ا

الَلهُمَ کُن لِوَلیِکَ الحُجَةِ بنِ الحَسَنِ ، صَلَواتُکَ عَلیهِ وَ عَلی آبائِهِ فی هذِه الساَعةِ وَ فی کُل ساعةٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَ قائِداً وَ ناصِراً وَ دَلیلاً وَ عَینًا حَتی تُسکِنَهُ اَرضَکَ طَوعًا وَتُمَتِعَّهُ فیها طَویلا

۱۳۸۷ اسفند ۲۸, چهارشنبه

46 ميليون نفر واجد حق رأى هستند

رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور گفت: به این نتیجه رسیده ایم که واجدین شرایط برای انتخابات خرداد 88 چیزی حدود 46 میلیون و 200 هزار نفر خواهد بود.
کامران دانشجو، طی یک نشست خبری ضمن اعلام این خبر به بیان اهم کارهای صورت گرفته در راستای انتخابات پرداخت و گفت: ما از شش ماه پیش و براساس زمان بندی خاص به طور غیررسمی فعالیت های خود را آغاز کرده ایم و باید بگویم که تاکنون براساس این زمانبندی هیچ کم و کاستی وجود ندارد و ما در حال پیش رفتن هستیم.
وی در عین حال اظهار کرد: تنها مطلبی که شاید مقداری در آن تحقیق صورت گرفته، بحث آئین نامه و قانون انتخابات بود که این امر به علت رفت و برگشت در مجموعه مجلس و شورای نگهبان به وجود آمد و ما به عنوان مجری باید صبر کنیم، اما در حال حاضر با همان قانونی که هم اکنون وجود دارد کار را جلو می بریم.
رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور با بیان این که «سفارش تعرفه های انتخابات را جمع بندی کردیم و در این خصوص با مجموعه شورای نگهبان به توافق رسیده ایم» تاکید کرد: ما به نظارت استصوابی شورای نگهبان معتقد هستیم و در عین حال باید کار خودمان را نیز انجام دهیم و در این میان تعامل بسیار مثبتی را نیز با شورای نگهبان برقرار کرده ایم.
دانشجو درباره تعرفه های انتخاباتی نیز گفت: این تعرفه ها به تایید رسیده و قرارداد آن نیز بسته شده، همچنین مهرهای انتخابات طراحی شده و به تایید شورای نگهبان رسیده است.
رئیس ستاد انتخابات افزود: همایش های توجیهی و آموزشی انتخابات که روز گذشته اولین آن برگزار شد و دومین همایش نیز در 18 فروردین در اصفهان برگزار می شود، ادامه خواهد داشت: چرا که ما در این راستا کشور را به شش منطقه تقسیم کرده ایم تا این آموزش ها به طور منظم پیگیری شود.
دانشجو با اعلام این که تجمیع آرا از مراحل اساسی انتخابات است گفت: سعی داریم آن را با کمک رایانه انجام دهیم.
دانشجو همچنین درباره برگزاری انتخابات رایانه ای اظهار داشت: ما در سه مرحله رایزنی هایی را با شورای نگهبان درباره انتخابات رایانه ای داشته ایم که یکی از این مراحل در ارتباط با بحث ثبت نام کاندیداهاست.
وی افزود: در خصوص بحث ثبت نام کاندیداها سایتی را طراحی کرده ایم که این سایت حدود 25روز قبل از انتخابات فعال می شود و کلیه اطلاعات برای ثبت نام کاندیداها روی این سایت قرار خواهد گرفت. کاندیداها فرم موجود در این سایت را پر می کنند، پرینت آن را می گیرند و این پرینت را همراه با مدارک به وزارت کشور می آورند؛ چرا که کاندیداها برای ثبت نام نهایی باید به وزارت کشور مراجعه کنند در این صورت ثبت نام با سرعت بیشتری انجام خواهد گرفت.
وی ثبت شماره ملی را نیز یکی دیگر از این مراحل خواند و افزود: در این راستا تصمیم داریم با گرفتن بارکدخوان به کارها سرعت بیشتری ببخشیم. در این راستا توافقات نهایی با شورای نگهبان انجام شده و قرار است به هر شعبه بارکدخوان داده شود و از این بارکدخوان ها شماره ملی ثبت می شود، تا در نهایت جلوی بسیاری از تخلفات گرفته شود.
معاون سیاسی وزیر کشور بحث تجمیع آرا را مرحله اساسی در این راستا قلمداد و اظهار کرد: سعی داریم تجمیع آرا با رایانه انجام شود. در این راستا چندین بار نرم افزار مورد نظرمان را به شورای نگهبان فرستاده ایم. آخرین بار روز گذشته بود که ما این نرم افزار را فرستادیم و فکر می کنیم مشکلی وجود نخواهد داشت.
کمیته های ستاد انتخابات
کار خود را شروع کرده اند
دانشجو همچنین کمیته های تبلیغات و اطلاع رسانی، پشتیبانی، امنیتی، فناوری اطلاعات، استعلامات و حقوقی را از جمله کمیته های ستاد انتخابات برشمرد و گفت: این کمیته ها کار خود را شروع کرده اند و احکام لازم برای رؤسای کمیته ها صادر شده است.
رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور تاکید کرد: بر اساس ماده 66 قانون انتخابات ریاست جمهوری فعالیت های تبلیغاتی نامزدهای انتخاباتی یعنی کسانی که نامشان بعد از تایید صلاحیت از طرف وزارت کشور اعلام می شود و این اسامی در روزهای 30 و 31 اردیبهشت اعلام خواهد شد.
دانشجو افزود: نامزدهای انتخاباتی به مدت 20 روز از اول تا 20 خرداد می توانند فعالیت های تبلیغاتی داشته باشند این به این معنی است که این نامزدها می توانند ستاد انتخاباتی بزنند، تابلو داشته باشند، اطلاعیه و اعلامیه پخش کنند و کلاً در چارچوب قانونی تبلیغات داشته باشند.
وی تاکید کرد: اگر چه فعالیت های احزاب در راستای بیان اعلام مواضع و برنامه های خود همچنین طرح انتقادهای شان بلامانع است و فرد مورد نظر آنها می تواند به هر شهرستان که خواست سفر کند و صرف دستور ریاست محترم جمهور باید با آزادی کامل افراد در استانها حضور داشته باشند و هیچ کس حق ممانعت از آنها را ندارد، اما مهم این است که ما در این بین فعالیتی به عنوان ستاد انتخاباتی در استانها نداشته باشیم و تبلیغات انتخاباتی به عنوان تبلیغات مشهود صورت نگیرد.
دانشجو همچنین گفت: البته بحث سخنرانی ها و تجمعات به قانون تجمعات و سخنرانی ها برمی گردد و طبق روال گذشته افراد باید مجوزهای لازم را در این راستا اخذ کنند.
آغاز تبلیغات کاندیداها
از 7خردادماه خواهد بود
دانشجو همچنین گفت: در ششم خرداد آگهی و اسامی افراد اعلام می شود و در هفتم این ماه تبلیغات کاندیداها به مدت 14روز شروع خواهد شد. همچنین در روز 21 خرداد ممنوعیت تبلیغات و روز 22 این ماه رأی گیری برگزار می شود.
رئیس ستاد انتخابات وزارت کشور در ادامه به بیان زمان بندی های صورت گرفته درباره انتخابات میان دوره ای خبرگان، انتخابات میان دوره ای مجلس شورای اسلامی و شورای اسلامی شهر همچنین انتخابات ریاست جمهوری دهم پرداخت و گفت: انتخابات میان دوره ای مجلس خبرگان در دو استان گلستان و تهران برگزار خواهد شد. هشتم فروردین زمان شروع این انتخابات خواهد بود. هشتم فروردین ماه آگهی ثبت نام از داوطلبان، 13 فروردین ماه آغاز ثبت نام ها به مدت 7 روز خواهد بود. 19 فروردین ماه ارسال کلیه مدارک به فرماندهی ها و 20 این ماه ارسال کلیه مدارک به هیات های مرکزی نظارت خواهد بود از 23 فروردین به مدت یک ماه بررسی احراز صلاحیت ها در شورای نگهبان صورت خواهد گرفت. 22 اردیبهشت اعلام اسامی افراد عدم احراز صلاحیت شده و در 24 اردیبهشت رسیدگی مجدد به پرونده افراد عدم احراز صلاحیت شده خواهد بود در 27 به تقاضای داوطلبان عدم احراز صلاحیت شده رسیدگی مجدد خواهد شد و نتیجه نهایی اعلام می شود.
وی همچنین به بیان زمان بندی انتخابات میان دوره ای مجلس پرداخت و گفت: این انتخابات در شش حوزه برگزار می شود که از پانزدهم فروردین دستور شروع کار و آغاز ثبت نام به مدت هفت روز خواهد بود. شانزدهم فروردین ماه آغاز بررسی احراز صلاحیت ها 21 فروردین ماه رسیدگی صلاحیت ها برای هیات های اجرایی دوازدهم خرداد نیز اعلام قطعی اسامی نامزدها به مراکز حوزه انتخابیه توسط وزارت کشور صورت می گیرد در سیزدهم خردادماه اسامی افراد منتشر خواهد شد و به مدت هفت روز از تاریخ 14 خرداد تبلیغات آغاز می شود، در 21 خرداد ممنوعیت تبلیغات و در 22 خرداد رای گیری را خواهیم داشت.
احتمالا نتایج انتخابات یک روز پس از برگزاری اعلام می شود
رئیس ستاد انتخابات کشور، گفت: ان شاءالله با تمهیداتی که اندیشیده ایم امیدواریم بتوانیم نتایج انتخابات ریاست جمهوری دهم را یک روز پس از برگزاری این انتخابات اعلام کنیم.
دانشجو همچنین گفت: نمایندگان کاندیداها تا آخرین مرحله یعنی پایان شمارش آراء می توانند در حوزه های انتخابیه حضور داشته باشند. البته اگر خواستند می توانند مسائلی را که به نظرشان می رسد به نماینده فرماندار در جهت تسهیل مسیر عنوان کنند و ما هم اگر ضعفی باشد از برطرف کردن آن استقبال می کنیم اما این افراد اجازه دخالت در امور اجرایی را ندارند.
معاون سیاسی وزیر کشور یادآور شد: کاندیداها باید در موعد مقرر نمایندگان خود را به فرماندارها معرفی کنند تا برای این افراد کارت صادر شود و آن ها بتوانند وارد حوزه انتخابیه مشخص خود شوند. البته در انتخابات ریاست جمهوری نمایندگان کاندیداها می توانند در جلسات هیات اجرایی هم شرکت کنند.
وی در پاسخ به پرسشی در مورد چگونگی طراحی صندوق های رای نیز، گفت: صندوق های رای از دوره های قبل طراحی شده و همان صندوق های انتخابات هشتمین مجلس شورای اسلامی است که با تفاوت رنگ صندوق و رنگ تعرفه صندوق های چهار انتخابات از هم مجزا می شود.
دانشجو همچنین در نهایت به جدول زمانبندی انتخابات ریاست جمهوری دهم پرداخت و گفت: استقرار اعضای ستاد انتخابات در محل ستاد از هفته های گذشته شروع شده و در این راستا همایش آموزشی فرمانداران را از دیروز شروع کرده ایم. در پانزدهم اردیبهشت ماه روند کاری انتخابات ریاست جمهوری دهم آغاز خواهد شد، پانزدهم این ماه ثبت نام به مدت پنج روز یعنی تا نوزدهم این ماه صورت می گیرد، در بیستم اردیبهشت رسیدگی به صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاست جمهوری توسط شورای نگهبان به مدت پنج روز انجام خواهد شد که این بررسی به پنج روز بعد از آن نیز ادامه خواهد داشت. از سی ام اردیبهشت اسامی نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری که توسط شورای نگهبان احراز صلاحیت شده اند را منتشر می کنیم، در اول خردادماه تبلیغات انتخاباتی به مدت 20 روز آغاز خواهد شد، در 21 خرداد ممنوعیت تبلیغات و در 22 خرداد رای گیری و اخذ رای در شعب مختلف صورت خواهد گرفت.

هیچ نظری موجود نیست: