ا

الَلهُمَ کُن لِوَلیِکَ الحُجَةِ بنِ الحَسَنِ ، صَلَواتُکَ عَلیهِ وَ عَلی آبائِهِ فی هذِه الساَعةِ وَ فی کُل ساعةٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَ قائِداً وَ ناصِراً وَ دَلیلاً وَ عَینًا حَتی تُسکِنَهُ اَرضَکَ طَوعًا وَتُمَتِعَّهُ فیها طَویلا

۱۳۸۹ خرداد ۹, یکشنبه

نتیجه بازنگری در ان‌پي‌تي؛ 189 کشور علیه اسرائیل

سند نهایی کنفرانس بازنگری ان‌پی‌تی در نیویورک یک پیروزی برای ایران محسوب می‌شود كه حضور دكتر احمدي‌نژاد در افتتاحيه كنفرانس و بيان پيشنهادات يازده‌گانه فضاي نشست را كاملاً تحت تأثير قرار داد و براي اين پيروزي آماده كرد.

به گزارش رجانيوز، در اين سند، از اسرائيل خواسته شده است به ان‌پی‌تی بپیوندد. این يعني، رژيم صهيونيستي باید با کنار گذاشتن سیاست ابهام هسته ای، سلاح های هسته ای خود را از بین ببرد و بازرسان آژانس را بپذیرد. مهم این است که این موضوع اکنون نه درخواست ایران یا چند کشور عربی بلکه درخواست 189 کشور جهان در قالب سند رسمي يك كنفرانس مهم است.

همچنين در این سند، هیچ نامی از ایران برده نشده است. این در حالی است که امریکایی ها قصد داشتند از ایران به عنوان کشوری که مرتکب "عدم پای بندی" به معاهده شده در این سند نام ببرند.

این سند از قدرت های بزرگ می خواهد روند خلع سلاح خود را تسریع کنند و تا سال 2014 در این مورد به جامعه جهانی گزارش بدهند. این موضوع یکی از درخواست های کلیدی ایران در این نشست بوده است.

اما چرا سند نهايي نيويورك به اين شكل منتشر شد؟

یکی از اصلی ترین عوامل منتهی شدن کنفرانس ان‌پی‌تی به این نتیجه، بدون شک سفر رییس جمهور به نیویورک و سخنرانی در افتتاحیه اجلاس بازنگری بوده است. رییس جمهور با این سفر و ارائه سخنرانی به عنوان اولین ناطق افتتاحیه اجلاس عملاً دستور کار اجلاس را که امریکایی ها قصد داشتند آن را روی ایران متمرکز کنند، تغییر داد و همه نگاه ها را به سمت عدم پای بندی قدرت های بزرگ به تعهدات خود طبق ان‌پی‌تی سوق داد.

امریکایی ها از زمان افتتاحیه به بعد، دیگر هرگز موفق نشدند موضوع ایران را به عنوان دستور کار اصلی نشست جا بیندازند.

عامل دوم نیاز شدید امریکا به کسب یک پیروزی و در شکل حداقلی جلوگیری از شکست در این نشست بود. منابع غربی از مدت ها قبل تاکید داشتند که هدف اصلی اوباما از اقداماتی مانند امضای پیمان نیو استارت با روسیه، انتشار سند بازنگری وضعیت هسته ای و برگزاری اجلاس امنیت هسته‌ای در واشنگتن این بوده است که بر اجلاس بازنگری ان‌پی‌تی و سند نهایی آن تاثیر بگذارد.

در واقع امریکایی ها با اینکه با بخش مربوط به اسراییل موافق نبودند و نماینده آمریکا هم در نطق خود علیه آن موضع گرفت، با بیانیه پایانی مخالفت نکردند چون نمی‌خواستند اجلاس شکست بخورد.

در هر حال صدور این سند می‌تواند از دید مقامات رژیم اشغال‌گر قدس به عنوان ضربه‌ای کاری از سوی سیاست‌های دولت اوباما ارزیابی شود، چرا که پس از این مقامات تل‌آویو بايد به‌فکر اتخاذ سیاست جدیدی در جایگزینی سیاست ابهام هسته‌ای خود و پاسخ‌گویی به جامعه جهانی به‌دلیل 50 سال پنهان‌کاری باشند.

در مقابل، رژیم صهیونیستی به‌شدت به بیانیه پایانی کنفرانس بازنگری معاهده منع اشاعه هسته ای که این رژیم را موظف به تبعیت از الزامات این معاهده کرده است، واکنش نشان داد و آن را "عمیقا" معیوب و ریاکارانه " خواند و گفت که این بیانیه هیچ اشاره ای به ایران نکرده است.

سخنگوی کابینه رژیم صهیونیستی شب گذشته با حمله به ايران اعلام کرد: «اسرائیل سند نهایی کنفرانس بازنگری ان‌پی‌تی را به‌شدت محکوم می کند چرا که این سند هیچ اشاره ای به رژیم تروریست ایران نمی کند که برای پیشرفت به سمت تولید سلاح‌های هسته ای مسابقه گذاشته است و آشکارا اسرائیل را تهدید به محو شدن از نقشه جهان می کند.»

هیچ نظری موجود نیست: