هجدهمین اجلاس شورای وزیران سازمان همکاری اقتصادی اکو در دفتر مطالعات سیاسی و بین المللی وزارت امور خارجه ایران آغاز به کار کرد.
اجلاس مقامات ارشد این سازمان به مدت دو روز برگزار و پیش نویس دستور کار، موضوع های مربوط به هجدهمین اجلاس شورای وزیران، موافقتنامه های اکو برای اجلاس وزرا آماده شد.
در این نشست دو روزه که بدون حضور خبرنگاران برگزار می شود، کارشناسان ارشد اکو موضوع های رهیافت سریع اجرای موافقتنامه تجاری اکو، موافقتنامه حمل و نقل اکو ترانزیت و همچنین همکاری در زمینه مدیریت بلایای طبیعی بررسی می شود.
دهمین اجلاس سران اکو فردا با حضور محمود احمدی نژاد، حامد کرزای، الهام علییف، آصف علی زرداری، امامعلی رحمان، عبدالله گل و قربانقلی بردی محمدوف رأسای جمهور ایران، افغانستان، آذربایجان، پاکستان، تاجیکستان، ترکیه و ترکمنستان برگزار می شود.
در این اجلاس کریم ماسیموف نخست وزیر قزاقستان، معاون نخست وزیر قرقیزستان و رئیس مجلس سنای ازبکستان هم حضور خواهند داشت.
ریاست سازمان اکو با الهام علییف است و با برگزاری اجلاس تهران این ریاست به احمدی نژاد تحویل می شود.
میهمانان ویژه این اجلاس هم معاون دبیر کل سازمان ملل در امور اقتصاد اروپا، نماینده دبیر کل سازمان ملل در امور افغانستان و رئیس بانک توسعه اسلامی هستند.
سخنان متکی
منوچهر متکی وزیر خارجه کشورمان در این اجلاس گفت: این اجلاس در شرایطی برگزار می شود که تحولات بسیار مهمی در منطقه حساس خاورمیانه در جریان است. سیر این تحولات و پیامدهای آنها در برخی کشورهای عضو سازمان نظیر افغانستان و برخی کشورهای همسایه مثل عراق و فلسطین قطعاً می تواند تأثیرات مهمی بر ثبات و امنیت منطقه ما داشته باشد. با گذشت چند سال از اشغال دو کشور مهم منطقه، تقریباً همکاران متقاعد شده اند که تداوم سیاست اشغال و مداخلات فرا منطقه ای سرانجامی بی نتیجه داشته و ثبات و امنیت کشورها تنها در سایه استقرار و تحکیم دولت منتخب مردم و به اتکای توان ملی نخبگان داخلی حاصل خواهد شد.
وی در ادامه گفت: تلاش و کوشش هماهنگ کشورهای منطقه ما در چارچوب سازمان همکاری اقتصادی (اکو) علاوه بر آثار مثبت و تأثیرگذار آن در عرصه سیاسی، باعث شده است تا از طریق گسترش فضای وسیع تر برای همکاری و تحرک اقتصادی این امکان را قابل دسترس نماید که سطح توسعه و رفاه ملت های عضو به طور فزاینده ای ارتقا پیدا کند. همزمان تجارب ارزنده تاریخی این درس را به ما می دهد که با تجمیع ظرفیت ها و توانمندی های کشورهایمان در قالب همکاری های منطقه ای ضمن تسهیل دستیابی به عوامل و متغیرهای تعیین کننده اقتصادی، توان رقابت و چانه زنی کشورهایمان را بالا برده و درصد سهم خود را از اقتصاد جهانی به صورت تصاعدی افزایش دهیم.
وزیر امور خارجه کشورمان در پایان گفت: جمهوری اسلامی ایران مایل است امکانات و توانایی های خود را همانند گذشته در جهت رشد و توسعه اقتصادی و گسترش مناسبات سیاسی و فرهنگی در حوزه سازمان اکو و بخش های مجاور و پیرامونی آن افزایش داده و به عنوان عضو بنیانگذار سازمان ضمن استقبال از پیوستن کشور دوست و برادر عراق به این سازمان از گسترش همکاری ها با دیگر شرکای توسعه ای نظیر کشور چین و فدراسیون روسیه استقبال می کند.
ما به عنوان میزبان مقر دبیرخانه سازمان، همکاری در چارچوب اکو را از اولویت های سیاست منطقه ای خود دانسته و آماده ایم همچون گذشته امکانات و منابع خود را در جهت توسعه و سازندگی در منطقه به کار گیریم.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر