ا

الَلهُمَ کُن لِوَلیِکَ الحُجَةِ بنِ الحَسَنِ ، صَلَواتُکَ عَلیهِ وَ عَلی آبائِهِ فی هذِه الساَعةِ وَ فی کُل ساعةٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَ قائِداً وَ ناصِراً وَ دَلیلاً وَ عَینًا حَتی تُسکِنَهُ اَرضَکَ طَوعًا وَتُمَتِعَّهُ فیها طَویلا

۱۳۸۹ اسفند ۷, شنبه

قدرت ايران با انقلاب‌هاي منطقه رو به افزايش است

خبرگزاري فارس: برخي روزنامه‌هاي مهم آمريكايي و اسرائيلي با اشاره به تحولات منطقه تاكيد كردند كه با انقلاب‌هاي خاورميانه قدرت ايران رو به افزايش گذاشته است.

به گزارش فارس، انقلاب كشورهاي تونس و مصر و ساقط شدن رؤساي جمهور اين كشورها، كه از متحدان غرب در منطقه بودند، دولت‌هاي غربي بويژه آمريكا و همچنين رژيم صهيونيستي را نگران كرده است.

روزنامه آمريكايي «لس‌آنجلس ‌تايمز» در گزارشي با اشاره به تحولات خاوميانه تاكيد كرد كه تنها برنده انقلاب‌هاي مردمي منطقه ايران است.

اين روزنامه آمريكايي، اعزام دو ناو ايراني به آب‌هاي آزاد مديترانه را كه پس از 32 سال از كانال سوئز عبور كردند و در بندري در ساحل سوريه پهلو گرفتند، گواهي بر ادعاي خود برشمرد و نوشت: عبور ناوهاي ايران از كانال سوئز و پهلو گرفتن آن در آب‌هاي سوريه بزرگ‌ترين دليل بر استفاده ايران از تحولات منطقه است در حالي كه در زمان حسني مبارك ايران چنين اقدامي نكرد.

لس‌آنجلس ‌تايمز نوشت: ايران بزرگ‌ترين برنده ناآرامي‌هاي خاورميانه است و اين به دليل اين است كه ايران خود را با كشورهايي كه ديكتاتورهاي خود را سرنگون كردند، همدرد نشان مي‌دهد.

«تغييرات زلزله‌وار عربي به سود ايران و به زيان عربستان سعودي است». اين عبارتي است كه روزنامه نيويورك تايمز در مقاله‌اي به كار برد و اذعان كرد كه تحولات منطقه، به سود ايران و به زيان متحدان آمريكاست.

بنا بر اين گزارش، بر خلاف اينكه فريد زكريا تحليلگر هندي‌الاصل آمريكايي انقلاب‌هاي عربي را «اولين تحرك مردم در قرن 21 خواند» ولي «مايكل سلكمن» تحليلگر امور خاورميانه در روزنامه نيويوك‌تايمز تصريح كرد كه اين تحولات «به سود ايران و به زيان عربستان، متحد آمريكاست».

مايكل سلكمن نوشت كه نظام‌هايي كه دچار زلزله‌ شده‌اند همه متحد آمريكا هستند به طوري كه همه اين كشورها مانند نظام حسني‌مبارك و زين‌العابدين بن علي و علي عبدالله صالح و عبدالعزيز بوتفليقه روساي جمهوري (سابق) مصر، تونس، (كنوني) يمن و الجزاير در جنگ آمريكا عليه تروريسم داراي جنبه مشترك هستند و اين علاوه بر ارتباط و همكاري دائم حكومت‌هاي پادشاهي عربي با آمريكا در همه مسائل است.

در اين گزارش با بيان اينكه حتي نظاميان سودان و ليبي در دوره اخير با آمريكا همكاري كرده‌اند، آمده است كه دولت عمر البشير در سودان در جنگ با تروريسم با آمريكا كاملا همكاري اطلاعاتي كرد؛ معمر القذافي رئيس جمهوري ليبي يكي از سران عربي است كه جنبش‌هاي اسلامي را سركوب كرد و تنها كشوري است كه برنامه‌ هسته‌اي خود را تحويل آمريكا كرد؛ وضعيت براي عربستان سعودي دشوارتر است و از بيم آغاز اعتراضات مردمي طرحي به ارزش 100 ميليارد ريال سعودي آغاز شده است. رياض مي‌ترسد كه در كانون ناامني قرار بگيرد.

بنا بر اين گزارش، همه اين مسائل نشان مي‌دهد كه عربستان تحت فشار است و نفوذ و قدرت ايران افزايش يافته است؛ در حالي كه اين دو كشور براي افزايش نفوذ منطقه‌اي و حتي اسلامي در رقابت هستند.

فريد زكريا تحليلگر هندي‌الاصل آمريكايي نيز در واشنگتن‌پست نوشت، تقريبا يك دهه است كه آمريا دريافته است كه حمايت واشنگتن از رژيم‌هاي ديكتاتوري سبب ايجاد گرايش‌هاي افراطي ديني شده است كه منطقه و آمريكا را تهديد مي‌كند.

همچنين روزنامه اسرائيلي هاآرتص در گزارشي به قلم "اوري شاويت " نوشت: بر خلاف اينكه انقلاب‌هاي عربي موفق شده است كه برخي ديكتاتورها را در منطقه سرنگون كند، ولي در اين ميان خطري هست كه كسي متوجه آن نيست.

اوري در اين مقاله با نام "طوفان تغيير " تصريح مي‌كند كه خطر در افزايش قدرت ايران پس از انقلاب‌هاي عربي است كه قدرت بزرگ خاورميانه مي‌شود.

وي آمريكا را به شكل غيرمستقيم عامل اين امر مي‌داند و تاكيد مي‌كند كه آمريكا با قطع حمايت خود از نظام‌هاي مصر، بحرين، ليبي و تونس در اين امر مقصر است

هیچ نظری موجود نیست: