ا

الَلهُمَ کُن لِوَلیِکَ الحُجَةِ بنِ الحَسَنِ ، صَلَواتُکَ عَلیهِ وَ عَلی آبائِهِ فی هذِه الساَعةِ وَ فی کُل ساعةٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَ قائِداً وَ ناصِراً وَ دَلیلاً وَ عَینًا حَتی تُسکِنَهُ اَرضَکَ طَوعًا وَتُمَتِعَّهُ فیها طَویلا

۱۳۸۸ خرداد ۱۴, پنجشنبه

مشروح مناظره تلويزيوني احمدي‌نژاد و موسوي


به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس،‌ محمود احمدي‌نژاد كانديداي دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در مناظره تلويزيوني با ميرحسين موسوي ديگر كانديداي انتخابات با بيان اينكه عرصه انتخابات يك عرصه سرنوشت‌ساز است، گفت: در انتخابات مردم با يك حركت گروهي يك پرش به سمت قله‌هاي پيشرفت برمي‌دارد و فضا بايد پرشور و نشاط و سرشار از منطق و دوستي‌ها و برادري‌ها و هم‌آفزايي‌ها باشد.

* احمدي‌نژاد: 4 سال تمام دروغ‌ها و توهين‌ها را تحمل كردم

احمدي‌نژاد گفت:‌ مي‌خواهم در ابتداي كار از برخوردهاي غيرمنصفانه و ظالمانه و دروغ‌پردازي‌هاي بزرگ و تخريب عليه دولت گله كنند چراكه اين حادثه در طول حادثه بعد از انقلاب چه در طول دوران يك دولت و چه در دوران انتخابات اينقدر هجمه‌ها سنگين نبود.
وي گفت: اينكه دوستان تصميم گرفتند وارد صحنه شوند به خاطر اين است كه احساس كردم در عرصه سازندگي و قدرت و عزت ملت نقشي نداشتم و امروز خدمات گسترده‌اي دولت نهم بي‌نظير است.
احمدي‌نژاد با اشاره به موضوع سياست خارجي گفت: ‌متاسفانه پيروزي‌هاي بزرگ ملت را انكار كردند و خدمات دولت را در اين زمينه منكر شدند و اي كاش به جاي اين تخريب‌ها و تبليغات بي‌سابقه يك برنامه ارائه مي‌شد.
وي خاطرنشان كرد:‌ در اين مدت به ملت ايران توهين شده و من متاثر شدم كه چرا ملت را نااميد مي‌كنيد و خود را شيفته قدرت مي‌كنيد.
اين كانديداي دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري گفت:‌ 4 سال تمام دروغ‌ها و توهين‌هاي به خود را تحمل كردم و از آنها مي‌گذرم ولي اجازه ندارم تا از توهين به مردم و انتخاب مردم و منافع ملت بگذرم چرا كه مردم اين اجازه را به من نمي‌دهند و مردم نمي‌خواهند كه خادم آنها از اين مسائل گذشت كند.
احمدي‌نژاد گفت:‌ در ديدار با مردم در شهرهاي مختلف به طور گسترده از من خواسته شد تا از حق آنها دفاع كنم و من همانطور كه قبلا قول دادم مي‌خواهم ريشه اين فريب‌ها را بگويم.
وي خاطرنشان كرد: ‌امروز آقاي موسوي در برابر من نيست بلكه سه دولت گذشته در برابر من هستند هم آقاي موسوي، هم آقاي هاشمي و هم آقاي خاتمي كه در دوره قبل نيز از آقاي هاشمي حمايت كردند.
احمدي‌نژاد افزود: ‌اينها همه با هم بودند و از روز اول به دولت هجوم آوردند و مردم مي‌دانند و اين حركت با محوريت آقاي هاشمي، ‌موسوي و خاتمي عليه دولت حركت مي‌كنند.
وي گفت: اين فشارهاي بي‌سابقه در طول 4 سال و خصوصا در ايام انتخابات به اين برمي كردد كه در سه دوره گذشته يك ساختار اداري و حلقه‌هاي مديريتي شكل كرفت كه از مسير و ارزش‌هاي انقلاب فاصله داشت.
احمدي‌نژاد گفت: من نمي‌گويم كه در اين مدت در دولت‌هاي گذشته خدماتي انجام نشده ولي آرام ارام جرياني شكل گرفت كه خود را مالك مردم مي‌دانست و دستش را در بيت‌المال باز مي‌ديد. بايد فضاي انتخابات يك فضاي آزادي همراه با عزت و آرامش باشد اما در 4 سال گذشته همواره تلاش كردند تا ملت را بشكنند ولي با عنايت خدا و حمايت مردم اين موضوع صورت نگرفت.
احمدي‌نژاد خاطرنشان كرد: 4 سال پيش از داخل و خارج به رقيب انتخاباتي ما كمك شد و آقاي هاشمي در پيغامي كه به يكي از پادشاهان كشورهاي منطقه داد گفت؛ نگران نباشيد اين دولت ظرف 6 ماه ساقط خواهد شد.
وي با بيان اينكه دولت نهم همواره در خدمت به مردم بوده است، اظهار داشت:‌ اين دولت در طول اين عمر كوتاه افتخارات بزرگي بوجود آورد كه البته اين كار ملت بود.
وي افزود: امروز ملت ايران با نشاط و سربلند و با ظرفيت‌هاي فراوان در عرصه‌هاي مختلف حضور دارند كه نمونه آن حضور در سياست خارجي مناسب ايران است كه ملت ايران را عزيز كرده ولي عده‌اي مي‌خواهند آن را ناديده بگيرند.
اين كانديداي دهمين دوره رياست جمهوري به دروغ‌ها و تهمت‌هاي عليه دولت نهم اشاره كرد و در 4 ساله گذشته و خصوصا در سه ماه اخير اشاره كرد و گفت:‌ من آقاي موسوي را دوست دارم ولي اين اتفاقي كه در اين سه ماه اخير افتاد براي من قابل توجيه نيست.
احمدي‌نژاد خطاب به موسوي بيان داشت: ‌براي اينكه متوجه وجود مشكلات از جمله اعتياد و بيكار در جامعه شويد احتياجي نبود تا يك بازيگر را بياوريد در فيلم انتخاباتي‌تان و اين مسائل را مطرح كنيد.
وي خاطرنشان كرد: آيا مشكلات كشور همه مربوط به 4 سال گذشته است، پس 26 سال قبل چه مي‌شود. يعني دوستان و متحدان شما يك مملكت گلستان را به من تحويل دادند و من آن را تبديل به خرابه كردم و تازه معلوم شده كه مشكل وجود دارد.
احمدي‌نژاد با بيان اينكه اي كاش به جاي اين حرفها برنامه ارائه مي‌داديد ، تصريح كرد: من در جايي به شوخي گفتم خوب شد من در انتخابات حضور دارم و الا اين سه عزيز چه چيزي مي‌خواهند به ملت بگويند.
اين كانديداي دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري با بيان اينكه اين انتخابات در عرصه رقابت بين 4 نفر نيست، ادامه داد: سه نفر عليه يك نفر صحبت مي‌كنند و حتي مناظره ديشب مناظره نبود بلكه عليه يك نفر صحبت مي‌كردند و اين فاقد منطق است.

* موسوي: خاتمي و هاشمي خود بايد جواب احمدي نژاد را بدهند

ميرحسين موسوي ديگر كانديداي دهمين دوره رياست جمهوري در ادامه اين مناظره با بيان اينكه من دوست داشتم كه دولت آقاي احمدي نژاد موفق باشد تا من نيازي براي ورود به صحنه در خود نبينم، تاكيد كرد: ‌چنين اعتقادي داشتم و ا گر چنين مي‌شد وارد صحنه نمي‌شدم.
وي خاطرنشان كرد: آقاي هاشمي و خاتمي اشخاص بزرگي هستند كه بايد خودشان با آقاي احمدي‌نژاد صحبت كرده و جوابشان را بدهند اما من مشكلاتي در جامعه ديدم و احساس خطر كردم و وارد عرصه شدم.
موسوي گفت: ‌من هميشه ايران را دوست دارم و اين عشق به ايران در تك تك مردم ايران هم وجود دارد و هيچ ايراني نيست كه به كشور عشق نداشته باشد ولي من دوست داشتم ايران قدرت اول منطقه در همه عرصه‌هاي نظامي، ‌علمي و فرهنگي باشد؛ چراكه ما براي اين كار يعني ساخت يك كشور الگو براي جهان انقلاب كرديم تا بتوانم در جهان اثر گذار بوده و پيام خود را برسانم.
اين كانديداي دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري افزود: در برخورد با حل مسائل كشور كه ايران را به جايگاه برتر برسانم مي‌توان دو جور عمل كرد يكي آنكه مديريتي بر اساس ماجراجويي، بي‌ثباتي، قهرماني، ‌نمايش، خرافه‌ گويي، خلاف‌كاري، ‌پنهان‌كاري، خود محوري، افراط و تفريط، سطحي‌نگري و قانون‌گريزي باشد و راه دوم اين است كه بياييم بر اساس متانت، ‌واقع‌بيني، ‌شفافي‌سازي، ‌خرد جمعي و اعتدال حركت كنيم.
وي با بيان اينكه اگر مي‌خواهيم ايران را به قدرت اول منطقه تبديل كنيم بايد به راه حل دوم عمل كنيم، تصريح كرد: من برنامه‌هاي خودم را ارائه كرده‌ام و برخلاف آقاي احمدي‌نژاد معتقدم اين سه مناظره مكمل هم هستند اما آنچه مهم است انگيزه من براي ورود به انتخابات است.
موسوي افزود: من در مورد آينده كشور با اين مديريت احساس خطر كردم و چون آقاي احمدي‌نژاد بحث را با سياست خارجي آغاز كردند من نيز از همين جا شروع مي‌كنم.
اين كانديداي دهمين دوره رياست جمهوري گفت: ‌يكي از اين اعتقادات عدم تناسب شعارها با عمل است كه شعارها اسطوره‌پردازي،‌ خيال‌پردازي در رابطه با جهان است و اينكه ما در حال مديريت جهان هستيم اما اين پشتوانه عملي ندارد.
وي به موضوع آزادسازي ملوانان متجاوز انگليسي اشاره كرد و گفت: انگليسي‌ها به حريم ما تجاوز كردند و نيروهاي ما آنها را گرفتند كه بايد مورد حمايت و تاييد قرار مي‌گرفت.
موسوي افزود: بلافاصله خواهان اعدام آنها شديم و يك بحران آغاز شد و تصميم گرفتيم كت و شلوار تن آنها كنيم و رئيس جمهور مملكت كه متعلق به همه مردم است در مراسمي كه حتي براي سران كشورها نيز برگزار نمي‌شود به خاطر نهيبي كه از انگلستان داشتيم با آنها خداحافظي كرد و اين عزت و اقتدار حفظ نشد.
وي گفت: ‌اين موضوع از نظر امنيت ذهني و عزت ملي بر مردم ما تاثير دارد و حتي سياست خارجي را دچار فراز و نشيب‌هايي مي‌كند.
اين كانديداي دهمين دوره رياست جمهوري با اشاره به سفر احمدي‌نژاد به عراق گفت: آقاي رئيس‌جمهور بدون آنكه دليلي براي گفته‌اش بياورد اظهار داشت‌ كه‌ در اين سفر مي‌خواهند مرا بربايند؛ آمريكايي‌ها كه در آنجا هستند حتي بنزين هواپيماي شما را آنها دادند و بعد در منطقه الخضراء كه تحت نفوذ آنها است رفتيد و در آنجا ملاقات كرديد و حتي با سربازان عكس گرفتيد و اين مساله در ايتاليا هم مطرح شد.
موسوي افزود: چرا بايد تصورات خود را اين قدر گسترش دهيم كه سياست خارجي و منافع ملي را به خطر بيندازند .
وي به سفر رئيس‌جمهور به عربستان اشاره كرد و ادامه داد: ‌من شنيدم كه چندين بار حاكمان آن كشور پيام داديد و خواستيد شما را به آنجا دعوت كنيد و اين موضوع را با يك نقل قول از ملك عبدالله شنيدم كه اين طور بوده است و بايد ببينيم كه آيا وضعيت زوار و رابطه با عربستان پس از سفر شما بهتر شد يا نه.
اين كانديداي دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري افزود: سپس از زبان رئيس آن كشور عليه وزير خارجه صحبت كرديد و با اين موضوع حاكميت آن كشور را با خود مشكل دار كردند.
موسوي گفت: بارها از زبان شما شنيدم كه مي‌گوييد آمريكا در حال فروپاشي است پس چرا 4 مرتبه به آمريكا رفتيد و دوبار نامه نوشتيد و از رئيس جمهور سوئيس خواستيد كه از اوباما بخواهد تا قبل از انتخبات با شما مذاكره كند و آيا اين به نفع ما است. من مي‌گويم اين كارها عزت و آبروي كشور و توسعه داخلي را مشكل‌دار و تنش‌زا كرده است.
وي با اشاره به طرح مساله هولوكاست توسط احمدي‌نژاد خاطرنشان كرد: اين موضع باعث شده كه خسارت‌ها زيادي ببينيم و شوراي امنيت مصوب كرد كه طرح اين موضوع جرم است و به خاطر همين بود كه اروپايي‌ها كه پس از حوادث غزه با اسرائيل مشكل پيدا كرده بودند، دوباره پشت سر ما جمع شدند و من اخيرا اگر فيلم حضور شما در سويس را نمي‌ديدم باور نمي‌كردم به رئيس جمهور كشورمان توهين شود اما شما آن را حماسه ناميديد.
وي افزود: ‌اين چه حماسه‌اي است كه به خاطر آن مجددا مصوبه‌اي ديگري در باره هولوكاست ‌كردند و اين به نفع آنها شد و به تبيين منافع ما كمك نكرد.
كانديداي دهمين دوره انتخابات رياست‌جمهوري با بيان اينكه يك دولت بايد به حرف‌ها و امضاهاي خود مقيد باشد، گفت: وقتي يك فردي 15 بار كتابش چاپ شده و ما در چاپ 16 جلوي آن را مي‌گيريم چه معني مي‌دهد؟

* احمدي‌نژاد: آقاي موسوي بسياري از نمايندگان‌وقت جرات نداشتند از شما انتقاد كنند

محمود احمدي در ادامه مناظره خود با مير حسين موسوي كه امشب از شبكه سوم سيما به صورت مستقيم براي مردم كشرومان پخش مي‌شد، خطاب به ميرحسين موسوي با تاكيد بر اينكه دوستانه به شما مي‌گويم كه من به شما علاقمند هستم اما بايد در منابع اطلاعات خود به صورت جدي تجديدنظر كنيد، اظهار داشت: قضاوت شما بر اساس اطلاعات غلط است.
وي در خصوص سخنان موسوي راجع به موضوع ملوان انگليسي گفت: در زماني كه موضوع ملوانان اوج گرفت، توني بلر نخست‌وزير وقت انگليس كتبا نامه‌اي نوشته و از ايران عذرخواهي كرد و گفت كه سياست‌هايمان را در قبال ايران عوض مي‌كنيم و اين سند در حال حاضر در وزارت خارجه موجود است.
احمدي‌نژاد با بيان اينكه ما در اين موضوع، مردم انگليس را از دولتمردان اين كشور تفكيك كرديم، اظهار داشت: يكي از زيباترين كارهاي جمهوري اسلامي ايران نحوه برخورد با ملوانان انگليسي بود.
وي ادامه داد: انگليسي‌ها 27 سال از جمله در دوره موسوي ما را ضد انسانيت، وحشي و گروگان گير معرفي مي‌كردند اما ما مردم انگليس را از دولت اين كشور تفكيك كرديم و ملوانان اين كشور را در شرايطي كه در عزتمندترين حالت قرار داشتيم آزاد كرديم.
اين كانديداي دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در خصوص سخنان موسوي در باره موضوع رابطه با عربستان نيز گفت: نمي دانم آقاي موسوي اين صحبت‌ها را از كجا مي‌آورد در حالي كه كاملا موضوع بر عكس است.
احمدي نژاد ادامه داد: در نشست اوپك ملك عبدالله به من گفته بود كه از شما دعوت مي‌كنم به مكه بياييد ولي من گفتم كه وقت ندارم چرا كه اوايل دولت است. ملك عبدالله بعدها مجددا خطاب به من گفت كه اگر دعوت كنم به مكه مي‌آييد؟ كه من گفتم بله مي‌آيم و دعوت هم براي سفر حج بود.
وي افزود: خوب بود آقاي موسوي تصاوير را مي‌ديد كه چه استقبالي صورت گرفت و چه تظاهرات و فريادهايي در حمايت از ملت ايران انجام شد.
اين كانديداي دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري همچنين اظهار داشت: جالب است كه آقاي موسوي اين مسائل را مطرح كردند چرا كه در زمان خود آقاي موسوي رابطه ما با عربستان به طور كامل قطع شد يعني به نحوي عمل كردند كه رابطه از اساس قطع شد.
احمدي نژاد همچنين در مورد سخنان موسوي درباره موضوع فلسطين، با بيان اينكه خوب است آقاي موسوي مواضع خود را مرور كند، اظهار داشت: موسوي در زمان خودش صريحا اعلام كرد كه ما نيروي نظامي مي‌فرستيم تا در كنار مقاومت فلسطين عليه اشغالگران بجنگد و خود ايشان هم اعلام كردند كه رژيم صهيونيستي بايد محو شود.
وي همچنين در خصوص صحبت‌هاي موسوي راجع به سياست خارجي سياست خارجي دولت نهم اظهار داشت: امروز فعال ترين نوع سياست خارجي، ديپلماسي عمومي است چرا كه اگر بخواهيم در ميدان دشمن بازي كنيم شكست خورده‌ايم چه آنكه در دوره هاشمي و خاتمي همين‌گونه رفتار شد و آقاي موسوي نيز از آن حمايت كردند.
اين كانديداي دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري ادامه داد: ما خارج از فرمول قدرت‌هاي بزرگ وارد ميدان شديم كه اين همان آموزه امام راحل است.
احمدي نژاد با اشاره به موضوع هسته‌اي خاطر نشان كرد: حتما اطلاع داريد كه روش دولت‌هاي قبل به نام تنش زدايي كشور را به جايي رساند كه تمامي تاسيسات هسته‌اي به طول كامل تعطيل شد و دو قرار داد بر ملت تحميل شد كه اولين آن پروتكل الحاقي و قرار داد دوم ترتيبات اجرايي بود.
وي ادامه داد: در دوره قبل پروتكل الحاقي را بدون مصوبه مجلس و برخلاف قانون اساسي پذيرفتند كه بر اساس اين پروتكل ماموران خارجي آزاد هستند در هر لحظه و هر نقطه كشور بازديد كنند كه نتيجه آن انتقال اطلاعات دفاعي كشور به بيگانگان است.
احمدي‌نژاد افزود: بر طبق قرارداد ترتيبات اجرايي نيز ما پذيرفتيم كه هر طرحي در ذهن دانشمندان كشورمان در موضوع هسته‌اي نقش بست قبل از هر اقدامي بايستي ماموران آژانس از آن اطلاع شوند و آيا از اين سنگين‌تر مي‌توانست بر ايران تحميلي صورت بگيرد؟
وي با تاكيد بر اينكه جهت اطلاع آقاي موسوي اين نكات را عرض مي‌كنم، اظهار داشت: در همان فاصله‌اي كه تاسيسات هسته‌اي كشورمان در دولت سابق سنگين ترين تعليق را پشت سر گذاشت 7 قطعنامه شوراي حكام عليه كشورمان صادر شد در حالي كه عقب نشيني دولت وقت مطلق بود.
احمدي نژاد با بيان اينكه به لحاظ حقوقي قطعنامه هاي شوراي حكام مهمتر از قطعنامه هاي شوراي امنيت است اظهار داشت: قطعنامه‌هاي شوراي امنيت سياسي است و اعتبار حقوقي ندارد اما قطعنامه هاي شوراي حكام حقوقي است.
وي در خصوص روند پيگيري موضوع هسته‌اي در دولت نهم نيز گفت: تمام ادعاي آژانس بين‌المللي انرژي اتمي در دوره نهم در شش سر فصل حل و فصل شد و ما نامه‌ اين حل و فصل را از آژانس دريافت كرديم اما آمريكايي ها ادعاهايي را مطرح كردند كه بي اساس بود.
احمدي‌نژاد خطاب به موسوي ادامه داد: آقاي موسوي در سعدآباد، بروكسل و پاريس چه گذشت؟ امروز ما هسته‌اي شده‌ايم اما شما برويد و صورت گزارشات دولت سابق را بخوانيد كه براي براي راه اندازي 3 سانتريفيوژ چه خواهش‌هايي مي‌شد. اما الان 7 هزار سانتريفيوژ در دولت نهم و در اوج عزت راه‌اندازي شده است.
وي با بيان اينكه جرج بوش رئيس جمهور سابق آمريكا بعد از آن هم همكاري دولت سابق، ايران را محور شرارت ناميد و ايران به حمله نظامي تهديد كرد، اظهار داشت: اما امروز بوش علنا مي‌گويد كه ما دنبال براندازي نيستيم.
اين كانديداي دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري اظهار داشت: 27 سال در دوره آقاي موسوي، آقاي هاشمي و خاتمي آمريكايي ها و غرب به دنبال بر اندازي نظام جمهوري اسلامي ايران بود اما امروز رسما اعلام مي‌كنند كه ما دنبال براندازي نيستيم و من از آقاي موسوي مي‌پرسم كه كدام سياست خارجي موفق بود و كدام ذلت آفرين؟ كدام سياست خارجي استقلال ما را حفظ كرد و كدام امتياز داد و دستاوردي نداشت؟
احمدي‌نژاد در ادامه سخنان خود با تاكيد بر اينكه من 2 سوال در مورد هولوكاست مطرح كردم كه تمام نظام حقوق بشري قبل زير سوال رفت اظهار داشت: از آقاي موسوي تعجب مي‌كنم. اسرائيلي‌ها و غربي‌ها الان دارند فرياد مي‌زنند اما در عين تعجب مي‌بينيم كه بعضي از دوستان مي‌گويند آبروي ايران رفته است و سوال من از آنها اين است كه آيا ما بايد بنشيم و دشمن بيايد پشت در خانه ما و سپس با هم درگير شويم؟
وي تاكيد كرد: امروز تهديد براي هميشه از ايران بر طرف شده كه اين حاصل ايستادگي و فداكاري ملت بزرگ ايران و رهبري عزيز و عنايات حضرت ولي عصر است.
اين كانديداي دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري تاكيد كرد: بهتر از آقاي موسوي يك سفر خارجي بروند و استقبال ملت‌ها و استقبال ملت‌ها را ببيند.
احمدي نژاد در ادامه سخنان خود در خصوص مباحث مطرح شده از سوي موسوي درباره مباحث سياست خارجي تاكيد كرد: اگر نگاه شما اين است كه ما بايد 4 قدرت بزرگ را راضي كنيم اين خلاف نظر امام و منطق و استقلال ما است. اما اگر منظور شما اين است كه بايد با توده هاي وسيع ملت‌ها ارتباط برقرار كنيم اين كار در حال حاضر صورت مي‌گيرد.
وي افزود: در دوره دولت نهم بيش از 60 رئيس دولت به ايران سفر كرد كه اين تعداد سفر در هيچ دوره سابقه نداشته است ضمن اينكه در دوره دولت نهم 118 عضو كشور گروه عدم تعهد از ايران حمايت كردند.
احمدي نژاد خطاب به موسوي با تاكيد بر اينكه من به شما علاقمندام اما در خصوص اين صحبت كه گفتيد نگران هستيد صحبت دارم اظهار داشت: آقاي موسوي در زمان آقاي هاشمي تورم به نرخ 49 و نيم درصد رسيد و 49 ميليارد دلار و استقراض خارجي پيدا كرديم و آن هم بحران هاي اجتماعي شهرهاي بزرگ كشور را در گرفت و عده‌اي زيادي كشته شدند. آيا در آن دوره احساس نگراني نكرديد .
وي تاكيد كرد: آقاي موسوي وقتي كه كشور ما تحريم شد و آمريكا اعلام كرد كه هر شركتي كه بيش از 20 ميليون دلار با ايران قرار داد نفتي ببيند را تحريم مي‌كند، احساس خطر نكرديد و نگران نشديد؟ وقتي در 18 تير يك جريان بر انداز مي‌خواست ايران را بگيرد و مي‌خواست به سمت مركز حكومت حركت كند و علنا اطلاعيه دادند و از سوي بيگانگان حمايت شدند و به قول خودشان مي‌خواستند انقلاب مخملين راه بيندازند، نگران نشديد؟
اين كانديداي دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري تاكيد كرد: آقاي موسوي وقتي در مجلس ششم نمايندگان تحصن كردند و از همانجا با كنگره آمريكا تماس گرفتند و كمك خواستند، شما نگران نشديد؟ و امروز مي‌گويد كه نگران شدم؟
احمدي نژاد تاكيد كرد: آقاي موسوي مي‌گوييد چرا بحث هولوكاست را مطرح مي‌كنيد كه من به شما مي‌گويم چرا نگويم هولوكاست؟ آيا مي‌گوييد بنشينيم تا آنها ما را به نقض حقوق بشر متهم كنند؟
وي تاكيد كرد: سياست خارجي دولت نهم سياست بر آمد از متن مردم، خط امام و عزت آفرين و كاملا به نفع مردم ايران است.
احمدي نژاد در ادامه خطاب به موسوي گفت: مي‌گوييد خط قرمز شوراي امنيت سازمان ملل قرار بدهيم، ولي مگر مي‌شود اگر از موضع نرمش در برابر مستكبرين ايستاد؟
وي ادامه داد: در دوره قبل در روزنامه مقاله نوشتند و گفتند كه دوره امام تمام شد و شما سكوت كرديد، دولت وقت حمايت كرد و شما باز هم سكوت كرديد و سوال من اين است كه آيا در آن دوره شما نگران نشديد و احساس خطر نكرديد؟
احمدي نژاد خطاب به موسوي تاكيد كرد: آقاي موسوي من به شما علاقمندم ولي نمي‌خواهم از اتهامات بي اساس و توهيني هاي كه در حق ملت صورت مي‌گيرد بگذرد.
در ادامه مناظره موسوي به ذكر خاطره‌اي از امام پرداخت و گفت: وقتي اسرائيلي‌ها حمله كرده و جنوب لبنان را به اشغال خود در آوردند در داخل كشور همه اتفاق نظر داشتند كه بايد نيرو بفرستيم و اسرائيل را از جنوب لبنان بيرون كنيم و شهيد همت نيز قرار شد كه رئيس اين نيروهايي باشد كه با آنجا اعزام مي‌شوند اما در شبي كه سران سه قوه جلسه داشتند خبر رسيد كه امام گفته‌اند راه قدس از كربلا مي‌گذرد و بحث ما با دولت نيز همين است.
وي خاطر نشان كرد: براي اينكه با هنجارهاي بين المللي سازگار باشد نظام تصميم گرفت كه بگويد راه حل ما در مورد مسئله اسرائيل اين است كه همه مردم فلسطين حتي كساني كه از اين كشور مهاجرت كرده‌اند در يك همه‌پرسي سرنوشت خود را معلوم كنند. اما وقتي ما به اجتهاد خود و بنا بر تندروي خود از اين موضوع فراتر مي‌رويم، همين مصيبت‌ها براي ما ايجاد مي‌شود و اسرائيل در موضع مظلوميت قرار مي‌گيرد.
موسوي ادامه داد: براي مثال در همين اجلاس دوربان -2 اروپايي‌ها مي‌خواستند قطعنامه‌اي عليه اسرائيل صادر كنند اما به دليل موضع‌گيري ما همه آنها پشت اسرائيل دوباره جمع شدند و «IPAC» بزرگترين سازمان صهيونيستي وجود اين سياست از سوي دولت نهم را براي خود نعمت مي‌شمرد.
وي با بيان اينكه ما بايستي با تدبير و واقعا بينانه عمل كنيم، اظهار داشت: آيا وزارت خارجه و كارشناسان اين روشي كه دولت نهم در عرصه سياست خارجي پيش گرفته است را مي‌پذيرند. من يقينا دارم كه آنها اين روش را تائيد نمي‌كنند.
موسوي با اشاره به اينكه هر گاه افراط داشته باشيم به دنبالش تفريط مي‌آيد اظهار داشت: ما هولوكاست را مطرح مي‌كنيم بدون اينكه به فايده و هزينه‌‌اش توجه داشته باشيم لذا معلوم است كه بعد از آن معاون ما مي‌آيد و مي‌گويد ما دوست مردم اسرائيل هستيم و از آن موضع خود دست برنمي دارد مگر اينكه يك تشري وارد شود هر چند بعد از آن هم ما اين معاون خود را حفظ كرديم.
وي ادامه داد: مردم ما طعم اين سياست هاي دولت نهم را كشيده اند كه همان تحقير شدن ايرانيان است و سوال من اين است كه آيا دولت در مقابل عزت ايرانيان براي خود مسئوليت دارد يا نه؟
اين كانديداي دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري با بيان اينكه من دلم برايم مردم مي‌سوزد گفت: دولت متاسفانه به مسائل مربوط به رنج و درد مردم بسيار بي اعتنا است.
موسوي در خصوص سخنان احمدي نژاد راجع به هاشمي نيز گفت: هاشمي مرد بزرگي است اما نقاط ضعف و قوتي دارد كه خودش بايستي در اين باره صحبت كند.
وي ادامه داد: ما نبايد براي اينكه بگوييم تنها هستيم 3 دوره را با يكديگر پيوند دهيم و بگوييم آنها مقابل من هستند چرا كه اين را كسي نمي‌پذيرد.
اين كانديداي دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري با بيان اينكه خاتمي آدمي كسي نيست و در سطح كشور مطرح است اظهار داشت: بهتر است آقاي احمدي نژاد با خود آقاي خاتمي به گفت و گو بنشيند چرا كه ماشاالله صدا و سيما هم در اختيار دوستان است و آقاي خاتمي ربطي به من ندارد.
موسوي با بيان اينكه سياست خارجي دولت نهم موجب شده كه حيثيت ما لطمه ببيند، ادامه داد: اين دولت شير غران ايران را در بند كرد.
وي در ادامه با طرح اين پرسش كه چه كاري در دوره دولت نهم صورت گرفته است و چه بلايي بر سر دانشگاه و جوانان و مردم آمده كه هر جا مي‌رويم اعتراض است، اظهار داشت: در اين دوره برخي دانشجويان ستار دار شدند و برخي ديگر را دستگير و برخي را از دانشگاه بيرون كردند.
موسوي همچنين با بيان اينكه من يك روشن فكر و عضو فرهنگسراي هنر هستم با اشاره به مشكلات انتشاراتي‌ها اظهار داشت: وقتي يك فردي 15 بار كتابش چاپ شده و ما در چاپ 16 جلوي آن را مي‌گيريم چه معني مي‌دهد.
وي تاكيد كرد: هر دولتي بايد به حرف‌ها و قوانين خود مقيد باشد.
اين كانديداي دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري با طرح اين پرسش كه چرا اين همه هنرمند در مقابل دولت هستند اظهار داشت: هنرمندان سياسي نيستند بلكه به تنگ آمده اند.
موسوي ادامه داد: وضعيت رابطه دولت با روحانيت و مرجعيت هم معلوم است ضمن اينكه توهين به پيامبر اعظم در آموزش و پرورش دولت نهم موجب بد بيني مردم به دولت شد و آيا دولت بر روي اين نكته فكر كرده است كه چرا رابطه اش با روحانيت خراب شده است؟
وي در پايان اين بخش از سخنان خود گفت: دولت بايد فكر كند كه چرا با جوانان ارتباط خود را از دست داده‌ است؟
محمود احمدي‌نژاد رئيس‌جمهور كشورمان در بخشي ديگري از مناظره با ميرحسين موسوي كانديداي دهمين دوره رياست جمهوري خطاب به موسوي گفت:‌ من واقعا بعضي‌وقتها دلم مي‌سوزد كه شما اطلاعاتي را مطرح مي كنيد كه مي‌دانم از روي بي‌اطلاعي است و من يكي از آنها را باز مي‌كنم تا معلوم شود اطلاعات شما از كجاست.
وي افزود: شما در خصوص دانشجويان ستاره دار صحبت كرديد سوال اين است اين ستاره‌دار‌ها از كجا آمده؟ كه شما آن را توي سر اين دولت مي‌كوبيد و به حرف يك عده‌اي استناد مي‌كنيد و من نمي‌دانم آن عده چه كساني هستند. موضوع ستاره دار در زمان آقاي معين درست شد كه در سال 80 بود يعني زمان دوست خود شما آقاي موسوي كه امروز از شما هم حمايت مي‌كنند و آنها آمدند در بحث كارشناسي ارشد در برابر قبولي‌ها يك ستاره و دوستاره قرار مي‌دادند كه يك ستاره يعني آن فرد در آموزش مشكل دارد و مثلا پرونده آنها نقص و مدركي كم دارد. كه مثلا بايد آن را برطرف كند و دانشجوي دو ستاره يعني اينكه آن دانشجو در كميته انضباطي مشكل دارد و تخلفي مرتكب شده و محكوم شده است لذا بايد مراعات كند.
رئيس‌جمهور ادامه داد: مسئله دانشجويان ستاره دار در زمان آقاي معين وضع شد و در اول اين دولت منتفي شد چرا كه ما معتقد بوديم اين امر توهين به دانشجويان است و وزير علوم اين دولت اين امر را منتفي كرد و برداشت و جالب است كه آقاي موسوي به جاي اينكه به دوستانشان انتقاد كنند به ما انتقاد مي‌كنند و من واقعا متاسفم كه شما اينگونه قضاوت مي‌كنيد.
احمدي‌نژاد با اشاره به اين سخن موسوي كه مدعي شد در جلسات مختلف من افرادي به سياست‌هاي دولت اعتراض مي‌كنند، گفت: بالاخره يك سري دور شما جمع مي‌شوند و زماني هم كه ما جايي مي‌رويم و مردم دور ما جمع مي شوند و حرف مي‌زنند. مثلا من در مشهد رفتم و چند صد هزار نفر حضور پيدا كردند و آيا اين افراد آدم نيستند چرا شما خيال مي‌كنيد آن افرادي كه دور شما جمع مي‌شوند فقط آدم هستند و فقط مردم ايران هستند. لذا شما داريد مردم را جدا مي‌كنيد.
وي در پاسخ به اين اظهارات موسوي در خصوص ورشكست شدن انتشاراتي‌ها در دولت نهم گفت: شما در خصوص كتاب صحبت كرديد و بنده با شما هم نظرم و به وزير ارشاد نامه نوشتم و تذكر دادم اما آمارهاي ما نشان مي‌دهد نسبت به دوره هاشمي و خاتمي دولت نهم كمترين كنترل را داشته است كه البته من اين ميزان را هم قبول ندارم و نامه مكتوب من خطاب به وزير ارشاد موجود است.
رئيس‌جمهور ادامه داد: آقاي موسوي شما هشت سال نخست‌وزير بوديد و در دوره شما تنها يك روزنامه منتقد وجود داشت و آنهم از سال 64 راه افتاد كه هفته‌اي يك ياداشت نقد اقتصادي بر شما مي‌نوشت و آمار وارقامي كه من اينجا دارم اين حرفها را تائيد مي‌كنم كه آن را خواهم گفت و خود شما چند بار عليه آن روزنامه عليه آن روزنامه صحبت كرديم كه من متن سخنان شما را دارم و خواهش مي‌كنم كه به آنها مراجعه كنيد چرا كه نبايد حافظه تاريخي از بين برود.
احمدي‌نژاد در پاسخ به اين سخن موسوي كه احمدي‌نژاد را در خط دشمن ناميده بود، گفت: شما به من گفتيد كه ما داريم بر ضد انقلاب عمل مي‌كنيم و به كشور ضربه مي‌زنيم در حالي كه آن گزارشي كه آن روزنامه در زمان شما نقد كرده بود، گزارشي از برنامه و بودجه خود جنابعالي بود و آمده بود و به كميسيون كشاورزي مجلس مراجعه كرده بود و افرادي كه مرتبط بود آن را گرفته بود و بر آن نقدي نوشته بود و شما آنقدر فشار آورديد كه بخشي از آن نقدها تعطيل شد.
وي گفت: شما امروز را مشاهده كنيد و ببينيد كه اين همه تيتر توهين‌هايي است كه به من شده است و بنده اينها را تحمل كردم و شما در سخنراني‌هايتان بنده را ديكتاتور متهم كرديد آيا اين ديكتاتوري است و زمان آقاي هاشمي هم همينطور بود واين كه شما بايد با هم مقايسه كنيد درست است اتفاقا در زمان آقاي هاشمي هم يك روزنامه منتقد بود البته من كاري به مواضع آن روزنامه‌ها ندارم اما شخص رئيس دولت بارها عليه آن روزنامه موضع‌گيري كرد و بالاخره صداي آن روزنامه را بريد.
رئيس جمهور بااشاره به شرايط روزنامه‌ها در زمان آقاي خاتمي گفت: در زمان آقاي خاتمي هم كسي نمي‌توانست يك كلمه هم انتقاد كند و همان علمايي كه شما مي‌فرماييد اگر يك اظهار نظر مي‌كردند كاريكاتور او را مي‌كشيدند كه ما بعد از ملي شدن نفت نمونه‌اي نداشتيم كه كسي عليه علما كاريكاتور بكشد.
وي افزود: در زمان آقاي خاتمي 30 تيتر زده مي‌شد و گفته مي‌شد شما پيام دوم خرداد را نفهميديد و اي واي خيانت شد و هر كسي ضد رئيس‌جمهور بود بالاخره بايد او را خفه مي كردند و براي اينكه بدانيد مثال مي‌زدم كه در دانشگاه هيچ وقت سابقه نداشته است يك دانشيار دانشگاه ما كه پژوهشگر نمونه كشور بود عليه سياست‌هاي پژوهشي دولت مقاله‌اي نوشت و آنچنان رئيس دانشگاه او را له كرد و به او توهين كرد وعده‌اي را در دانشگاه راه انداخت تا عليه او شعار مرگ سر بدهند ونبايداين چيزها يادمان برود.
رئيس جمهور در ادامه اظهار داشت: اينكه من مي گويم آقاي موسوي، آقاي هاشمي و آقاي خاتمي اين درست است و شما برويد سخنراني دختر آقاي هاشمي را در جلسه‌اي كه همسر شما و آقاي خاتمي هم حضور داشتند، ببينيد كه ايشان مي‌گويند كه دوره اصلاحات ادامه راه سازندگي است و در دولت نهم آسيب ديده است و ما آقاي موسوي را مي‌خواهيم چرا كه او استمرار همان راه است و معناي آن اين است كه اشرافيتي كه آقاي هاشمي در اين كشور پايه‌گذاري كرد قرار است ادامه پيدا كند.
احمدي‌نژاد خاطرنشان كرد: آقاي موسوي مردم مي‌دانند كه شما گفته‌ايد كه به حمايت آقاي هاشمي افتخار مي‌كنيد. سوال اين است كه معناي اين صحبت چيست؟‌ چرا كه بالاخره اين معنايي دارد و باور ما اين است كه صحنه گردان اصلي آقاي هاشمي است و بالاخره ما مي‌بينيم كه چه كسي رئيس ستاد انتخاباتي چه كسي است و اين افراد از كجا مي‌آيند و كجا جلسه مي‌گذارند و ارتباطاتشان را برقرار مي‌كند و شما نفرماييد كه ارتباطي وجود ندارد چراكه ارتباطي هست و مگر ملت مي‌تواند چشم خود را نسبت به آن ببندد.
وي با طرح اين سوال كه اين حلقه‌ها چه شده و چگونه ايجاد شده گفت: در خصوص تحمل مخالف در اين دولت چه خبر است و 320 هزار تيتر توهين‌آميز عليه دولت زده شده اما ما نه يك روزنامه را بستيم و نه تهديد كرديم و نه فشاري وارد كرديم و امروز هم آنها مشغول نوشتن اين تيترهاي تخريبي هستند. و به حمايت از شما عليه ما بدتر مشغول نوشتن هستند.
رئيس جمهور با بيان اينكه شما عليه اين دولت بحث‌هاي مختلفي كرديد، ادامه داد: مي‌خواهم مقايسه‌اي كنم كه يادمان نرود كه در سه دولت گذشته چه گذشت و امروز چه شده است.
احمدي‌نژاد در پاسخ به سخن موسوي در خصوص روحانيت و رابطه اين دولت با آنها گفت: شما بالاخره هشت سال نخست‌وزير بوده‌ايد و بفرماييد چند بار خدمت مراجع رفته‌ايد و عدد آن را بگوييد تا بنده و مردم هم بدانند. اما بدانيد كه رابطه اين دولت با علما رابطه‌اي بسيار خوبي است و اين چه ادعايي كه شما داريد آيا اين به معناي حريت نيست و رابطه ما با علما بسيار خوب است و من تعجب مي‌كنم كساني كه نگاه و نظرشان را نسبت به مسائل اصلي و فكري بيان نكرده‌اند چگونه بر روي اين مسائل جزئي انگشت مي‌گذارند و مي‌خواهند نتيجه كلي بگيرند.
وي با بيان اينكه آقاي موسوي شما دولت را متهم به بي‌قانوني كرديد، افزود: شما دولت را متهم به بي‌قانوني و ديكتاتوري كرديد آيا دوره خودتان يادتان هست كه برخلاف قانون اساسي آن حداقل اختيارات رئيس‌جمهور را با فضاسازي سياسي از آن گرفتيد و شما بايد وزرايتان را مي‌برديد تا رئيس‌جمهور آن را تائيد كند اما چون اختلاف نظر داشتيد كاري كرديد كه امام خميني (ره) وارد شد و يك گروهي را براي تعيين وزرا قرار دارد و اين يعني عملا اختيار رئيس جمهور از دست رفت.
رئيس جمهور ادامه داد:‌ در خصوص نمايندگان مجلس آيا كسي جرات داشت عليه شما صحبت كند آيا يادتان هست دوستان شما چه كاري كردند و زماني كه برخي نمايندگان به شما راي منفي دادند، كه آن راي هم مخفي بود دوستان شما رفتند و آن اسامي را استخراج كردند و به همه اعلام كردند و آنقدر عليه آنها شعار اسلام آمريكايي سر دادند بسياري از آنها خانه‌نشين شدند.
رئيس‌جمهور افزود: با اين فضاي تحمل در دولت شما در دولت بعدي و دولت بعدي آن دولت همانگونه بود و من واقعا نمي‌خواستم برخي از اين مسائل را بگويم اما مجبورم چرا كه مي‌بينيم شما حرفهايي را بيان كرديد و مي‌گوييد نظر نظام فلان موضوع است، سوال اين است كه چرا شما خود را جاي نظام مي‌نشانيد.
احمدي‌نژاد در پاسخ به اظهارات موسوي در خصوص طرح مسئله هولوكاست در دولت نهم بيان داشت: بنده عليه ماجراي هولوكاست اظهار نظر كردم و رهبري هم آن را تائيد كرد و ملت هم آن را تائيد كردند و چه كسي در نظام است كه شما مي‌گوييد نظام تصميم ديگري گرفته است و اگر شما از ديد مردم صحبت مي‌كنيد بدانيد كه مردم در شرايط مختلف مواضع خود را اعلام كردند.
وي با بيان اينكه آقاي موسوي شما دولت را به بي‌قانوني متهم كرديد، تاكيد كرد: نمي‌خواهم وارد اين شوم كه در دولت شما 95 ميليارد تومان از حساب بانك مركزي بدون مصوبه مجلس برداشته شد كه در تعطيلات تابستان بود و زماني كه مجلس آمد و آن را مشاهده كرد كه دعوايي در كشور درست شده است.
رئيس‌جمهور با بيان اينكه من مي‌خواهم مقداري در خصوص مدارك دانشگاهي صحبت كنم،‌ گفت: شما آقاي خاتمي را دكتر خطاب كرديد ولي مي‌دانيد كه طبق مقررات به كسي مي‌توان خطاب دكتر داد كه دكتراي قطعي دانشگاهي داشته باشد و يا حداقل امتحان جامع را گذرانده باشد ولي ايشان ليسانس فلسفه دارند و محترم هم هستند و نمي‌خواهم بگويم دكترا براي كسي عزت مي‌آورد اما شما بالاخره خطاب دكترا به ايشان داديد و آيا من مي‌توانم راجع به پرونده آموزشي خانمي (مدرك دكتراي زهرا رهنورد) با شما صحبت كنم؟
موسوي در پاسخ به اين سوال احمدي‌نژاد جواب مثبت داد، اما احمدي‌نژاد اظهار داشت در وقت بعد به اين امر خواهد پرداخت.

* احمدي‌نژاد: بسياري مديران دولت‌هاي قبل با دست خالي ميلياردر شدند

ميرحسين موسوي كانديداي انتخابات رياست جمهوري دهم در ادامه مناظره تلويزيوني با محمود احمدي نژاد ديگر كانديداي رياست جمهوري گفت: يكي از مشكلاتي كه در كشور است روش پرونده‌سازي و به دنبال برخي واژه‌ها گشتن است و اين در حالي است كه ما مسائلي مانند وزير كشور دولت را داريم كه اگر رئيس دولت نمي‌دانست آن فرد فوق ديپلم است و خودش را دكترا جا زده نشان مي‌دهد كه ضعف اطلاعات دولت است و اگر فكر مي‌كرد كه او ديپلم دارد آن معناي ديگري است كه ما نمي‌خواهيم آن را بگوييم كه او بر همين اساس در برابر مجلس و مردم قرار گرفت و شما پايان‌نامه‌هاي دانشجويان را به عنوان كاغذ پاره قلمداد مي‌كنيد.
وي افزود:‌ آن فرد را آنقدر مورد اطمينان خود قرار مي‌دهيم كه برخلاف قانون يك معامله چند ده ميلياردي را در زماني كه وزير كشور است در دفتر خود مشغول مذاكره و گفتگو مي‌شود كه مسائل آن در روزنامه‌ها مطرح شد و بعدا يكي از معاونين ايشان مي‌گويد كه من از درب وزارت كشور رد مي‌شدم و رفتم دوستم را ببينيم و مشاهده كردم كه او مشغول مذاكره با فلان كمپاني است و من هم وارد بحث شدم و همه اينها يك ظني نيست كه در جامعه ايجاد مي‌شود و بسيار ناراحت كننده است.
كانديداي انتخابات رياست جمهوري دهم در ادامه اظهار داشت: زماني كه نمي‌شود مقاومت كرد آن وزير برداشته مي‌شود و جاي او وزيري گذاشته مي‌شود كه مشكلات ديگري دارد و مثلا پرونده‌اي در اردبيل دارد و ثروت ميلياردي او جاي سوال دارد و امروز او در حساس‌ترين پست گذاشته مي‌شود و در مقابل خط و منشي كه امام در خصوص انتخاب مسئولان مشخص كرده بود مغايرت دارد و همه اينها براي ما جاي سوال دارد.
موسوي با بيان اينكه من به بحث قانون‌گريزي برمي‌گردم، گفت: معتقدم كه استبداد صغير به دليل پشت كردن به قانون بوجود مي‌آيد و عادت دادن مردم مقدمه‌اش اين شد كه مي‌شود قانون را شكست و رضا خان زماني روي كار آمد كه مردم را به تدريج عادت دادند كه قوانيني كه مجلس مي‌گذراند پشت سر گذاشته مي‌شود و من اينجا موارد بسيار زيادي دارم كه به طور علني در مقابل قوانين ايستادگي شده است و بنده احساس خوف كردم و بنده نمي‌خواهم بگويم كه خود شما خداي ناكرده مي‌خواهيد ديكتاتور شويد اما فرض كنيد كه يك دولتي هشت سال قانون‌هاي متعدد را رد كند و بگويد كه از فلان رئيس‌جهور خوشم نمي‌آيد و فلان قانون را دوست ندارم و اختيارات مرا محدود مي كند و اگر مردم كرخت شوند چه چيزي در كشور باقي مي‌ماند كه آنها عادت كنند كه هشت سال قانون در كشور اداره نشود و ما هشت سال در كشور طوري عمل كنيم كه رئيس دولت قوانين را پشت سر خود بيندازد.
وي افزود: فرض كنيم بعد از هشت سال البته من نمي‌گويم در اين دولت يك فراز و نشيبي به وجود آيد و كسي در صحنه بيايد و از اين حس براي به خطر آوردن كشور استفاده كند.
كانديداي انتخابات رياست جمهوري دهم با اشاره به برخي استدلالات خود در خصوص اين دولت گفت: خودداري از اجراي برنامه چهارم توسعه اقتصادي،‌ اجتماعي و فرهنگي و مطرح كردن بحث‌هاي عجيبي راجع به اينكه اين امر چه چيزي است و آيا دولت مي‌تواند با يك قانون اين گونه برخورد كند چرا كه اگر يك قانون مخالف است بايد قانون ديگري را به مجلس ببرد و آن را تصويب كند تا بتواند از آن قانون قبلي بگذرد كه من از محتواي آن مي‌گذرم.
موسوي ادامه داد: انحلال شوراهاي عالي و عدم اجراي مصوبه مجلس و همچنين مصوبه مجمع تشخيص مصلحت و دولت پاي خود را توي يك كفش كرده است و گفته است كه من اين مصوبه را اجرا نمي‌كنم و هزار جور بهانه مي‌آورد و من تصور نمي‌كنم كه از مجمع تشخيص مصلحت مرجع بالاتري داشته باشيم كه راي رهبر انقلاب نيز پشت آن است و آن قدر هم مهم است كه بر اساس مصلحت مي‌تواند از مشكلاتي كه شرعي داريم فراتر برود و در همين مجمع تصويب شد كه 18 عدد از اين شوراها احيا شود اما دولت هنوز هم آن مصوبه را اجرا نكرده است.
وي يكي از 18 شوراي عالي را شوراي پول و اعتبار خواند و گفت: يك دليل براي ايجاد اين تورم 25 درصدي منحل شدن شوراهاي پول و اعتبار است و يك دليل ديگر آن اين است كه دولت مي‌خواهد اختيارات همين اين بانكها و موسسات را زير دست خود قرار دهد و كسي در آن دخالت نكند و نماينده دادستاني و بخش هاي ديگر نباشند و نماينده بخش خصوصي هم حضور نداشته باشند كه نتيجه آن اين تورم و وضعيت اقتصادي مي‌شود كه داد همه درآمده و نقدينگي دو برابر زماني مي‌شود كه دولت به شما تحويل داده شده است.
اين كانديداي انتخابات رياست جمهوري دهم در ادامه اظهار داشت: هزينه كردن غيرقانوني از بودجه عمومي كه بنده مي‌گويم به صورت جلسات مجلس و گزارشات ديوان محاسبات مراجعه كنيم كه يكي از مهم‌ترين سازمان‌هاي نظارتي است.
موسوي با اشاره به انحلال سازمان برنامه و بودجه در دولت نهم گفت: بنده مصوبات قانوني را دارم كه دولت نمي‌تواند چنين كاري را بكند و در اين زمينه حساسيت دارم و دليل آن اين است كه در زمان خودم حسي داشتم كه ممكن است عده‌اي با برنامه مخالف باشند و عده‌اي هم از اول انقلاب با برنامه مخالف بودند و مي‌گفتند كه به خدا توكل كنيد و نعمت خدا از آسمان مي ريزد و مي‌خواستند تك نفره عمل كنند و به دليل همين احساس خطر در مجلس بازبيني قانون اساسي كه سخنگوي كميسيون اجرايي بودند مسئله امور استخدامي و برنامه و بودجه را مخصوصا در قانون اساسي پيشنهاد كردم و جالب اينجاست كه اين سازمان تنها سازماني است كه در قانون اساسي آمده است اما دوستان اين سازمان را منحل كردند و معاونتي تشكيل دادند كه به طور حتم نمي‌تواند اختياراتي داشته باشد.
وي افزود:‌ زير پا گذاشتن قانون ماليات مستقيم كه اگر لازم باشد جزئيات آن را مي گويم و دستور توقف قانون ماليات بر ارزش افزوده كه اصلا در اختيارات دولت نيست كه چنين كارهايي انجام دهند، عدم اجراي مديريت خدمات كشوري،‌الحاق غيرقانوني سازمان حج و زيارت به سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري كه وقتي رهبري دخالت كردند اين مسئله بازگشت در صورتي كه مشخص بود اين كار غيرقانوني است.
اين كانديداي انتخابات رياست جمهوري دهم با اشاره به بي‌اعتنايي به احكام آشكار قانون دادگاه‌ها گفت: موردي دارم كه وزير علوم در مقابل ديوان عدالت اداري كه حكم صادر كرده است به صراحت مي‌گويد كه من به اين رئيس دانشگاه كه فردي انقلابي بود گفتم كه در صورت اخراج نيز با ورود اين متخلف دانشگاه مخالفت كند و در اين جا چندين بار گفته شده كه وضعيت اين استاد چيست اما ايشان صريحا اين نامه را نوشتند و اگر ايشان با اين فرد مخالف است مي‌تواند از راه‌هاي قانوني راه حل پيدا كند تا آن فرد آنجا نباشد.
موسوي گفت: بي‌اعتنايي به مدرك جعلي آقاي كردان مي‌بايد به نقض آشكار قانون ممنوعيت تصدي بيش از يك شغل و من تصور مي‌كنم كه دوستان به جاي اينكه بروند پرونده‌سازي كنند بهتر است بروند دنبال مسائلي كه مشكلات كشور راحل كند و كشور را از بحران‌ها نجات دهند وبنده صادقانه و بدون هيچ شيله ‌و پيله‌اي مي‌گويم كه يكي از انگيزه‌هاي اصلي من براي ورود به انتخابات همين گريز از قانون بوده است.
وي خطاب به مردم اظهار داشت: اگر دولت صريح نه يك بار بلكه چند بار بگويد كه اشتباه كرده است اما دائم آن را روش كند و در مقابل قوانين مجلس كه با آن دولت همسو است بايستد و مردم حساسيت‌شان را ازدست بدهند آيا احساس خطر ايجاد نمي‌شود آيا كشور روي پاي خود مي‌ماند؟
محمود احمدي‌نژاد رئيس جمهور كشورمان در پاسخ به سئوال ميرحسين موسوي كه در بالا به طور كامل به آن اشاره كرد و گفت: دوباره جمله قبلي‌ام را در خصوص قضاوت‌هاي آقاي موسوي تكرار مي‌كنم و مي‌گويم كه آيا اين دولت قانون را زير پا گذاشته؟ و شما استنادتان به يك مصوبه مجلس است و آنهم قانون شوراهاست و شوراي نگهبان هم گفته است كه اين خلاف قانون است و مجمع تشخيص هم مي‌پذيرد و اگر شما مي‌خواهيد واقعا قانون را اجرا كنيد و معترض هستيد دو خط بنويسيد و به ديوان عدالت اداري ارائه كنيد و ما قانون داريم كه اگر دولت خلاف قانون عمل كرد مي‌آيد و آن را باطل مي‌كند.
وي در پاسخ به مجري برنامه كه تنها 8 دقيقه وقت براي احمدي‌نژاد در نظر گرفته بود گفت: به نظر من شما اين مناظره را 3 الي 4 ساعت ادامه دهيد چرا كه آقايان سه ماه است كه همه با هم دارند حمله مي‌كنند و دولت را مي‌زنند و سه نفر در برابر يك نفر منصفانه نيست اما اشكالي ندارد.
رئيس جمهور با اشاره به اسناد و مدارك موجود گفت: بر طبق اسنادي كه ما داريم در دولت قبل تعداد مصوباتي كه باطل شد 303 عدد بود و در دولت ما 157 عدد است و مصوباتي كه از ما توسط ديوان عدالت اداري باطل شده است ‌3.2 درصد است اما در دولت قبل 6.5 درصد است و سوال اينجاست كه چه كسي بيشتر تابع قانون است؟ و اصلاحاتي كه ما در مجلس انجام داده‌ايم بيشترين است و ما داريم عين همان قانون مصوب مجمع را اجرا مي‌كنيم.
احمدي‌نژاد خطاب به موسوي ادامه داد:‌ شما با چند حقوقدان صحبت كنيد و بدانيد كه شما را توجيه مي‌كند و اگر فكر مي‌كنيد كه ما واقعا نقض قانون مي‌كنيم يك ياداشت به ديوان عدالت اداري بدهيد و هر جايي كه تخلفي اتفاق افتاده آن را باطل مي‌كند و اينكه مي‌گوييد يك جايي اتفاقي افتاده و جاي ديگري اتفاقي ديگر افتاده بالاخره ما يك كشور بزرگ هستيم و مگر در دوره شما از اين اتفاقات كم رخ داد و آيا ما دنبال پرونده سازي هستيم؟
وي با تشريح ماجراي كردان تصريح كرد: در دهه 80 يعني از سال 70 به بعد در دوره آقاي هاشمي كه حامي شما هستند يك موجي در مديريت بوجود آمد كه همه مي‌خواستند دكترا بگيرند و دانشگاه آزاد هم پشت اين قضيه بود و مدام دكترا صادر كرد و آقاي كردان هم يكي مثل آن افراد است و من در مجلس گفتم كه من براي اين جور كاغذ پاره‌ها ارزشي قائل نيستم چرا كه دكترا بايد كسي باشد كه بي‌خوابي و زحمت كشيده باشد و مي‌شود فهرستي بياوريد كه چقدر از آدم‌هاي دوره آقاي هاشمي و موسوي رفتند و همين جور دكتراي قلابي گرفته‌اند و آقاي كردان هم يكي از آنهاست اما بر روي انگشت گذاشته شده است و من گفتم كه اين مدرك را كنار بگذاريد و عملكرد ايشان را بياوريد.
رئيس جمهور در پاسخ به اين سخن موسوي كه از وزير كشور ميلياردر صحبت كرد گفت: يك كسي فرمانده لشكر بوده است و در دوره آقاي هاشمي و خاتمي وارد كار اقتصادي شده است و زمانيكه پولدار بود من به او گفتم كه آن را كنار بگذار و در دولت بيا و او هم آمد.
احمدي‌نژاد خطاب به موسوي گفت: آقاي موسوي بسياري از مديران شما و آقاي هاشمي دست خالي آمدند و يك امتياز دلار 7 توماني دريافت كردند و با واردات و صادرات ميلياردر شدند و آقاي صفائي فراهاني مدير دولت شما بود و از دولت شما پولدار شد و فهرست بسيار زيادي است اما من نمي‌خواهم از آنها اسم ببرم.
وي افزود: شما آقاي موسوي مي‌گوييد كه اين فرد ميلياردر شده است سوال من اين است كه پسران آقاي هاشمي در كشور چه كار مي‌كنند؟ و كداميك از وزراي بنده در دوره وزارتشان پولدار شدند؟ و يا رانتي را خورده‌اند؟ و يا ملكي را خورده‌اند؟ من فهرستي از زمين‌هايي دارم كه مديران در گذشته گرفته‌اند كه 40، 50، 60، 80 و 400 هكتار زمين گرفته‌اند و در دوره واگذاري ما بيشترين مشكلات را در كارگاهها در دوره قبل از اين دولت داريم و كساني اين امتيازات را گرفتند كه امروز از شما حمايت مي‌كنند.
رئيس جمهور با اشاره به هزينه‌هاي تبليغاتي ميرحسين موسوي در انتخابات گفت: اين هزينه سنگين تبليغاتي شما از كجا تامين مي‌شود و آقاي موسوي من شما را دوست دارم اما اين چه نحوه هزينه كردن است و اين پول‌ها از كجا مي‌آيد كه يك مورد آن شركت "رشت الكتريك " است كه بدون هيچ مزايده‌اي به دوستان آقاي كرباسچي و همسر آقاي كرباسچي دادند و كارخانه را از بيخ تراشيدند و خواستند كه زمين آن را بفروشند و ده‌ها مورد وجود دارد كه 400 هكتار زمين در هرمزگان گرفتند در حاليكه مردم براي 2 هكتار لنگ هستند و آقاي موسوي بي‌قانوني اين موارد است.
احمدي‌نژاد در ادامه اظهار داشت: آقاي موسوي بي‌قانوني استات اويل است و طرف در اينجا محاكمه مي‌شود اما از زندان فراري داده مي‌شود و به خارج مي رود و ته اين جريان پسر آقاي هاشمي حضور دارد و بي‌قانوني در پسران برخي از همين آقايان است كه امروز از شما حمايت مي‌كنند.
وي افزود: آقاي موسوي پسر آقاي ناطق نوري چگونه ميلياردر شد و خود آقاي ناطق به اينجا رسيد و اين افراد آقاي موسوي حاميان شما هستند و بي‌قانوني اين موارد است و كجا اين دولت اعلام كرده است كه قانون را نمي‌پذيرد و شما نمي‌توانيد يك مورد هم با استدلال بياوريد.
رئيس جمهور در ادامه با نشان دادن گواهي از تحصيل همسر ميرحسين موسوي اظهار داشت: آقاي موسوي شما اين خانم را مي‌شناسيد و در تبليغات انتخاباتي كنار شما هستند و برخلاف همه قوانين كشور همزمان كه كارمند بودند 2 رشته كارشناسي مي‌خواندند كه يكي از آن در دانشگاه آزاد دكترا بدون كنكور گرفته است و بعد از آن در رشته غير مرتبط دانشيار و استاد شده است و بدون اينكه شرايط رئيس شدن را داشته باشد رئيس دانشگاه شده است. آقاي موسوي اين موارد بي‌قانوني است و من با اين موارد مخالفم و مي‌گويم با رانت‌بازي و باندبازي و اينگونه موارد كه يك عده اي مي‌برند و مي‌خورند و بقيه محروم مي‌شوند مخالف هستم و آقاي موسوي من با قانون مخالف نيستم و تابع قانون هستم و دولت ما قانون‌مدارترين دولت است.
احمدي‌نژاد در پايان سخنان خود گفت: من وارد آمار نشدم اما مي‌گويم در همين دوره‌اي كه شما مي‌گوييد اقتصاد ضربه خورده است بهترين وضعيت اقتصاد نسبت به گذشته وجود دارد و نسبت به دوره شما كه بسيار عالي است و نسبت به دولت‌هاي قبلي هم ما اينجا گزارشاتي داريم كه دقيقا نشان مي دهد خوب است اما من از شما سوال مي‌كنم كه گزينش‌ها را امام در زمان چه كسي منحل كرد آيا در زمان ما بود نه در زمان شما بود.
وي افزود: بنده بعد از اين انحلال‌ها نزد آقاي نقره‌كار كه باجناق شما هستند رفتم و پرونده‌هايي را به ما مي‌دادند كه يك دختر خانمي آمده است و از او فلان سوال را مي‌پرسند كه اگر جواب مي‌داد مي‌گفتند او خيلي مسلط است و گزينش او را باطل مي‌كردند و اگر جواب نمي‌داد او را تاييد مي‌كردند و آقاي موسوي فرمان 8 ماده‌اي امام براي شما و نه براي اين دولت صادر شد شما پاسخ دهيد كه آن فرمان را چقدر اجرا كرده‌ايد.

* موسوي: مسائلي كه شما مطرح مي‌كنيد به من ربطي ندارد

ميرحسين موسوي كانديداي دهمين دوره رياست جمهوري در فرصت ده دقيقه‌اي پاياني خود در مناظره با احمدي‌نژاد اظهار داشت: از مشكلات صحبت با آقاي احمدي‌نژاد بيان مسائل غيرقانوني از ناحيه ايشان است و از روحيه ايشان مشخص است كه چه كساني اينجا همراه ايشان هستند، همين رجانيوزي‌ها هستند كه همراه شما آمده‌اند و آيا اين واقعا شيوه برخورد با مجلس و نهادهايي مانند مجمع تشخيص مصلحت نظام است، مجمع جايي است كه بخشي از ريش سفيدان جامعه در آن حضور دارند و جمع شده‌اند كه براي مشكلات كشور تصميم بگيرند و جايي كه پشت سر آن را كل قانون اساسي و رهبري مي‌گيرد و به اين ترتيب آيا مي‌شود مسائل كشور را حل كرد اما بايد به سمتي برويم كه بپذيريم اشتباه كرده‌ايم و به گونه‌اي ديگر رفتار ‌كنيم وهمين كارها صورت مي‌گيرد كه مي‌گويند ديكتاتوري اما من هرگز نگفتم كه شما ديكتاتور هستيد اما اين روش قطعا به ديكتاتوري مي‌انجامد كه شما راي خود را به راي جمعي مانند مجلس و مجمع تشخيص مصلحت نظام ارجح بدانيد.
وي ادامه داد: بحث اينكه اسامي را بيان مي‌كنيد و از افراد خاصي نام مي‌بريد شايسته شخصيت‌ها در اين مملكت نيست شما يك افرادي را مورد حمله قرار مي‌دهيد كه در اين فضا وجود ندارند و در قوه قضائيه نيز محكوم نشدند و شما افرادي را سكاكي سرنوشت آينده بنده مي‌كنيد نمي‌توانند از خود در برابر آنچه كه شما بيان مي‌كنيد دفاع كنند و اين به نظر مي‌آيد كه چيزي از من نداشته‌ايد كه به سراغ افراد و دوره‌هاي گذشته رفته‌ايد.
موسوي گفت: شما در يك جمع 50 ميليون نفري كه پاي تلويزيون‌ها و پاي تماشاي اين برنامه نشسته‌اند چنين مسائلي را مطرح مي كنيد و من به آنها حق مي‌دهم كه از دست شما ناراحت باشند و شما فكر نمي‌كنيد كه آقاي هاشمي چه كارهايي در اين جامعه انجام داده و شما بايد در جايگاه يك شهروند به آنها حق بدهيد، وقتي اسم خانواده آنها و اسم بچه‌هاي آنها را مي‌بريد معتقدم كه وقتي قوه قضائيه در جهان كسي را محكوم مي‌كند يعني بقيه ملت بري از تخلفات هستند و اين يك اصل اسلامي است، شما از اول كار خودتان شروع كرديد كه بيان كرديد هزاران مفسد در اين مملكت هست كه مي‌خواهيد پرونده‌شان را افشا كنيد و مي‌خواهيد از آنها نام ببريد، رئيس بانك پارسيان را لجن مال كرديد و بعد مشاور خود كرديد ك اما ما به خدا ايمان داريم و نمي‌توانيم چنين مسائلي را بپذيريم.
اين كانديداي دهمين دوره رياست جمهوري در مورد واگذاري هكتاري زمين‌ها به افراد اظهار داشت: اگر چنين كاري شده خيلي كار غلطي كردند و به من چه ربطي دارد؛ من بيان كردم كه هر شهروند يك ستاد دارد و ما از حضور هر فردي استقبال مي‌كنيم، ما هسته مركزي شامل انسان‌هاي مومن و معتقد را براي ستادمان در نظر گرفتيم كه كسي يك كلمه نمي‌تواند در مورد آنها سخن بگويد كه اگر مي‌توانستيد و داشتيد از آنها نام مي‌برديد چون روحيه شما اين طور است اما ما درها را باز گذاشته‌ايم و از همه مردم استقبال مي‌كنيم و به همه مردم مي‌گويم كه اگر مي‌خواهيد در جامعه تغييري ايجاد شود بايد به ميدان آمد.
وي خطاب به احمدي‌نژاد اظهار داشت: شما عكس همسر بنده را در برابر من نشان مي‌دهيد و مسائلي را مطرح مي‌كنيد؛ ايشان به عنوان مهمترين روشنفكر زن اين كشور مطرح است و ده سال براي دكتراي خود در رشته علوم سياسي تلاش كرده است، ايشان قرآن پژوه است و افتخارش اين است كه فوق‌ليسانس علوم سياسي دارد و هم دكتري علوم سياسي خود را با تلاش فراوان دريافت كرده است؛شما برويد آن موقعي كه كنكور بوده را بررسي كنيد،‌بنده خبر دارم متاسفانه عوض اينكه معاون اجرايي شما در مسير حل مشكلات مردم باشد به دنبال يافتن پرونده براي اين قبيل مسائل است. من آمده آم كه اين روحيه را عوض بكنم و آن چيزي كه در هشت ماده‌اي امام است برخلاف اين روحيه است و بنده اين حالت پرونده‌سازي و ستاره كردن دانشجويان و سياه كردن پرونده‌ها را اصلاح مي‌كنم.
ميرحسين موسوي به بحث ستاره‌دار كردن دانشجويان در دوره‌هاي متعدد پرداخت و گفت: ايشان مي‌گويند ستاره‌دار كردن دانشجويان در زمان آقاي معين صورت گرفته. من كاري ندارم و در زمان هر كه صورت گرفته كار بدي بوده و من در مورد شما 4 سال صحبت نكردم اما وقتي ديدم كشور را به خطر مي‌اندازيد احساس خطر كردم، سياست‌هاي شما سياست‌هاي عهد قجري است شما بانك‌ها را به حياط خلوت تبديل كرده ايد و شوراهاي متعدد از جمله شوراي پول و اعتبار را كه در مسير محدود كردن اختيارات شماست منحل كرديد، تمامي بحث‌هاي من از سر دلسوزي است و بايد بپذيريم كه بسياري از مشكلات در نتيجه همين سياست‌هاي اشتباه بوده است، ما در منطقه يك دوست نداريم و اين در نتيجه نوع مديريت شماست.
اين كانديداي دهمين دوره رياست جمهوري مديريت احساسي را يكي از علائم عدم مديريت توانمند در كشور برشمرد و گفت: اينكه مدام در پي مطرح كردن مسائلي نظير اسرائيل در حال فروپاشي است، آمريكا و فرانسه در حال فروپاشي است، معلوم است كه براساس همين تفكرات سياستگذاري مي‌كنيم و روزمرگي و سطحي‌نگري به كشور ما لطمه زده است و خسارت‌هايي كه در اين چهار سال ديديم به ضرر كشور ما تمام شده است.
موسوي گفت: من از مردم بودم و در پايان به مردم بازمي‌گردم و اميدوارم مردم خودشان ببينند و تصميم‌گيري كنند؛ مردم را به ارزش‌ها دعوت مي‌كنم و بايد براي مردم كار ايجاد كنيم، صنعت را تقويت كنيم؛ من به تازگي كه در همدان بودم چون محصول آنجا سير است در آنجا مردم بيان مي‌كردند كه سير چيني همه جا را فراگرفته و اين ناشي از سياست‌هاي غلط است اما آرزو مي‌كنم كه نتيجه اين بحث‌ها به نفع انقلاب عظيم اسلامي ما باشد.

هیچ نظری موجود نیست: