مشاور حقوقي رييس جمهور در پاسخ به سوالي درباره علت سكوت هاشمي رفسنجاني، علت سكوت وي را حمايت از فتنه دانست و تصريح كرد: آقاي هاشمي سكوت نكرده، بلكه اين جريان را مديريت ميكند. فتنه تكيهگاه دارد و اين تكيه بسيار مهم است. اين تكيهگاه دارد اين جريان را مديريت ميكند و قرار است اين تكيهگاه آسيبي نبيند.
غلامحسين الهام عصر روز دوشنبه در حاشيه گراميداشت ياد شهيد علمالهدي كه از سوي جامعه اسلامي دانشجويان پرديس دانشكده فني دانشگاه تهران در تالار دانشكده معدن اين دانشگاه برگزار شد، با بيان اين مطلب، افزود: موسوي و خاتمي ديگر ظرفيت فعاليت سياسي آنچناني ندارند و در اين جريان دنبال چهرههاي جديدي هستند و ظرفيت جريانسازي خاتمي و موسوي آنقدر قوي نيست.
وي تصريح كرد: اين جريانات در اين فضا مردهاند، البته اگر اتفاقي نيفتد، آن كسي كه به آن ميدمد ايشان (هاشمي رفسنجاني) است. آقاي هاشمي در برابر اين اتفاقات موضع نگرفتند، اعلام برائت نكردند و در واقع ايشان تكيهگاه هستند و حمايت ميكنند.
مشاور حقوقي رييس جمهور با اشاره به نقش تكيهگاه در اينگونه حوادث ادامه داد: در اوايل انقلاب منافقين دنبال تعدي به رهبريت امام خميني (ره) بودند، آنها در موقعي درصدد آمدند كه از شخصيت ممتازي چون آيتالله طالقاني استفاده كنند و پسر آيتالله طالقاني به علت اينكه ماركسيست بودند دستگير شد و منافقين سعي كردند فضايي ايجاد و از شخصيت آيتالله طالقاني سوء استفاده كنند.
وي با تاكيد بر اينكه آيتالله طالقاني شخصيتي بسيار ارزشمند و مفسر قرآن بود، ادامه داد: منافقين از موضوع دستگيري پسر آيتالله طالقاني سعي كردند يك فتنه ايجاد كنند. امام(ره) در آن موقع گفتند كه اگر احمد من را نيز دستگير كنند، بايد طبق قانون عمل شود. آيتالله طالقاني در آن موقع متوجه فتنه منافقين شدند و اجازه ندادند كه منافقين به اهداف خودشان برسند و آمدند در فيضيه با موضعگيري در تبعيت از امام(ره) كردند، در واقع بيعت خود را با امام(ره) تجديد و جريانات انحرافي را برملاء كردند.
وي افزود: منافقين وقتي كه نتوانستند از سوي آيتالله طالقاني به اهداف خود برسند به سمت بنيصدر رفتند و منافقين و بنيصدر با آنكه با هم مشكل داشتند، آنقدر به هم نزديك شدند كه دختر بنيصدر عروس اين سازمان شد و ازدواج تشكيلاتي صورت گرفت و در واقع منافقين سعي كردند از پتانسيل و فرصت رييسجمهوري بنيصدر استفاده كنند و به اهداف خود برسند و آنها با آنكه با هم اختلاف داشتند، ولي براي رسيدن به اين هدف با هم همراهي كردند.
الهام در ادامه سخنان خود به اتفاقات كوي دانشگاه در سال 78 اشاره كرد و گفت: تكيهگاه اين جريان در سال 78 دولت خاتمي و وزرا و دستاندركاران وزارت كشور آن زمان بودند و در واقع اگر اين تكيهگاه نبود اينقدر هزينه براي دانشجو و نظام ايجاد نميشد، در واقع در اين اتفاق دانشجويان قرباني شدند و فتنه در درون دولت بود، آنها تكيهگاه بودند.
مشاور حقوقي رييس جمهور ادامه داد: در جريان مهدي هاشمي و آقاي منتظري نيز ديديد كه چقدر امام(ره) براي تمايز اين دو تلاش كرد، يك جريان تروريستي و خطرناك در سايه مرجعيت و قائم مقامي رهبري سر بلند كرده بود و با اين اتكا در كشور آشوب ايجاد كردند، در واقع با اين اين مثالها ميخواهم نقش تكيهگاه را مورد اشاره قرار دهم و در واقع اين تكيهگاه بايد به نحوي باشد كه آسيبي نبيند.
وي افزود: اگر در قضيه فتنه آقاي هاشمي نبود و در آن موقع از اتفاقاتي كه رخ ميداد، اعلام برائت ميكرد و شفاف موضع ميگرفت، ما براي خواص اينقدر آسيب نداشتيم. آيا روز قدس، 13 آبان و عاشورا كافي نبود كه آقاي هاشمي با هويت اين جريان آشنا شود؟ چقدر مقام معظم رهبري در اين ارتباط با سعه صدر برخورد كردند. چرا آقاي هاشمي سكوت كردند و جواب ندادند؟
وي با بيان اينكه ما در واقع شاهد سكوت نيستيم، گفت: وقتي كه جريان و قدرت سياسي بر مبناي ايدئولوژي و اعتقادي غلبه كند، ديانت عين سياست ميشود، نه سياست عين ديانت و نقطه اصلي كار در اينجا شكل ميگيرد.
الهام گفت: در واقع ايشان (هاشمي رفسنجاني) در اينجا به عنوان نقطه اتكا مطرح هستند كه به خاطر اعتبار سابقه داراي مصونيت هستند و در واقع آدمهاي جديدي در اين جريان رويش ميكنند.
مشاور حقوقي رييس جمهور گفت: مهرههاي سياسي كه در اين جريان نقش بازي كردهاند، مردهاند و بعيد است كه احيا شوند.
وي همچنين در پاسخ به سوالي در مورد اينكه چقدر دولت دهم به مولفههاي يك دولت اسلامي نزديك شده است، گفت: براي پاسخگويي به اين سوالات اينجا نيامدم.
الهام در بخش ديگري از صحبتهاي خود با تقدير از شهداي دانشجو بخصوص شهداي هويزه و از جمله شهيد علمالهدي، در پاسخ به سوالي در مورد شاخصههاي اصلي يك دانشجوي خط امامي گفت: اگر گفتمان امام و رهبري را مرور كنيم، شاخصههاي اساسي حركت و فعاليتهاي جنبش دانشجويي با رويكرد اسلامي و انقلاب اسلامي را به دست ميآوريم.
مشاور حقوقي رييس جمهور ادامه داد: بعد از اينكه تعدادي از اعضاي انجمنهاي اسلامي دانشگاهها كه پيرو امام(ره) بودند، لانه جاسوسي را تسخير كردند، آمدند و خود را به عنوان دانشجويان مسلمان پيرو خط امام معرفي كردند و تاكيد بر واژه مسلمان كردند؛ چرا كه در آن زمان جريانات ديگري نيز بودند كه خود را پيرو خط امام ميدانستند، اما دانشجويان تاكيد داشتند كه اين مرزبنديشان با ديگر جريانات مشخص باشد. آن زمان حزب توده نيز خود را خط امامي معرفي ميكرد و جلساتي داشتند در جهت تبيين خط امام و دانشجويان بر اين اساس تاكيد داشتند اين مرزبندي مشخص شود و اينكه هويت ايدئولوژيكشان اسلامي است.
به گزارش ايسنا، وي با اشاره به اهميت تبيين مرزهاي اعتقادي گفت: در آن زمان دانشجويان اين خواسته را داشتند كه از سوي امام(ره) يك نفر براي رابطه با آنها مشخص شود و امام(ره)، مقام معظم رهبري را به عنوان نماينده خود با انجمنهاي اسلامي دانشجويان معرفي كرد و آنها هر دوشنبه در دانشگاه تهران جلسه داشتند و اين جلسات تا زمان رياست جمهوري مقام معظم رهبري ادامه داشت كه همراه با پرسش و پاسخ بود. در آن جلسات مسائل به صورت شفاف مطرح ميشد و بحث و گفتگو ميشد.
الهام در بخش ديگري از صحبتهاي خود گفت: انجمنهاي اسلامي، جامعه اسلامي دانشجويان، بسيج و تمام تشكلهايي كه هويت اعتقادي و ايدولوژيك دارند، بايد قرائت خود را از اسلام مشخص كنند و اين بسيار مهم است.
وي در ادامه با بيان اينكه امام بر تفكيك اسلام ناب محمدي و اسلام آمريكايي تاكيد جدي داشتند، گفت: بسيج دانشجويي نيز در همين راستا تشكيل شد كه مرزهاي ايدئولوژيك اسلام ناب را تبيين كند.
الهام در بخش ديگري از صحبتهاي خود به اهميت عدالتخواهي و تاكيد امام و رهبري بر مقوله عدالتخواهي اشاره كرد و گفت: يك دانشجوي آرمانخواه و عدالتخواه خودزني نميكند و مرز عدالتخواهي و آرمانگرايي با تندروي و افراط نيز مشخص است.
مشاور حقوقي رييس جمهور ادامه داد: جنبش دانشجويي رابطهاش را با نظام را بايد در يك چارچوب معقول تعريف كند و جنبش دانشجويي اين نيست كه هميشه بر حكومت باشد. اگر حكومت فرضا عدالتخواه باشد، همراهي با يك حكومت عدالتخواه ضعف نيست.
وي با اشاره به آرمانگرايي و عدالتخواهي دانشجويان گفت: در اوايل انقلاب دانشجويان بر اساس همان نگاه آرمانخواهي و عدالتخواهي كه داشتند جهاد سازندگي را ايجاد كردند و در جهت رفع محروميت تلاش كردند.
الهام با بيان اينكه برخي از جريانها در مواقعي دنبال اين بودند كه تشكلهاي دانشجويي را بازوي اجرايي خود كنند،گفت: اين غلط و اشتباه بود و جريان دانشجويي در اين موقع آسيب ديد كه به دم احزاب وصل شد و در واقع در اين موقع بود كه زمين خورد و بزرگترين ضربه به جنبش دانشجويي زده شد.
مشاور حقوقي رييس جمهور گفت: در جريان اتفاقات اخير بدنه فتنه مجازات شد، ولي راس فتنه مصون مانده و برخي از دانشجويان نيز قرباني شدند، نه اينكه بيگناه هستند، ولي آسيب ديدند و از اين وابستگي آسيب ديدند. دانشجويان بايد مستقل حركت كنند.
الهام در ادامه سخنان خود با بيان اينكه جريان دانشجويي بايد خصوصيت عدالتخواهي و آرمانخواهي خود را كه بالقوه است بالفعل و ظرفيت مناسب براي تحقق اين امر را فراهم كنند، گفت: صحبتهاي مقام معظم رهبري و امام(ره) در پيش روي ماست و اين دو بزرگوار در مورد جريانات دانشجويي صحبتهاي مهمي را مطرح كردهاند كه جريانات دانشجويي بايد از آن استفاده كنند.
مشاور حقوقي رييس جمهور در پاسخ به سوالي در ارتباط با ويژگيهاي اسلام ناب محمدي، اظهارداشت: اسلام ناب محمدي را بايد از منشا آن كه كتاب و عترت است، گرفت.
وي در ادامه به فرمايشات امام(ره) و مقام معظم رهبري در مورد اسلام ناب و ويژگيهاي آن اشاره كرد و گفت: نهاد نمايندگي در دانشگاهها جهت تعميق انديشههاي فكري اسلام ناب ايجاد شد و يكي از ماموريتهاي بسيج نيز همين است. البته من اعتقاد دارم دانشجويان ما بايد با جريان غرب شناسي آشنا شوند، ولي تسليم مباني غرب نشوند و اين آشناييشان جهت شناخت بيشتر صورت بگيرد.
مشاور حقوقي رييس جمهور در ادامه به برخي از خاطرات خود از جمله خاطره ديدارهاي دانشجويان با مقام معظم رهبري اشاره كرد.
پيش از صحبتهاي الهام، ميزگرد تشكلهاي دانشجويي با حضور نماينده بسيج دانشجويي دانشكده فني و جامعه اسلامي دانشجويان دانشكده فني با موضوع دانشجويان خط امامي برگزار شد و نماينده اين دو تشكل به ايراد نظرات خود پرداختند.
رضايي نماينده جامعه اسلامي دانشجويان اعلام كرد كه براي حضور در اين ميزگرد دانشجويي از انجمن اسلامي دانشجويان نيز دعوت شده بود كه نماينده آنها به ايراد سخنراني بپردازد، ولي آنها گفتند به علت اينكه دكتر الهام در اين جلسه حضور پيدا كرده، ما حضور پيدا نميكنيم.
در اين مراسم كليپي 10 دقيقهاي از شهداي هويزه و سفر مقام معظم رهبري به هويزه پخش شد.
به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، غلامحسين الهام، عصر روز دوشنبه در حاشيه مراسم گراميداشت ياد شهيد علمالهدي كه از سوي جامعه اسلامي دانشجويان پرديس دانشكده فني دانشگاه تهران در تالار دانشكده معدن اين دانشگاه برگزار شده بود، در جمع خبرنگاران با انتقاد از حكم صادره عليه مدير مسئول روزنامه ايران گفت: اين حكم اشتباه بزرگي است و با نقض قانون يك اشتباه سياسي نيز صورت گرفته است.
وي با بيان اينكه راي از نظر حقوقي داراي اشكالات جدي است و فهم قاضي از موضوع افتراء دچار مشكل است،افزود: وقتي كه به جرم متهم اصلي كه گفته ميشود مورد افتراء واقع شده، رسيدگي نشده است، بحث افتراء سنديت ندارد.
وي ادامه داد: مناسب بود، دادگاه مطبوعات موضوع اين مساله را به دادگاه ديگري ارسال ميكرد كه در ابتدا به اتهامات مهدي هاشمي رسيدگي ميشد و بر اساس آن مشخص ميشد كه افترايي به وي صورت گرفته يا نه، اين در حالي است كه دادستان كل كشور گفته آن فرد (مهدي هاشمي) تحت تعقيب قرار دارد، مقامات رسمي آن را ابراز و اعلام كردهاند كه تحت تعقيب قرار دارد و بايد در ابتدا به جرم آن فرد رسيدگي ميشد و بعد بررسي ميشد كه به اين فرد افتراء زده شده يا نه.
الهام با بيان اينكه حكم اعلام شده براي اشتهاردي به علت افتراء و نشر اكاذيب صادر شده است،اظهار داشت: در حالي كه در مورد اين پرونده اين دو يكي است و نبايد دو حكم مجزا داده شود و در صورت تعدد معنوي فقط بايد براي فرد اشد مجازات داده شود، نه اينكه دو جرم تلقي شود.
مشاور حقوقي رييس جمهور در ادامه گفت: در اين جا كار خلاف عرفي انجام شده است، از دهه 70 هيات منصفه فعال است و تاكنون وقتي هيات منصفه نظر برائت داده است، دادگاه تبعيت كرده است و اين جزء معدود پروندههايي است كه دادگاه برخلاف نظر هيات منصفه فرد را متهم كرده است. از طرفي ممكن است از نظر شرعي و فقهي بگوييم كه قاضي مستقل است، ولي از نظر عرفي به اين شكل عمل نميشده و در موارد خاصي كه اين اتفاق افتاده و دادگاه خلاف نظر هيات منصفه فرد را متهم كرده، شائبه ايجاد شده و ممكن است اين احساس ايجاد شود كه عدالت و امنيت قضايي وجود ندارد.
وي با بيان اينكه در نظام حقوقي بايد در اين ارتباط شفاف سازي مناسبي صورت بگيرد، گفت: اگر مثلا هيات منصفه نظر بر جرمي داد و دادگاه تبرئه ميكرد، قابل توجيه بود، ولي برعكس آن، نه.
الهام با بيان اينكه مردم در حوادث پس از انتخابات هزينه زيادي دادند،گفت: به هر حال رسانهها و مردم از قوه قضائيه اين مطالبه را داشته و دارند كه با عوامل فتنه برخورد شود و اين مطالبه را مطرح كردهاند.
الهام همچنين در مورد خداحافظي رييس جمهور با چهارده نفر از مشاورانش گفت: در سيستم ما بحث مشاوران جنبه سمبليك دارد و وقتي كه يك مقام ارشد از پستش عوض ميشود، تا در جايگاه ديگري قرار بگيرد يك پست مشاوره براي آن ميزنند و در واقع يك عنوان سوري است.
مشاور حقوقي رييس جمهور با بيان اينكه اين بايد از لحاظ سيستمي اصلاح شود، تا مشاور به واقع مشاور باشد،گفت: ما غالبا ميبينيم كه فقط افراد سمت و اسم مشاور را دارند و اين بايد از لحاظ سيستمي اصلاح شود تا مشاور به واقع مشاور باشد.
وي همچنين با خودداري از اظهارنظر در مورد تغييرات صورت گرفته در دولت در مورد بحث مشاوره خود گفت: من تاكنون چندين بار در حوزه فعاليت خود مشاوره دادهام.
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر