنید. بالاترین کار خیری را که به نظرتان می‌رسد برای یک نفر انجام بدهید. این را مقایسه بکنید با اینکه دست آن فرد را بگیرید با امام آشنا کنید و دلش را با امام پیوند بدهید. کدام مهمتر و ماندگارتر است؟ نه اینکه کارهای دیگر را تعطیل کنیم، همه کارهای دیگر هم باید با عشق امام انجام بشود. اصلاً تأیید عمل خیر تا توسط امام انجام نشود خیری در آن نیست. مگر می‌شود کسی عملی انجام بدهد، اسمش را خیر بگذارد بدون اینکه به تأیید امام رسیده باشد … امروز مشکل برپایی آن دولت عزیز از امام است؟ مشکل از ناحیه ایشان است یا از ناحیه امثال بنده است؟ ما آماده نیستیم. والا نقل از امام صادق (ع) که اشاره کردم فرمودند اگر من به تعداد این گوسفندان یار داشتم حرکت می‌کردم. بعد شمردند چند تا بود؟ هفده تا بود. حالا آن زمان آنقدر لازم بوده، امروز با این دنیا لابد تعداد بیشتری لازم است. امام که همیشه آماده است ... ما کدام حقیقت بالاتر از امام داریم که بخواهیم بشریت را به آن دعوت کنیم. چیزی داریم؟ ولایت فقیه حلقه اتصال ما با آن حقیقت است.
 ما تا آخر پای سیاست‌های رهبری ایستاده ایم

9تیر 86 در اولین دیدار کارگزاران اجرایی با رهبری: من می‌خواهم از جانب فرزندان جناب عالی به شما عرض کنم و اطمینان بدهم که ما پای این سیاستهای شما هستیم.

با حاکمیت ولی فقیه مشکلات از سر راه انقلاب برداشته می‌شود
14 مرداد 86 به مناسبت سالگرد مشروطه: امروز به لطف حاکمیت ولایت فقیه و با استفاده از تجربه‌های گذشته شاهد هستیم که مردم مسائل پیش آمده را اصلاح می‌کنند و مشکلاتی که سر راه انقلاب ایجاد می‌شود، از پیش پا بر می‌دارند.
ولی فقیه نقطه اتصال به امام؛ بدون رضایت امام، مسجد و میخانه یکی است

1 آذر 86 در جمع روحانیون اردبیل: ولایت امیرالمؤمنین یعنی چه؟ حبل الله متین یعنی چه؟ یعنی الان بنشینم برای امیرالمؤمنین (ع) عزاداری کنیم؟ مدح امیرالمؤمنین را بگوییم. بله، این کارها را باید بکنیم، اما این آن نقطه اتصال است؟ آیا ولایت امیرالمؤمنین 1400 سال قبل بود، تمام و بسته شد. اگر این باشد که اصلاً به کجا متصل بشویم؟ ولایت امیرالمؤمنین الان چیست؟ چه در دستمان است و به کجا وصل بشویم؟ بالاخره ما که به امیرالمؤمنین دسترسی نداریم. ولایت امیرالمؤمنین ولایت جاری در هستی است و امروز در وجود نورانی مولای ما حجت ابن الحسن (عج) است؛ امامی که الان ولایت دارد و حاکم و خلیفه الله است.  همان دستگیره اصیلی است که هر کس به او متصل شد، دیگر اصلاً نه حزنی، نه اندوهی و نه غصه‌ای دارد... اصلاً ما در دوران غیبت مأموریتی جز دعوت مردم به امام داریم؟ فرض کنیم همه شش میلیارد جمعیت عالم «ملّا»؛ یعنی دیگر آخر خط علم عالم، اما هیچ توجهی به سمت امام نداشته باشند، این با وضع موجود الان چه تفاوتی می‌کند؟ اصلاً بگذارید من جسارت را بالاتر ببرم، کسی اگر دلش پیش امام نباشد، چه در محراب باشد، چه در میکده. چه فرقی می‌کند؟ خدا مگر به این ملق زدن آدمها احتیاج دارد. همه نماز، همه اینها، برای این است که طرف متصل بشود به این ریسمانی که او را به خدا می‌رساند. اگر به آن ریسمان وصل نباشد، هرجا می‌خواهد باشد. مثل حادثه عاشورا می‌ماند. کسی که با امام نبود، هرجا که بود. چه در طواف کعبه چه در حال عشرت و فساد. این دو با هم چه فرقی می‌کنند؟ امام حسین پرچم را بلند کرده و می‌گوید بیایید، می‌شنود. در حال طواف مکه است. این بدتر از بت پرستی صدر اسلام است. اینها با هم چه فرقی می‌کند؟ اصلاً ما مأموریتی جز متصل کردن مردم به امام نداریم. اصلاً نظام ولایت فقیه، همه اصالت و مشروعیتش همین است. نقطه اتصال است. به نیابت است، یعنی می‌خواهد همه را به این رودخانه زلال هستی متصل کند، والّا اگر این را هم از او بگیریم، دیگر چه مفهومی دارد؟

ولایت فقیه حلقه اتصال به امام و حکومت بدون امام با ریش یا کروات فرقی ندارد!
8 آذر 87 سخنرانی در دیدار با ائمة جماعات استان تهران: می‌خواهم جسارتم را مقداری جلوتر ببرم. عزیران من، اصلاً ما در این دوران مأموریتی جز دعوت به امام حق داریم؟ ما اگر عدالت را برپا می‌کنیم برای این است یاد امام باید زنده بشود. اگر عمران و آبادی می‌کنیم برای این است که باید یاد امام زنده بشود، والا می‌خواهیم چه را تبلیغ کنیم؟ فرض کنید دوران امیرالمؤمنین است. یک کسی رفته در یک جایی ایستاده و مثل بنده سخرانی می‌کند. از همه چیز بگوید جز امیرالمؤمنین. این اصلاً به چه دردی می‌خورد. اصلاً همه برکت و هستی در همین است و نظام ولایت فقیه یعنی نظامی که حلقه اتصال در آن است و مردم را به این حقیقت نزدیک و متصل می‌کند. والّا یک حکومتی درست کرده ایم که حالا ما هم حاکم باشیم. آنها کراوات می‌زدند سه تیغه و حالا ما ریش می‌گذاریم و یقه‌ها را سفت می‌بندیم و با اعوذ بالله و بسم الله شروع می‌کنیم.  اینهاست؟ اینها در حقیقت عالم فرق ندارد. اگر کسی به این حبل الله متصل شد، همه چیز در آن هست. متصل نشد چیزی در آن نیست، می‌خواهد حاکم بر همه جهان باشد.

ولی فقیه منصوب امام معصوم است
12 دی 86 در همایش بین المللی غدیر:  ولایت مقابله با استکبار و ظلم و دفاع از مظلومان است و غدیر معرفی ولایت امت و آغاز ولایت حضرت امیر و ائمه معصومین و غدیر تا ولایت حضرت مهدی (عج) ادامه دارد که منجر به استمرار عدالت در جهان، شکوفایی عقلها، از بین رفتن انحرافات و ستمگریها خواهد شد. البته در دوران غیبت، امت رها نشده است و ولایت فقیه، منصوب غیر مستقیم امام معصوم است. امروز نظام ولایت فقیه، حلقه اتصال و تمرین زندگی در نظام امامت و موجب وحدت و رشد و انسجام و قدرت و عزت اسلام است ؛ چنان که همه شاهد بوده ایم و هستیم.

فرق دولت ما با دویست دولت دیگر در ولایت فقیه است
26 دی 86 در جمع عزادران مسجد ارک: عزیزان من، راه سعادت و کمال از همین ارتباط آگاهانه، عاشقانه و فداکارانه با امام حسین (ع) می‌گذرد و دنباله خطش امروز به فرزند برومندش حضرت حجة ابن الحسن (ع) می‌رسد. اصلاً نظام ولایت فقیه و جمهوری اسلامی حلقه اتصال با این خط است. اصلاً انقلاب برپا شد تا دلها را به همین خط متصل کند والّا یک کشور درست می‌شد مثل دویست کشور دیگر که هر کدام برای خودشان یک سازی می‌زنند. فرق جمهوری اسلامی با بقیه همین است که به این کاروان حقیقت، کاروان حیات واقعی و کاروان نجات متصل است.
همه حرف ما با دنیا در این است که چرا شما ولی فقیه ندارید؟
5 اسفند 86 در جمع اعضای مجلس خبرگان رهبری: اتحاد و انسجام باید برای تحقق هدف معین اتفاق بیفتد و تحقق هدف معین نیز نیازمند حرکت و برای حرکت نیازمند رهبر و ولایت هستیم. همه اقدامات در رسیدن به وحدت به ضرورت وجود رهبری و ولایت بستگی دارد، همه حرف ما با دنیا این است که اگر رهبریت و ولایتی وجود نداشته باشد، چگونه وحدت اتفاق خواهد افتاد؟

رمز پیروزی ما در پیروی  از ولایت فقیه است
20 فروردین 87 در مراسم افتتاحیه شش هزار سانتریفیوژ: رمز پیروزی ملت ایران توکل به خدا، همدلی و پیروی از خط ولایت فقیه است.
در گذشته همه طراحی‌ها برای انزوای ولایت فقیه بود

31 خرداد 87 در جمع مسئولان هیئات رزمندگان:  آنهایی که در دوران دفاع مقدس در کنجی خزیده بودند یا دنبال پر کردن جیبها بودند، یا دنبال رفاهیات خودشان بودند، یکباره میدان دار عرصه‌های گوناگون و طلبکار شدند.  گفتند شماهایی که انقلاب کردید و در دفاع مقدس و این فضاها بودید، حالا دیگر تشریفتان را ببرید. الان وقت میدان داری کسانی است که به اصطلاح کار بلدند.  همه طراحی‌ها برای این بود که ولایت را در مظلومیت کامل و اندیشه ولایی را در انزوای کامل قرار دهند. در این کشور به طور علنی گفتند حکومت دینی و ولایت فقیه معنا ندارد. یادمان هست و کسانی که می‌گفتند و توهین و تمسخر می‌کردند، حمایت می‌شدند. یک موج اندیشة مادی با زرق و برق و در زرورق پیچیده خیلی جاذب با پشتوانه جریانات، آدمها، پولها و رسانه‌ها برای اینکه آن اندیشه‌ای را که رزمندگان ما را در مقابل همه جهان واداشت، محو کنند. برای اینکه این طراحی شکست بخورد، خیلی کارها شد. اما بدون تردید، بخش مهمی از کار به عهده همین هیئتها و هیئت رزمندگان اسلام بود. آن موقعی که می‌گفتند نام اهل بیت را نبرید. اسم از تقوا می‌بردیم، مسخره می‌کردند. یادتان هست؟ فضا را جوری درست کرده بودند که در بعضی از این مراکز آموزشی نمی شد از شهدا، دفاع مقدس، رزمندگان و ایمان و ولایت فقیه اسم ببریم. من به دانشگاهی رفتم، عده زیادی در سالن نشسته بودند، در راهروها، صندلی‌ها پر بود و روی زمین و روی سن هم نشسته بودند. بعد یکی به خیال خودش می‌خواست شیطانی کند و گفت آقا نظر شما راجع به ولایت فقیه چیست؟ خیال می‌کرد ما هم مثل خودشان یک زاویه می‌گیریم، اگر دفاع کردیم، هو کنند و اگر سست آمدیم بگویند دیدید اینها هم این طوری هستند. البته من به فضل الهی آن چنان دفاع کردم که اصلاً در آن جلسه مبهوت و منزوی شدند. فضا را به کجا رسانده بودند؟ البته طبیعی هم هست، به شما بگویم. پیامبر عزیز اسلام بعد از فتح مکه فرمودند: علیکم بجهاد الاکبر.  بعضی‌ها تفسیر کرده اند که حالا باید خودسازی کنید. بله، خودسازی همیشه هست. اگر خود ناساخته بودند که در جنگ بدر نمی ایستادند. اما به نظرم شاید یک تعبیر این باشد که دوران هجمه بر کفر تمام شد، امروز جنگ شما با نفاق است و جنگ با نفاق جهاد اکبر است. چون در سیستم است. از موضع دلسوزی است. می‌گوید آقا ما خودمان که در انقلاب بودیم... می‌خواستند یأس را بیاورند. چه چیزی امید می‌آورد؟ جز این گونه تجمعات و یاد خدا و ولایت و امام و یاد امام عصر؟

تأییدات رهبری را با هیچ امتیاز دیگری عوض نمی‌کنیم
3 شهریور 87 در استان مرکزی: تأیید جهت‌گیری‌ها و تلاش خستگی‌ناپذیر دولت از سوی مقام معظم رهبری، مدالی درخشان بر سینه‌مان است و اعضای هیأت دولت آن را با هیچ امتیاز دنیایی، عوض نخواهد کرد.  رهبر گرانقدر انقلاب مثل همیشه و بلکه رساتر، روشن‌تر و قوی‌تر از گذشته فرزندان خود و خادمان ملت را مورد عنایت ویژه قرار دادند، لذا از جانب همه اعضای هیأت وزیران به ایشان اطمینان می‌دهم که فرزندان انقلابی شما در دولت،قدر فرصت خدمتگزاری را به خوبی می‌شناسند و برای آنان روز اول شروع به خدمت با روز آخر هیچ تفاوتی نمی‌کند. دولت تا لحظه‌ای که مسؤولیت خدمتگزاری را بر دوش دارد با همت و تلاش روزافزون در خدمت انقلاب و مردم است. امیدوارم کلام ایشان در تأیید اقدامات دولت خاتمه‌ای بر تمام هیاهوهایی باشد که گاه و بیگاه با تخریب سازمان‌یافته داخلی و خارجی علیه دولت نهم صورت می‌گیرد. به رهبری عزیز انقلاب اطمینان می‌دهم که اعضای دولت، محکم بر خط ولایت دلبسته‌اند و تا زمانی که در این مسیر حرکت می‌کنند، بداخلاقی‌ها و تخریب‌ها، هیچ تأثیری در کارکرد دولت ندارد.
 رضایت رهبر انقلاب را با هیچ چیز عوض نمی کنم
 4 شهریور 87 در همایش روحانیون مبلغ:  نظام ولایت فقیه راهی مطمئن برای آشنایی مردم با مفهوم انسان کامل است. این نظام برپایه آموزه‌های دینی صحیح برپا شده تا دست مردم را در دست انسان کامل نهاده و مقدمه‌ای برای برپایی حاکمیت جهانی مهدوی باشد … ابراز رضایت مقام معظم رهبری از عملکرد دولت نهم را با هیچ یک از امور مادی تعویض نمی‌کنیم؛ چرا که هیچ چیز به اندازه نفس کشیدن و خدمت کردن در نظام جمهوری اسلامی برای ما ارزش ندارد.

نظام ولایت فقیه حلقه وصل و دروازه ورود به دنیاست
4 شهریور 87 سخنرانی در جلسه شورای عالی مدیران دفتر تبلیغات اسلامی حوزة علمیه قم: ما باید در دنیا امام را به مردم خودمان معرفی کنیم. جوانی که امام را بشناسد و دلش مالامال از عشق امام باشد، دیگر محال است تن به پستی بدهد؛ نمی دهد. بعد ما می‌خواهیم چگونه تبعات این را جبران کنیم؟ دست مردم را بگیریم و در دست امام بگذاریم. اصلاً نظام ولایت فقیه همین است. نظام ولایت فقیه یک انعکاس، حلقه وصل، ذکر، راه و دروازه ورود به دنیاست. اینها را شما بلد هستید.

توصیه‌های رهبری چراغ راه ماست
11 شهریور 87 در نامه‌ای به رهبری: محضر رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، حضرت آیت الله خامنه‌ای سلام علیکم؛  گفتارهای حکیمانه رهبر انقلاب اسلامی، دگرباره قلوب مؤمنین و آحاد ملت را به نقطه اطمینان‌بخش و وحدت‌آفرین مدیریت و ولایت فقیه آگاه و پارسا در نظام اسلامی رهنمون گردید و فرزندان خدمتگزارتان در دولت را نشاطی مجدد بخشید و روحی تازه در کالبد آنان دمید.
فرزندان شما و سربازان ملت میثاقی جاودانه بسته‌اند که با تمام وجود حافظ آرمان‌های بلند ملت ایران و خدمتگزار آنان باشند و بر این طریق، استوار و پایدار بمانند. بدون تردید در این روزگار که فریاد ضداستکباری، ستم‌سوزی، عدالتخواهی و مهرورزی انقلاب امید تازه‌ای به همه آزادگان جهان بخشیده و ایران اسلامی هم گام‌های بلند خود را در جهت آبادانی و تعالی برمی‌دارد.
خادمان ملت در دولت اسلامی در پیروی از مقتدای‌شان آماده‌اند که تا آخرین لحظه بر آرمان معمار کبیر جمهوری اسلامی ایران و خون شهیدانشان ثابت قدم بمانند. بیانات راهگشای حضرتعالی مسؤولیتی مضاعف را متوجه دولت کرد تا بیش از پیش بر آرمان مقدس و ارزش‌های بی‌بدیل اسلام، امام، انقلاب و میثاق با ملت استوار و پایدار باشیم که ان‌شاء‌الله مدد الهی و عنایت حضرت صاحب الزمان(عج) و دعای خیر جنابعالی را به همراه خواهد داشت. ضمن تشکر مجدد از حمایت و اعتماد مقام معظم رهبری نسبت به دولت نهم، اعلام می‌داریم که توصیه‌های حضرتعالی را چراغ راه خویش قرار داده و برای خدمت به مردم و اعتلای میهن اسلامی تمامی توش و توان خود را به کار خواهیم بست.
حاکمیت اسلام و امام عصر در سایه ولایت فقیه است

8 آبان 87 در ایلام: حاکمیت اسلام بر سایه ولایت فقیه به عنوان حلقه اتصال با امام عصر(عج) در ایران اسلامی برپا شده است و باید دست در دست هم برای برپایی عدالت در داخل و نیز در عرصه جهانی حرکت کنیم.

ولایت فقیه یعنی مجاهدت برای اتصال به امام عصر
1 اسفند 87 در یزد: تا زمانی که توجه و اتصال و دلبستگی به انسان کامل و امام معصوم وجود دارد حرکت انقلاب اسلامی رو به جلو است و حتی اگر همه فاسدها و شیاطین عالم جمع شوند، قادر نخواهند بود انقلاب ملت ایران را متوقف کنند و یا خدای ناکرده به عقب برگردانند. رمز ماندگاری و عظمت جمهوری اسلامی ایران ارتباط با واسطه فیض الهی و انسان‌ کامل است و اصل ولایت فقیه به معنای مجاهدت یک ملت برای پیوستن به امام و انسان کامل است.
اصل ولایت فقیه به امام عصر پیوسته است
9 خرداد 88 در جمع روحانیون تهران: ‌انقلاب اسلامی را با حرکت‌های سیاسی تاریخ متفاوت می‌دانیم، این انقلاب گامی در استمرار حرکت نورانی پیامبر اسلام(ص) برای رسیدن به مقصد نهایی است.  همه ارزش‌های انقلاب اسلامی و اصل مترقی ولایت فقیه پیوستگی با امام عصر(عج) است. انقلاب اسلامی ظرفیت فراوانی دارد و نباید در جغرافیای محدودی محصور شود چرا که ذات انقلاب ما جهانی است.

رابطه دولت با رهبری، اعتقادی و از جنس پدر و پسر است
9 مرداد 88 در جمع اساتید بسیجی دانشگاه‌ها:‌  در روزهای اخیر عده‌ای با خیال خام خود به تکاپو افتادند تا رابطه دولت و رهبر عزیز انقلاب را خدشه‌دار جلوه دهند و با جار و جنجال، جدایی و فاصله بین دولت و رهبری را القاء کنند در حالی که آنان نمی‌دانند که نوع رابطه ما با مقام معظم رهبری فراتر از قالب‌های سیاسی و اداری است و از جنس محبت، اعتقادی و پدر پسری است.
وی تصریح کرد: وارد شدن بدخواهان در چنین عرصه‌ای و القاء چنین شبهاتی حرکتی بی‌نتیجه است و آنها قطعا چنین آرزویی را به گور خواهند برد و این راه به  روی شیاطین بسته است.
تبعیت از ولایت فقیه جامعه را به سوی عدالت سوق می‌دهد

17 مرداد 88 در پیام رئیس جمهور به جشنواره بین‌المللی انتظار کرمان: دولت زمینه‌ساز ظهور امام عصر(عج) باید مبانی، اهداف و سیاست‌های خود را بر پایه ساختن جامعه مهدوی و در نتیجه نزدیک‌تر کردن ظهور استوار سازد و در این بین آشنایی با معارف مهدوی و آثار تربیتی آنگه به اجرای احکام نورانی اسلام، تبعیت از ولایت مطلقه فقیه و انجام وظایف شرعی و اجتماعی می‌انجامد، می‌تواند جامعه را در طریق کرامت انسانی و زمینه‌سازی برای استیلای حکومت عادلانه سوق دهد.

نظام ولایت فقیه تمرین زیستن در جامعه مهدوی است

18 شهريور 88 در مراسم توديع و معارفه وزراي جديد و قديم كشور: امروز نظام ولايت فقيه حلقه اتصال به جامعه مهدوي و تمرين آمادگي براي زيستن درجامعه مهدوي محسوب مي‌شود و البته لطف ويژه‌اي از ناحيه خداوند متعال به ملت ايران و بشريت امروز است.
نظام ولایت فقیه، راهنما و نورافکن امروز ماست
18 مهر 88 در ديدار با علما و روحانيون خراسان شمالي: اصلاً عزيزان دعوت به امام حق دلها را به هم گره مي زند، اختلافات را بر مي چيند، به تلاشها جهت مي دهد و وحدت درست مي كند. جمهوري اسلامي ايران يك فرياد بلند دعوت به امام حق است. نظام ولايت فقيه جرقه، راهنما، نورافكن و حلقة وصل است. وظيفة ما اين است. كشور را بايد به عشق امام بسازيم. به عشق امام و براي خدا با فساد مبارزه كنيم و در مقابل قله هاي جهاني بايستيم. اين مأموريتهاي امروز ماست.
نظام ولایت فقیه مقدمه حکومت جهانی انسان کامل است

19 مهر 88 در نشست بررسی راهبردهاي عمليات رواني در جبهه حق و باطل: نظام ولايت فقيه براي فرياد حيات طيبه و معرفي جامعه آرماني و دعوت بشريت و حقيقت و برپايي حكومت جهاني انسان كامل بنا شده است. همه بايد با ارايه تعريف روشن از جامعه آرماني و تبديل آن به فرهنگ عمومي و اراده ملي در مسير برقراري حيات طيبه و سعادت انسان تلاش كنند.
نظام ولایت فقیه نقطه ثقل حرکت حق‌طلبان است

3 شهریور 88 در ديدار اعضاي كانون دانشگاهيان ايران اسلامي: تشكيل جمهوري اسلامي و نظام ولايت فقيه تلاشي براي متصل شدن به انسان كامل به عنوان نقطه ثقل حركت حق‌طلبان و عامل اصلي شناخت حقيقت انسان است. انقلاب اسلامي قطعه‌اي از تاريخ مبارزه انبياء حق‌پرستان و عدالت‌جويان با ظالمان و زورگويان در جهت هدايت بشريت است.
همه عظمت نظام جمهوری اسلامی در ولایت فقیه است

21 آبان 88 در مراسم تجليل از خادمان قرآن كريم: انديشه‌اي كه ما داريم، همه حقيقت و حقانيتش به اين است كه همه را به يك حقيقت و امام را به دروازه ورود به همه عالم مي داند و الا با ديگران تفاوتي نداريم. صرف يك اعتقاد نظري در عالم آن مشكلي را حل نمي كند.  مجاهدت ها، ماندگاري‌ها و... همه به خاطر اتصال به امام است و اصلا نظام متصل به ولي فقيه يعني دعوت به امام. همه عظمت جمهوري اسلامي كه در همان ولايت فقيه است و در ارتباط با امام است. شكوفايي ما به خاطر آن است كه حقيقت ديگري ندارد.
بدخواهان از نظام ولایت فقیه هراس دارند

11 بهمن 88 در نشست سراسري مشاوران جوان: كسي كه به نظام ولايت و امامت متصل نباشد، فهم او از مسائل به گونه ديگري خواهد بود اين كه بدخواهان از نظام ولايت فقيه هراس دارند و با آن دشمني مي‌ورزند. بخاطر اين است كه آن را سد راه خواسته‌هاي خود مي‌داند.

75 میلیون جمعیت ایران طرفدار ولایت فقیه هستند

26 شهريور 89 در مصاحبه اختصاصي با روزنامه ايران: ما معتقديم 75 ميليون نفر ملت ايران طرفدار ولايت فقيه هستند. طرفدار اسلام، دين و پاكي. در حالي كه برخي افراد به گونه‌اي رفتار مي‌كنند كه بقيه بايد پيش آنها مسلماني‌شان را اثبات كنند. البته اين افراد كم هستند اما سر و صدايشان زياد است.
هیچ اختلافی بین یاران امام و رهبری نیست

30 شهريور 89 در دیدار با علمای آمریکا در سفر  نیویورک در پاسخ به اظهارات يكي از علماي اسلامي آمريكا در خصوص سران فتنه و ضرورت آشتي ملي: امروز 75 ميليون ايراني متحدتر از گذشته در صحنه حضور دارند، روز 22 بهمن سال گذشته شايد در طول 30 سال گذشته بي نظير بود و مشكلي در اين راستا وجود ندارد منتهي عده اي اوضاع ايران را به گونه اي ديگر جلوه مي دهند. هيچ اختلافي بين ياران انقلاب، امام و رهبري وجود ندارد و ملت ايران آگاهتر، محكم تر و متحد تر از هميشه در صحنه حضور دارند.
نظام ولایت فقیه فریاد بلندی برای ارتباط دلها با امام معصوم است
16 بهمن 89 در  سخنراني در گردهمايي بزرگ ائمه جمعه استان تهران: یادتان است که امام راحل دائم مي فرمودند که دستي در کار است و دارد کار را جلو مي برد؛ دستي دلها را بيدار کرد و بعد هم انقلاب و حاکميت جهاني، جز به امام است؟ اگر امروز مي بينيم که در دنيا غوغاست، جز مديريت امام است؟ اصلاً نظام ولايت فقيه فرياد بلندي براي پيوستن و ارتباط دادن دلها و انديشه هاي انسانها با حقيقت امام است. اصلاً جمهوري اسلامي بر پا شده که به بشريت بگويد حقيقتي به نام امام هست و جز او، طريق او و پيوستگي با او هيچ خير، زيبايي و کمالي وجود ندارد. ما که داريم مي‌بينيم... ملتي که خود را در مسير آرمانهاي الهي امام عصر (عج) قرار دهد، معلوم است که تحت مديريت امام قرار مي گيرد، استدلال آن در خودش است. در دوره اي غافل شديم، هنوز هم بعضيها غافل اند. مگر مي شود در جمهوري اسلامي اين همه عظمت را به حساب خود بگذاريم؟ بنده چه کسي هستم؟ همۀ اين جمهوري اسلامي و نظام ولايت با اين همه افتخارات يک کرشمه، نگاه و نظر امام است. امروز در دنيا چه خبر است؟ آيا آن دستي که در ايران اين غوغا را برپا کرد، نمي تواند در جايي ديگر برپا کند؟ معلوم است که مي تواند و دارد مي کند. يک حرکت جهاني دارد اتفاق مي افتد. همۀ آن خارج از ارادۀ امثال ماست. اصل وجود امام راحل و اصل وجود ولايت و رهبري، همه عنايت امام عصر (عج) است.

۱۳۹۰ اردیبهشت ۵, دوشنبه

اصولگرايان با توجه به اقشار متوسط و محروم رابطه دولت و ملت را گرم كردن


صحبت كردن با سيدمرتضي نبوي كار آساني نيست. او كه سابقه مبارزه در دوران ستمشاهي را نيز دارد، به تنهايي تاريخ 50 ساله گويايي از سياست داخلي در ايران است. مردي كه اينك اگرچه گرد پيري و پختگي بر سر و رويش نشسته و با طمأنيه فراواني صحبت مي‌كند، اما ردپاي شور و نشاط يك آرمانخواه انقلابي را مي‌شود در حرفهايش ديد.
با او در مركز پ‍ژوهش مطالعات راهبردي توسعه به گفت‌وگو نشستيم. وزير سابق ارتباطات و مدير مسئول روزنامه رسالت، به سوالات مختلف و البته مرتبط ما، پاسخ‌هاي مشروحي داد.
او از سربرآوردن طيفي در درون گفتمان اصولگرايي خبر مي‌دهد كه ادامه جريان اشرافيت قبلي است و همانند آنها اهل تجديد نظرطلبي هم هست.
مشروح مصاحبه فارس با مرتضي نبوي را در ذيل بخوانيد:

فارس: به عنوان اولين سؤال بفرماييد كه تحليلتان از كارنامه اصولگرايان در دوران حاضر چيست؟ به هر حال اين اصولگرايان هستند كه هم اكنون در دو مجلس در اكثريت بوده‌اند و دولت نيز در اختيار آنهاست؛ لذا به نظر مي‌رسد زمان مناسبي براي ارزيابي عملكرد گفتمان اصولگرايي باشد.

نبوي: بايد بگوييم عملكرد خوبي داشتند كه البته براي مردم هم ملموس بوده است. اصولگرايان توانسته‌اند در جهت تحقق شعار عدالت در جمهوري اسلامي و توجه به اقشار متوسط و پايين جامعه اقدامات مثبت و گسترده‌اي چه در سطح مجلس و چه در سطح دولت داشته باشند. بايد گفت كه در دوراني كه اصولگرايان در مجلس و دولت حضور يافته‌اند رابطه بين دولت و مردم نيز كه در گذشته به سردي گراييده بود گرم‌تر شد.
در همين دوران بازتوليد گفتمان انقلاب اسلامي در ديپلماسي بين‌المللي ما نيز رخ داده است و در واقع الگوي مقاومت در مقابل زياده‌خواهي آمريكا و غرب تعريف شد.
همچنين در صحنه سياست داخلي نيز يك الگوي رفتاري بين اصولگرايان ايجاد شد به طوري كه اگرچه اكثريت مجالس هفتم و هشتم و دولت اصولگرا بودند اما اين سبب نشد كه اين طيف نسبت به عملكرد يكديگر اغماض داشته باشند و در واقع نقد درون گفتماني در اصولگرايان نهادينه شد و اين درست خلاف همان چيزي است كه در دوران اصلاح طلبان شاهد بوديم كه چطور هنگامي‌كه اكثريت مجلس و دولت را در اختيار داشتند، نسبت به يكديگر تساهل و اغماض به خرج مي‌دادند.

فارس: به ضعف‌ها هم اشاره كنيد. به هر حال به نظر مي‌رسد موقعيت كنوني،‌ فصل مناسبي براي نقد كلي‌تر جريان اصولگرايي و شناخت نقاط ضعف آن در كنار نقاط قوتش باشد.

نبوي: جريان اصولگرايي ضعف‌هايي هم دارد اما بايد گفت كه برخي تقابلات موجود در واقع پويايي جريان را نشان مي‌دهد؛ يعني اصولگرايان در عين اصولگرا بودن، در تنظيم روابط و رعايت جايگاه‌ها جدي هستند.
مثلاً مي‌‌بينيم كه اين چالش‌ها عموما حول و حوش برداشت از قانون اساسي شكل مي‌گيرد و اين به نظر من نشان‌دهنده جديت اصولگرايان است. البته اگر به دنبال اين چالش‌ها به راهكارهايي نيز برسيم، اين راهكارها وضعيت ما را پيشرفته‌تر مي‌كند و مي‌تواند منجر به تدوين منطقي روابط بشود كه كارايي بيشتر ما را در پي خواهد داشت.

فارس: ضعف‌هايي هم بعضا در درون جريان شكل گرفته است كه سبب‌ساز ايجاد موقعيت‌هاي خاصي شده‌اند. تحليل شما از اين ضعف‌ها چيست؟

نبوي: جريان اصولگرايي اضلاع مختلفي دارد كه شخصيت‌هاي مؤثر و برخي احزاب اين اضلاع را تشكيل داده‌اند اما بايد گفت كه اكنون اين جريان گسترده اصولگرايي در درون خود شاهد جرياني است كه خودشان مي‌گويند ما از اصولگرايي عبور كرده‌ايم.
شواهدي كه از اين طيف ديده شده اين است كه آنها نسبت به گفتمان انقلاب اسلامي كه در ابتداي دولت نهم بازتوليد شد تجديدنظرهايي دارند.
اين طيف سراغ اسلام منهاي روحانيت مي‌رود و مثل اينكه متمايل به اسلام منهاي ولايت فقيه و يا به قيد عام‌تر آن اسلام منهاي مرجعيت نيز هست. البته آنها از ولايت دم مي‌زنند ولي بايد گفت كه به دنبال ايمان، عمل صالح هم نياز است و التزام عملي نيز فرع بر اعتقاد است.
آنها به روحانيت كم‌محلي مي‌كنند و بحث عبور از اصولگرايي را نيز مطرح مي‌كنند، البته من نمي‌خواهم اسم كسي را ببرم اما اين ويژگي‌هايي است كه از آنها منتزع شده.
بايد گفت كه آنها حتي در پايبندي به شعار مهم مبارزه با فساد و اشرافيتي كه شكل گرفته بود نيز تجديد نظر كرده‌اند و برخي در حال جايگزين شدن در مقام طبقه اشراف قبلي هستند. منتهي با يك سرعت و ناشيانه‌گري بيشتر.
يعني آن چيزي كه به شدت از سوي خود اين طيف مورد حمله بود حالا خودشان به آن دچار شده‌اند و دور نخواهد بود كه شاهد مثال‌هايي از انحرافات اقتصادي و توجه به رانت‌هاي دولتي توسط اين جريان تجديد نظرطلبي باشيم.
البته به اين نكته نيز بايد اذعان كرد كه بخشي از آنها كه مي‌توان به آنان گفت جريان انحرافي، هم اكنون سعي مي كنند پشت چهره هاي موجه و دولت مخفي شوند.

فارس: تحليلتان از آينده اين جريان چيست؟ آيا آنها موفق مي‌شوند به اهدافي كه در نظر گرفته‌اند برسند؟

نبوي: اين جريان خاستگاه و ريشه اجتماعي ندارد و گرفتار تجديدنظرطلبي است اما از خصوصيات آن نيز اين است كه در درون جريان اصولگرايي نفوذ كرده و براي دستيابي به رانت‌هاي دولتي و نفتي تلاش كرده و مي كند.
من اعتقاد دارم آينده اينها نيز ظهور و بروز بيشتر در استفاده از رانت‌هاست و بعد از آن نيز برملا شدن بيشتر انحرافاتشان و اينكه اينها مشروعيت خود را از دست خواهند داد.
البته اگر مردم متوجه بشوند كه اينها در عمل در نقطه مقابل شعارهاي خودشان قرار گرفته‌اند آن وقت اين مسئله منجر به اين خواهد شد كه اين جريان به سرعت منزوي شود. زيرا اينها با شتاب به همين سمتي كه عرض كردم در حال حركت هستند و من معتقدم كه مردم متوجه اين مسئله شده‌اند.

فارس: اساساً آيا شما معتقد هستيد كه اين جريان مي‌تواند منشأ يك فتنه جديد باشد و يا يك فتنه را مديريت كند يا خير؟

نبوي: بايد گفت كه اين اشرافيت مي‌تواند منجر به فتنه شود در واقع ريشه فتنه حب جاه و مقام و فاميل است كه اين اشراف اين حب را دارند.
در واقع از ابتداي انقلاب اسلامي ما يك اشرافي‌گري شكل گرفت و اشرافي به صحنه آمدند كه ضمن اينكه در قواي مختلف بودند با يكديگر نيز متحد و دست به دست هم داده بودند و در عين حال برايشان هم بسيار سخت بود كه از موقعيت و اشرافيتي كه داشتند دست بكشند.
لذا مردم در تمام طول سال‌هاي گذشته انتظار يك تحول را مي‌كشيدند و من معتقدم سال 84 و پيروزي دولت احمدي نژاد پاسخ مثبتي بود به اين درخواست عمومي مردم و تقابل با اشرافيتي كه ذكر كردم.
اما امروز شاهديم كه اشرافيتي جديد در ادامه همين جريان شكل گرفته از آغاز انقلاب به وجود آمده و البته در درون جريان اصولگرايي نيز نضج گرفته است. البته قاطبه اصولگرايان با جريان نفوذي و انحرافي مخالفند.
بايد گفت اين جريان اشرافي‌گري جديد در واقع در درون اصولگرايان مطرح و هم اكنون نيز داراي ثروت و قدرتي شده كه شيريني آن نيز زير دندانشان رفته است.
البته نظام در مقابل فتنه تجربه دارد و عكس العمل سريع مردم نيز مي‌تواند دامنه فتنه را كاهش دهد زيرا هر مقداري كه مردم سريعتر با اين پديده انحرافي آشنا شوند تأثيرات آن كمتر خواهد بود، ضمن اينكه با سرعت بيشتري نيز منزوي مي‌شود.
نكته ديگري هم در اين ميان وجود دارد و آن اينكه اين جريان كه مي‌شود به آنها گفت جريان انحرافي، مي‌گويند ما مي‌خواهيم رأي طرف ديگر را جذب كنيم اما در عرصه واقعيت در حال اتحاد با افراطي‌هاي جريان مخالف هستند.
در واقع اين جذب كردن رأي دستاويزي شده است براي اتحاد با چهره‌هاي افراطي جريان مقابل كه اين مسئله تا حدودي در انتخابات هيئت رئيسه اتاق بازرگاني تهران ظهور و بروز داشت و شاهد بوديم كه چهره‌هاي وابسته به اين جريان با جريان راديكال اصلاحات ائتلاف كرد و البته بعيد نيست اين جريان در انتخابات آتي مجلس هم همين كار را دوباره تكرار كند.

فارس: بخش عمده‌اي از اصلاح‌طلبان و سران آنها با جريان فتنه تعامل عميقي داشتند. تحليل شما از وضعيت فعلي آنها چيست. فكر مي‌كنيد ظهور و بروز آنها در آينده و به ويژه در انتخابات‌ها چگونه خواهد بود؟

نبوي: ما نمي‌توانيم صورت مسئله را پاك كنيم. برخي اصلاح‌طلبان يا همان چپ‌هاي سابق پايگاه اجتماعي دارند اما سران مشهور اين جريان تبديل به چهره‌هاي سياسي سوخته شده‌اند زيرا ساختارشكني كرده‌اند و سبب شده‌اند كه جريان اصلاحات ضربه‌هاي سختي بخورد و به تعبيري اصلاح‌طلبي را تبديل به جرياني بي‌سر كرده‌اند.
اما به هر حال اين جريان چهره‌هايي هم دارد كه در چارچوب نظام عمل كرده و نسوخته‌اند. يعني اين جريان شانس بازسازي دارد و من معتقدم كه اينها از فرصت آتي مجلس هم نخواهند گذشت.

فارس: تحليلتان از ماجراي ائتلاف اصولگرايان چيست؟ فكر مي‌كنيد با توجه به اينكه تجربه نشان داده هرگاه در قدرت بوده‌ايم، تا حدي در ايجاد ائتلاف دچار اشكال شده‌ايم، آيا مي‌توان به فرمول‌هاي گروه 3 نفره و در ادامه گروه 13 نفره اميدوار بود يا خير؟

نبوي: بله، اصولگرايان مي‌توانند ائتلاف كنند و به نظر من اين عملي است. البته من در جريان اقدامات ليست سه نفره نيستم كه البته بايد گفت اين بي خبري هم تا مقطعي مصلحت به نظر مي‌رسد.
اين نكته را هم بايد اضافه كرد كه ما چندان تجربه ناموفقي در ائتلاف اصولگرايان به ويژه در آن هنگام كه در قدرت بوده‌ايم، نداريم. مثلا در انتخابات مجلس هشتم، توانستيم اين ائتلاف را عملي كنيم و در مجلس موفق شويم.

فارس: در اين ميان آيا براي جريان انحرافي هم نقشي قائليد؟ به نظر شما آيا آنها مي‌توانند در اين روند ائتلاف اخلال ايجاد كنند؟
جريان انحرافي در جلب آراي مردم تحليل غلطي دارد كه اين تحليل غلط آنها در شوراي سوم هم نمود پيدا كرد. البته در شوراي سوم و در آن مقطع اين جريان مرزبندي‌هاي شفافي نداشت به طوري كه برخي افراد كه خود در آن مقطع محور عمل بودند هم اكنون تبديل به منتقد اين جريان شده اند. لذا بعيد مي‌دانم كه اين جريان بتواند از پايگاه اجتماعي مطلوبي برخوردار باشد و در ادامه اين را هم بعيد مي‌دانم كه اينها بتوانند سبب ايجاد اخلال در وحدت اصولگرايان شوند اما بعيد هم نيست.

فارس: اجازه بدهيد به بيرون از ايران هم نگاهي داشته باشيم. نظرتان راجع به خيزش كشورهاي اسلامي چيست؟ آيا اساسا اين اتفاقات را ثمره بيداري اسلامي مي‌دانيد يا نه؟

نبوي: در انقلاب خود ما هم جريان اسلام گرايي غالب بود اما معناي اين حرف اين نيست كه جريانات ديگر نبودند؛ بودند اما رهبري با امام راحل بود و جريانات ديگر بعداً كنار رفتند.
هم اكنون در كشورهاي اسلامي نيز همين اتفاق افتاده است. الان در اين كشورها برخي گروه‌ها تحت تأثير شبكه‌هاي اجتماعي هستند، برخي ديگر در مباحث اسلامي عمق ندارند و ناراضياني هم هستند كه بهانه‌هاي اقتصادي دارند اما جريان غالب كلي، اسلام خواهي و بيداري اسلامي است كه در عمده كشورهاي اسلامي بروز كرده و الگوگيري از انقلاب اسلامي ايران نيز وجه غالب اينهاست.
آنها اقداماتي را كه انجام مي‌دهند تماما برگرفته از انقلاب اسلامي ماست به طور مثال در گذشته مردم كشورهاي مختلف در هنگام قيام به كشورهايي مثل شوروي سابق، كوبا يا چين در قيام خود تمسك مي‌كردند و با مبارزات مسلحانه به صحنه مي‌آمدند اما امروز شاهد هستيم كه مردم كشورهاي خيزش كرده با الگوگيري از انقلاب اسلامي ايران و با حضور مردم به صحنه آمده‌اند كه بايد گفت اين امر ظهور قدرت نرم انقلاب اسلامي است.

فارس: در باب مصادره اين انقلاب‌ها هم تحليلتان را بگوييد؟ دشمن موفق خواهد شد يا نه؟

نبوي: دشمن در اين خيزش‌ها زواياي محدودي را در رسانه‌هايش نشان مي‌دهد. آنها نمازهاي جمعه ميليوني و نمازهاي جماعت را نشان ندادند.
اين را بايد گفت كه غرب به سركردگي آمريكا اين هنر را دارد كه وقتي با چالش رو‌به‌رو مي‌شود سعي مي‌كند آن را مديريت كند، مثلا آنها در انقلاب‌هاي اخير تأكيد كردند كه اين تغييرات خواست خود ما هم بوده است در حالي‌كه غافلگيري آنها در اين انقلاب‌ها بسيار روشن است.
شما مي‌توانيد طيف مواضع اوباما و كلينتون را بررسي كنيد و تناقض‌ها براي شما آشكار شود. آنها اول طرفدار ديكتاتور مصر بودند اما بعدا به مخالفانش تبديل مي‌شوند و همين مي‌شود كه مردم مصر بعد از رفتن مبارك و آمدن دولت نظامي باز هم قيام كرده و مي‌گويند ما اين وضعيت را نمي‌خواهيم.
اين جريان برگشت ناپذير است زيرا اين بيداري، اسلامي است.

فارس: وزارت خارجه ما در اين مسئله چطور عمل كرد؟
وزارت خارجه ما در قبال اين مسئله عملكردش ضعيف بود و حالا هم به ركود كشيده شده است. عملكرد نظام مثبت بود اما وزارت خارجه به ركود كشيده شده و اصلا مي‌شود گفت كه وزارت خارجه ما در قبال اين مسئله نيمه تعطيل است.

گفت‌وگو از مسعود يارضوي

مرتضي نبوي: ـ جامعه بايد در اين مقطع به مشكلات اقتصادي هجوم ببرد

يك عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اين‌كه متاسفانه كشور هم امسال و هم سال گذشته شاهد برخي مسائل حاشيه‌اي بود، افزود: به هرحال يكي از نقش‌هاي رهبري تعيين اولويت در جامعه است. ايشان حفظ وحدت ملي به‌ويژه در اين مقطع زماني را مورد اشاره قرار داده‌اند و همه را از پرداختن به مسائل حاشيه‌اي منع كرده‌اند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سيدمرتضي نبوي در جلسه ماهانه جامعه اسلامي مهندسين با بيان اين‌كه كشور به جز جريان راديكال اصلاح‌طلب يا بعضي فتنه‌گران شاهد پديد‌آمدن طيفي از درون جريان اصولگرا بود كه به تعبير خودش از اصول‌گرايي عبور كرده و آن را قبول ندارد، افزود: اين طيف جايگاهي براي اصولگرايي قائل نيست و خودش را موثر‌ترين جريان كشور قلمداد مي‌كند.
نبوي ادامه داد: اين طيف داراي برخي مواضع مبهم و بينابيني است و حتي در يك مرحله با روحانيت مرز‌بندي پيدا كرد و در مرحله بعد نيز با ولايت فقيه مرز‌بندي كرد. اين طيف تلاش كرد جنبه‌ ايرانيت انقلاب را بر جنبه اسلامي آن ترجيح بدهد.
عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام با بيان اين‌كه اين طيف هر روز مساله‌اي را در كشور مطرح كرد و حساسيت مراجع تقليد را نيز برانگيخت، نيز ادامه داد: اين طيف موسوم به جريان انحرافي كه از درون جريان اصولگرايي هم پديد آمد، تلاش كرد با غالب‌كردن باستان‌گرايي به جاي اين‌كه بگويد خاستگاه ايران امروز اسلام است، خود را فعال نشان بدهد.
وي افزود: جريان موسوم به انحرافي حاشيه‌سازي زيادي مي‌كند و تلاش بسياري دارد كه صاحبان اين تفكر را در نقاط حساس و مختلف مانند وزارت اطلاعات و وزارت خارجه قرار ‌دهد. حتي به نوعي اين طيف وزارت خارجه را از كار انداخته و تاثير‌گذاري‌اش را گرفته است.
نبوي ادامه داد: در سالي كه شعار مهم دولت مبارزه با فساد اقتصادي بود، اين طيف در حال روي آوردن به رانت‌هاي نفتي است و غيرطبيعي نيست كه انتظار داشته باشيم جريان اشرافيت دوباره دامن‌گير اين طيف شود. آنها به دنبال رانت هستند و مي‌خواهند به پشتوانه آن جايگاه سياسي خود را تثبيت كنند.
وي با انتقاد از اعلام نشدن برخي آمار اقتصادي از جمله نرخ بيكاري و رشد اقتصادي از سوي دولت گفت: من نمي‌دانم مسوولان دولت چه‌طور به خود اجازه مي‌دهند كه اين اعداد را اعلام نكنند، ولي مي‌دانم كه اين كار مطابق با روحيه‌ جهادي نيست.
وي با بيان اين‌كه در غياب آمار رسمي داخلي برخي نهادهاي بين‌المللي مانند صندوق بين‌المللي پول با اتكاء به آمارهايي كه مشخص نيست از چه نهادهايي كسب كرده‌اند، رشد اقتصادي كشورمان را اعلام كرده‌اند، گفت: در حالي رشد اقتصادي ايران از سوي اين نهاد بين‌المللي صفر اعلام شده است كه دست‌كم اين عدد بايد به هشت درصد برسد تا ما بتوانيم به هدف سند چشم‌انداز دست پيدا كنيم.
نبوي ادامه داد: دولت اعلام كرده كه حدود يك ميليون و600 هزار شغل در سال گذشته ايجاد كرده است، در حالي كه با چنين اتفاقي بايد رشد اقتصادي كشور بيش از عدد اعلام شده باشد. نكته ديگر اين است كه فضاي كسب و كار در كشور مناسب نيست.
وي در ادامه به تشريح پيام نوروزي مقام معظم رهبري و عنوان «جهاد اقتصادي» پرداخت و با اشاره به اين‌كه بايد توجه كرد كه با روحيه‌ جهادي بسياري از مشكلات ما حل مي‌شود، گفت: بر اساس فرمايش مقام معظم رهبري هرجا كه مردم به صورت جهادي ورود پيدا كردند، حتي مشكلات پيچيده و با سابقه مانند مشكلات اقتصادي نيز قابل حل است.
اين عضو جامعه اسلامي مهندسين در پايان تصريح كرد: اعلام امسال به عنوان سال «جهاد اقتصادي» به اين مفهوم است كه جامعه بايد در اين مقطع به مشكلات اقتصادي هجوم ببرد و نبايد مسائل حاشيه‌اي جاي موضوعات اصلي را بگيرند.