ا

الَلهُمَ کُن لِوَلیِکَ الحُجَةِ بنِ الحَسَنِ ، صَلَواتُکَ عَلیهِ وَ عَلی آبائِهِ فی هذِه الساَعةِ وَ فی کُل ساعةٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَ قائِداً وَ ناصِراً وَ دَلیلاً وَ عَینًا حَتی تُسکِنَهُ اَرضَکَ طَوعًا وَتُمَتِعَّهُ فیها طَویلا

۱۳۸۹ آذر ۱۰, چهارشنبه

اشتون عذرخواهی کرد؛ جلیلی زمان مذاکرات را پذیرفت

پس از عذرخواهی اشتون از سعید جلیلی به دلیل اعلام خودسرانه زمان مذاکرات با 1+5 بدون هماهنگی با ایران که به ایران ابلاغ شده بود، رئیس دفتر دکتر جلیلی با ارسال نامه‎ای به کابینه سیاست خارجی اروپا، موافقت ایران با زمان و مکان مذاکرات را اعلام کرد. در این نامه که نسخه‎ای از آن در اختیار رجانیوز قرار گرفته است، سید کاظم عبادی رئیس دفتر سعید جلیلی، مبنای مذاکرات با 1+5 را نامه 15 تیر سعید جلیلی دانسته است.
به گزارش رجانیوز، اقدام خودسرانه کاترین اشتون در اعلام زمان مذاکرات  1+5 با ایران، بدون هماهنگی قبلی با ایران موجب شد تا اشتون با واسطه قرار دادن ترکیه از ایران عذر خواهی کند. این اقدام خودسرانه اشتون که دیپلمات‎های  اروپایی آن را ناشی از بی‎تجربگی وی در امر دیپلماسی می‎دانند، سبب شده بود تا زمان و مکان مذاکرات به دلیل ناهماهنگی با ایران تا مدت‎ها در هاله‎ای از ابهام باقی بماند.
اما سرانجام امروز سید کاظم عبادی رئیس دفتر دکتر جلیلی با ارسال نامه‎ای به کابینه سیاست خارجی اروپا، با اشاره به عذرخواهی اشتون از جلیلی، با برگزاری مذاکرات طی روزهای ششم و هفتم دسامبر،پانزدهم و شانزدهم آذر در ژنو موافقت کرد.
در این نامه، مبنای مذاکرات، نامه 15 تیرماه جلیلی به اشتون عنوان شده بود. جلیلی در این نامه با انتقاد از رویکرد " فشار و گفتگو" که از سوی غرب در قبال ایران در پیش گرفته شده است، راه جلب اعتماد ملت ایران را کنار گذاردن این مسیر غلط دانسته است. جلیلی در این نامه با اشاره به سوالات احمدی نژاد از غرب ، پاسخ به سوالات مذکور و اعلام موضع صریح در این زمینه‎ها  از سوی کشورهای غربی را تنها راه رسیدن به نقاط مشترک برای گفتگو دانسته بود. در نامه مذکور این سوالات از سران غربی مطرح شده بود:
1- هدف از گفتگوها برای تعامل و همكاری است یا ادامه روند دشمنی و تقابل با حقوق ملت ایران
2- آیا به منطق گفتگو كه لازمه آن اجتناب از هرگونه تهدید به فشار است، التزام خواهید داشت.
3- برای روشن شدن مبانی مشترك گفتگو، نظر روشن و صریح شما درباره سلاح هسته ای رژیم صهیونیستی چیست ؟
در عین حال، سخنگوی اشتون نیز امروز با اعلام این خبر از برگزاری مذاکرات در 15 و16 آذر خبر داده بود. خبرگزاری رویترز گزارش داد که ‌سخنگوی اشتون امروز با تایید این خبر اعلام کرد: کهما پاسخ رسمی مقامات ایرانی را دریافت کرده ایم که طی ان تایید شده است دکتر جلیلی با پیشنهاد کاترین اشتون مبنی بر ملاقات در ژنو موافقت کرده است.
در بخشی از نامه رئیس دفتر نماینده رهبر معظم انقلاب و دبیر شورای عالی امنیت ملی به جان موریسن دبیر کابینه سیاست خارجی اروپا که نسخه‎ای از آن در اختیار رجانیوز قرار گرفته، آمده است: «در پي رفع مشكل پديد آمده و عذرخواهي خانم اشتون، بستر مناسب براي انجام گفت وگوها در 15 آذرماه فراهم شده است.»
در این نامه همچنین تأکید شده است: «بنابر اين گفت و گوها در سوييس بر مبناي نامه 15 تيرماه 1389 سعيد جليلي دبير شوراي عالي امنيت ملي به كاترين اشتون انجام خواهد شد.»
متن نامه 15 تیرماه سعید جلیلی به اشتون پیرامون محورهای مذکرات ایران و 1+5
بسم الله الرحمن الرحیم
سركار خانم كاترین اشتون
نماینده عالی اتحادیه اروپایی در سیاست امنیتی و امور خارجی
برای من جالب است كه برغم پیگیری‌های وزرای محترم خارجه برزیل و تركیه و عدم آمادگی جنابعالی برای گفتگو در سه ماه گذشته،درست یك روز پس از صدور قطعنامه در نامه‌ای خواهان گفتگو شدید. جالب تر آنكه پس از ارسال نامه شما دولت آمریكا و اتحادیه اروپا اقدام های دیگری از نوع فشار را طرح نموده اند. این رفتار در چارچوب راهبرد اعلامی شما "فشار و گفتگو" قابل درك و البته غیرقابل پذیرش است.
جامعه جهانی، گفتگو در سایه فشار را دیكتاتوری و به دور از تمدن لازم برای گفتگو می‌داند. انجام گفتگو برای اعمال فشار و دشمنی با یك ملت، هم چون گذشته حركت در مسیری بن بست، پرهزینه و بی فایده خواهد بود.
امروز شما بیش از هر زمان دیگر به جلب اعتماد ملت ما نیاز دارید. اقداماتی كه نشان دهد راهبرد غلط دو مسیره را به كنار گذاشته و درصدد جبران خطاها هستید و می خواهید آنگونه كه فرهنگ گفت و گو اقتضا دارد، عمل كنید.
خانم اشتون!
جمهوری اسلامی ایران در اردیبهشت 87 بسته ای برای موضوع گفتگوها پیشنهاد كرد و در گفتگوهای ژنو 1 در تیرماه 87 و ژنو 2 در مهرماه 88 به صراحت اعلام كرد كه حول بسته مزبور حاضر به گفتگو است و این موضوع در مصاحبه های مطبوعاتی پس از گفتگوها نیز با حضور آقای سولانا به صراحت ابراز و در آخرین گفتگوی تلفنی با اقای سولانا نیز مورد تاكید قرار گرفت. از این رو هر گونه جهت گیری متفاوت، حركتی ارتجاعی و غیرسازنده است كه مورد پذیرش ملت ایران قرار نمی‌گیرد.
درباره تقاضای شما برای گفتگو در موضوع هسته ای چنانكه در بسته پیشنهادی ج.ا. ایران آمده است، ج.ا. ایران آمادگی خود را برای گفتگو و همكاری در زمینه خلع سلاح هسته ای، جلوگیری از اشاعه سلاح های هسته‌ای و نیز بررسی چگونگی همكاری برای استفاده همه اعضای NPT از فن آوری صلح آمیز هسته‌ای اعلام كرده است.
بدون شك لازمه چنین گفتگویی تعهد همه طرف‌های گفتگو به اجرای NPT و اعلام موضع صریح نسبت به رفتارهای خارج از این چارچوب، از جمله فعالیت های هسته ای رژیم صهیونیستی است.
بدیهی است این گفتگو می‌تواند حركتی در جهت تحقق شعار كنفرانس خلع سلاح تهران یعنی "سلاح هسته ای برای هیچ كس و انرژی هسته ای برای همه" باشد كه مورد استقبال اكثریت قاطع دولت ها و ملت‌ها قرار گرفت. حضور سایر دولت هایی كه این آرمان را دنبال می‌كنند در این گفتگوها می‌تواند به شكل گیری گفتگوهایی سازنده كمك نماید.
چنانكه ج.ا.ایران تلاش مستمر خود را برای شكل گیری این گفتگوها و همكاری با تمام كشورهای علاقمند ادامه خواهد داد، به ویژه كه امروز شاهد علاقمندی كشورهای زیادی به این نوع گفتگو و همكاری ها هستیم. شكل گیری كنفرانس خلع سلاح در تهران و مشاركت فعال 189 كشور در كنفرانس بازنگری NPT و تاكید بر لزوم پیوستن رژیم صهیونیستی به NPT نشان داد اغلب كشورهای جهان به پیشنهادهای طرح شده در بسته پیشنهادی ج.ا.ایران نگرش مثبت دارند.
خانم اشتون!
آنگاه كه جهت گفتگو روشن باشد، ج.ا.ایران آمادگی دارد متكی به ظرفیت های سیاسی، اقتصادی، منطقه ای و بین المللی خود كه شما به خوبی به آن آگاه هستید، در جهت تحقق همكاری های سازنده بین المللی برای رفع نگرانی های مشترك گفتگو نماید.
بر مبنای نكات فوق چنانكه از سوی رییس جمهوری اسلامی ایران اعلام شد، پاسخ شما به موارد ذیل برای ادامه گفتگوها ضروری است:
1- هدف از گفتگوها برای تعامل و همكاری است یا ادامه روند دشمنی و تقابل با حقوق ملت ایران
2- آیا به منطق گفتگو كه لازمه آن اجتناب از هرگونه تهدید به فشار است، التزام خواهید داشت.
3- برای روشن شدن مبانی مشترك گفتگو، نظر روشن و صریح شما درباره سلاح هسته ای رژیم صهیونیستی چیست
پاسخ شما به مفاد فوق می‌تواند زمینه را برای چگونگی شكل گیری گفتگوها برای رفع نگرانی‌های مشترك جهانی در جهت تحقق صلح، عدالت و سعادت ملت ها با حضور سایر كشورهای علاقمند از "اول سپتامبر" فراهم نماید

هیچ نظری موجود نیست: