ا

الَلهُمَ کُن لِوَلیِکَ الحُجَةِ بنِ الحَسَنِ ، صَلَواتُکَ عَلیهِ وَ عَلی آبائِهِ فی هذِه الساَعةِ وَ فی کُل ساعةٍ وَلِیّاً وَحافِظاً وَ قائِداً وَ ناصِراً وَ دَلیلاً وَ عَینًا حَتی تُسکِنَهُ اَرضَکَ طَوعًا وَتُمَتِعَّهُ فیها طَویلا

۱۳۸۸ خرداد ۶, چهارشنبه

احمدي‌نژاد: تحقير رئيس‌جمهور سابق ايران در فرانسه از غم‌انگيزترين روزهاي زندگيم بود


به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري فارس، محمود احمدي‌نژاد كانديداي دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در گفتگوي تخصصي كه عصر امروز در راديو گفتگو برگزار شد، در خصوص موضوع توسعه در اقتصاد گفت:‌ با به كار بردن اين كلمه بدون تعريف بومي مخالف هستم؛ چرا كه اگر تعريف مشخصي از اين موضوع ارائه ندهيم هركسي از ظن خود از آن برداشت مي‌كند.
احمدي‌نژاد ادامه داد: برخي مي‌خواستند با تعريف معيارهاي خارجي فرهنگ و ادبيات را با تعريف توسعه تعريف كنند و حتي برخي اول انقلاب گفتند بايد بدنبال تعريف و اقتصاد بر مباني توسعه باشند.
اين كانديداي دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري با بيان اينكه ما بدنبال تعالي كشور هستيم، اظهار داشت: تعالي يعني بالا رفتن هم در بخش اقتصاد و هم در بخش فرهنگ و هم سياست كه بايد پيشرفت با تعاريف ما همراه باشد.
وي گفت: جامعه وقتي متعالي است كه پيشرفت‌ها و تعاريفش انساني و دوستاني باشد كه اين موضوع در فرهنگ بومي ما وجود دارد.
احمدي‌نژاد گفت: وقتي از تعالي سخن مي‌گوييم يعني عدالت و احترام به انسان‌ها و فداكاري براي ديگران در ذات برنامه‌ريزي‌ها قرار دارد و ما بايد بر توانمندي‌هاي خود متكي باشيم نه اينكه هر كسي به فكر سود حداكثري خود باشد؛ چرا كه اين يعني فاصله طبقاتي و له شدن عده‌اي براي منافع ديگران و اين يعني يك اقتصاد يكجانبه مادي و سودگرا.
رئيس جمهور كشورمان خاطرنشان كرد:‌ همه اين توسعه بايد براي رشد انسان باشد و ما به دنبال دستيابي به يك اقتصاد اخلاقي باشيم نه يك اخلاق اقتصادي.
وي خاطرنشان كرد: اين ادبيات با انقلاب اسلامي ايران متولد شد اما سازوكار مناسبي نداشت درحالي كه در تاريخ گذشته خود منابع ملاك‌ها و روش‌هايي داريم كه بايد جايگزين شود و ما در برنامه پنجم اميدواريم بتوانيم تصويري روشن از اين نگاه به برنامه‌ريزي توسعه و پيشرفت و تعالي ارائه دهيم.
اين كانديداي دهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در خصوص موضوع سياست خارجي و شعار نه شرقي نه غربي اساس اين شعار را يك نفي و يك اثبات دانست و گفت: نفي اين شعار اين است كه ما مدل‌هاي غير ممتني بر مباني خود را نمي‌پذيريم و امروز نيز بر سر حرف خود هستيم چون اين مباني بر انسانيت استوار نيست و امروز همين ليبراليسم است كه جنگ‌ها و كشتارها در سطح جهان را توجيه مي‌كند و اين نفي امروز هم پابرجاست.
احمدي‌نژاد با بيان اينكه شرايط به شدت به نفع ما در حال تغيير است گفت: ادبيات انقلاب جاي خود را در دنيا باز كرده است و امروز مي‌بينيم كه تقريبا همه ملت‌ها از وضع موجود ناراحتند و اميدي هم به اصلاح از درون سازوكارهاي موجود ندارند.
وي خاطرنشان كرد: راه جديد با شاخصه‌هاي انقلاب ما همراهي دارد كه همان بازگشت به انسانيت و عدالت است و جالب است كه در خود آمريكا اين وضع شديدتر از اروپاست كه نشانه آن را مي‌توان از همين شعار تغيير كه توسط دولتمردان آمريكا سر داده مي‌شود، مشاهده كرد.
رئيس جمهور با بيان اينكه سياست خارجي و سياست داخلي مكمل يكديگر هستند گفت:‌ما بايد نظام جهاني را به سمت خود تغيير دهيم تا بتوانيم در داخل بصورت مستقل عمل كنيم.
احمدي‌نژاد گفت: سياست خارجي ما فعال و تاثيرگذار و منشاء اقتدارش درون‌زاست و اين بخاطر قدرت اثرگذاري فرهنگي ملت ما در دنياست كه نشانه آن را در پيروزي هسته‌اي ديديم.
وي با بيان اينكه كشورهاي غربي در موضوع هسته‌اي مغلوب فرهنگ ما شدند، اظهار داشت: ‌امروز قدرت اول در دنيا افكار عمومي است و ما در دور اول توانستيم فرياد بزنيم كه ما هستيم؛ چراكه قبل از اين دولت مي‌گفتند كار ايران تمام شده است و ايران هيچ نقشي در معادلات جهاني نخواهد داشت و حتي در اروپا نابودي انقلاب اسلامي را جشن گرفتند اما ما نشان داديم كه ايران توانمند است و قدرت برنامه‌ريزي براي دنيا را در چارچوب انساني دارد.
رئيس جمهور با بيان اينكه در جلسات چند جانبه با خارجي‌ها آنها پيشنهادات ايران را قبول مي‌كنند علت اين امر را پيشنهادات عادلانه جمهوري اسلامي دانست و گفت: براي مثال در همين نشست اخير كه با روساي جمهور افغانستان و پاكستان داشتيم اين دو كشور بر سر موضوعي با هم با هم به مشكل خوردند ولي پيشنهاد جمهوري اسلامي را كه سه پيشنهاد ارائه كرده بود پذيرفتند.
احمدي‌نژاد عدالت را مبتني بر فطرت انسان دانست و گفت: ‌اگر ما بر مبناي عدالت صحبت كنيم تنها اقليتي در دنيا هستند كه حرف ما را نمي‌پذيرند.
وي خاطرنشان كرد:‌ اولويت در برقراري ارتباط با كشورهاي ديگر همسايگان، دنياي اسلام و مابقي جهان است اما اين به اين منظور نيست كه استثنايي وجود ندارد؛ چراكه ما در همين دنياي اسلام با برخي كشورها مانند مصر رابطه‌اي نداريم و يا در حوزه خليج فارس با برخي كشورها رابطه بهتر و با برخي رابطه ضعيف‌تري داريم ولي هدف ما برقراري بهترين نوع ارتباط است. ما هر ارتباطي را كه به نفع تحقق هدف باشد دنبال مي‌كنيم و قطعاً در متن آن هدف نيز منافع ملي نهفته است و حضور فعال ما در عرصه‌هاي جهاني كمك مي‌كند كه ايران را بسازيم.
اين كانديداي انتخابات رياست جمهوري افزود: اگر جهان و ارتباطات آن بر محور عدالت شكل گيرد، حتماً منافع ملي ما نيز در آن تأمين مي‌شود و ديگر سايرين قادر نخواهند بود به خاطر تأمين منافع خودشان سالها ما را معطل كنند.
احمدي‌نژاد در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه عده‌اي سياست‌هاي شما در عرصه خارجي را ماجراجويي دانسته‌اند، گفت: مخالفين دولت در اين چند سال هر توهيني كه توانسته‌اند انجام داده‌اند و دهها تريبون و 30 روزنامه مدام به ما تهمت زدند اما تاكنون جواب نداده‌ايم.
وي افزود: پيش از اين دولت يك سياست خارجي انفعالي در ايران جريان داشت، در افغانستان و عراق با آنها همكاري شد اما در نهايت آمريكا در آن كشورها مستقر شد. در مرحله هسته‌اي مدام عقب‌نشيني صورت گرفت و در نهايت آمريكا ايران را محور شرارت ناميد و كار به جايي رسيده بود كه غربي‌ها فقط به قول خودشان به دنبال گفت‌وگوي انتقادي با ايران بودند و همواره خود را در جايگاه طلب‌كار از ما مي‌دانستند و حتي مي‌گفتند سالها بايد مذاكره كنيم تا اجازه استفاده از چند سانتريفيوژ را به شما بدهيم اما وقتي ما با قواعد خودمان عمل كرديم اكنون 7 هزار و چند صد سانتريفيوژ داريم و هيچكس نيز جرأت تهديد ايران را ندارد و هر از چند گاهي صهيونيست‌ها پارازيت بي‌ارزش مي‌دهند.
احمدي‌نژاد ادامه داد: يكي از اين آقايان هنوز نمي‌فهمد كه در دنيا چه مي‌گذرد و به همين دليل به ما مي‌گويد چرا به سراغ آمريكاي جنوبي رفته‌ايد در حالي كه استدلال ما اين است كه غربي‌ها به دنبال منزوي كردن ايران بودند اما ما به حيات خلوت آمريكا رفتيم و حتي سنگين‌ترين سخنراني ضدآمريكايي را در نيكاراگوئه انجام دادم و قطعاً حضور فعال ما در آمريكا لاتين يك عمليات هوشمندانه بسيار دقيق بوده است.
وي تصريح كرد: غربي‌ها به وسيله هولوكاست براي خودشان يك مظلوميت دروغين درست كرده بودند و با استفاده از آن ملت‌ها را تحت ستم قرار مي‌دادند اما هولوكاست را مورد هدف قرار داديم و آنها حتي باور نمي‌شد كه چنين كاري انجام شده است چون نقطه ضعف اصلي آنها را مورد هدف قرار داديم و مي‌بينيد كه امروز ايران هم وزن آمريكا در معادلات جهاني مؤثر است؛ كجاي اين ماجراجويي است؟ مگر آنها نمي‌گفتند كه اگر احمدي‌نژاد بيايد جنگ مي‌شود، پس چطور شد كه سايه تهديد برداشته شده است.
رئيس جمهور با بيان اينكه با عقب‌نشيني نمي‌توان تهديد را برطرف كرد، بر لزوم حفظ عزت ملت ايران در عرصه سياست خارجي تأكيد كرد و گفت: آن روزي كه رئيس جمهور سابق با آن وضعيت به فرانسه رفت يكي از غم‌انگيزترين روزهاي زندگي‌ام بود چرا كه ژاك شيراك در بالاي پله‌هاي محل استقرار خود ايستاده بود و رئيس جمهور قبلي ايران در پايين پله‌ها از ماشين پياده شد و پله‌هاي متعدد را پشت‌سر گذاشت تا به او برسد و اين حركت از موضع ضعف باعث تحقير ما شد.
وي افزود: ما ديگران را تحقير نمي‌كنيم اما اجازه هم نمي‌دهيم كه ديگران ما را تحقير كنند و معتقديم كساني كه در طول آن سالها به ثروت‌هاي فراوان دست يافتند قادر به تأمين منافع ملت نيستند چرا كه بايد در داخل تواضع و در خارج اقتدار و شجاعت داشته باشيم.
احمدي‌نژاد سياست خارجي دولت نهم را دقيق‌ترين و علمي‌ترين سياست خارجي دانست و خاطرنشان كرد: پيش از اين آنها حتي به صورت هفتگي به ما مهلت مي‌دادند كه مجبور به انجام كاري شويم اما اكنون در موضعي قرار داريم كه مي‌گوييم در فرصت مناسب به درخواست شما جواب مي‌دهيم و آن‌ها هم موضع ما را سازنده مي‌‌نامند.
اين كانديداي انتخابات رياست جمهوري در پاسخ به سؤال ديگري درباره آزادي، آن را بالاترين هديه خداوند به انسان و حقيقتي تكامل‌آفرين دانست و اظهار داشت: بعضي‌ها در اين 4 سال ديگر چه چيزي مي‌خواستند بگويند كه نگفته‌اند؟ آنها عليه دولت و شخص رئيس جمهور انواع توهين‌ها، دروغ‌ها و تمسخر‌ها را مطرح كردند و حتي كاريكاتور رئيس جمهور را كشيدند اما ما شكايت نكرديم و بجز چند مورد انگشت‌شمار حتي به وزارتخانه‌ها نيز گفتم كه شكايت‌هاي خود را پس گرفتند، كمترين تعداد تعطيلي روزنامه‌ها نيز در اين دولت بود و فقط يكي دو مورد بود كه آنقدر خرابكاري كردند كه دادستان آنها را توقيف كرد.
وي افزود: طبق قانون انتخابات هيچ كانديداي حق ندارد كانديداي ديگر را تخريب كند اما نه تنها اين كار را انجام ندادند حتي پيش از موعد تبليغات خود را آغاز كردند و حتي افترا زدند كه اگر شكايت مي‌كردم قطعاً قادر به پاسخگويي نبودند.
احمدي‌نژاد تصريح كرد: در انتخابات رياست جمهوري گذشته علي‌رغم آنكه مجريان انتخابات و دولت وقت مخالف روي كارآمدن من بود يكي از كانديداها گفت كه فلاني تقلب كرده است و من هم از ايشان شكايت كردم اما چندين نفر را فرستاد تا از شكايتم صرف‌نظر كنم و من هم كوتاه آمدم و تاكنون هم تحمل كردم اما حالا باز هم همان حرفها را مي‌زنند.
رئيس جمهور اظهار داشت: حريم‌هاي آزادي به قداست خود آزادي است و همه بايد دست در دست هم ذهن خود را در عرصه‌هاي گوناگون فعال كنيم كه در همين راستا دولت در جلسه اول فشارهاي وارده به خود را تحمل كرد و در درجه دوم نيز از حريم مردم صيانت مي‌كند اما متأسفانه اكنون شيوه تبليغات بعضي‌ها تعدي به حقوق مردم شده است در حالي كه همه بايد قانون را اجرا كنند.
وي در پاسخ به سؤال مجري اين برنامه مبني براينكه در اجراي آزادي، عدالت و توسعه گاهي تعارضاتي ايجاد مي‌شود گفت: اگر تعريف از اينها درست باشد مغايريتي ايجاد نمي‌شود و آن مواردي كه شما مي‌گوييد در مواقعي ايجاد مي‌شود كه تعريفي درست از اين مفاهيم انجام نشده است.
احمدي‌نژاد عدالت را ضامن آزادي دانست و افزود: عشق،‌عدالت و آزادي هر كدام جلوه‌اي از حقيقت وجودي انسان هستند اما بعضي‌ها از اين مفاهيم تعاريف غلطي دارند مثلاً مي‌گفتند ابتدا توسعه را ايجاد كنيم و بعد عدالت را بوجود بياوريم در حالي كه توسعه بدون عدالت معنا ندارد.
رئيس جمهور ادامه داد:‌ بعضي‌ها از مفهوم آزادي سواستفاده كرده‌اند و براي ديگران هيچ حقي قائل نيستند؛ آنها گفتند دولت به مردم سيب‌زميني داده است تا به استقبال بيايند در حالي كه چنين حرفي از مردم مؤمن، تمدن‌ساز و دقيق اصفهان بدور است و بيان كردن چنين حرفي يعني نشناختن حريم آزادي و توهين به ملت؛ آنها بعد از آن نيز گفتند اينها به مردم پول داده‌اند.
وي تصريح كرد: آزادي حقيقي زماني محقق مي‌شود كه به كرامت انسانها احترام گذاشته شود اما مي‌بينيم كه به مردم توهين مي‌كنند و به بنده نيز تهمت‌هاي متعدد از جمله دروغ، دزدي و بي‌عقلي زده‌اند؛ آنها مردم را دست‌كم گرفته‌اند و بنده نيز قطره‌اي از اين ملت هستم.
احمدي‌نژاد تصريح كرد: آمدند و گفتند دولت پرتقال اسرائيلي وارد كرده است در حاليكه اينگونه نبود و اگر بنده شكايت كنم والله نمي‌توانند ادعاهايشان را اثبات كنند و تاكنون هم 3 بار شكايت‌هايم را پس گرفته‌ام.
رئيس جمهور با اشاره به برخي مسائل مطرح شده درباره نيروي انتظامي گفت: در سال 64 و 65 شهرباني جزئي زيرمجموعه وزارت كشور بود اما اكنون اينگونه نيست و به همين جهت همه با هم بايد تلاش كنيم تا قدرت در خدمت مردم باشد و با فرهنگ‌سازي درست اقدامات صورت گيرد.
وي در پاسخ به سؤال مجري اين برنامه مبني بر دلائل انحلال سازمان مديريت و موضوع سفرهاي استاني گفت: ما سازمان مديريت را متحول كرديم نه منحل؛ چرا كه اگر اتاق فكر با كارهاي اجرايي مخلوط شود توان فكر كردن صحيح را نخواهد داشت و كارها نيز معطل مي‌ماند كه وضعيت قبلي كشور نيز حاصل همين موضوع بود.
احمدي‌نژاد با اشاره به سابقه 60 ساله بوجود آمدن سازمان مديريت افزود: اين سازمان هم برنامه مي‌ريخت و هم نظارت مي‌كرد كه ديديد در طول 60 سال هيچ‌كدام از مسائل كلان به نتيجه نرسيد؛‌ اين سازمان اختيارات مطلق هم داشت و هيچ فردي نمي‌توانست در كشور حتي يك مدرسه بدون اجازه آن سازمان بسازد.
رئيس جمهور تصريح كرد:‌ آن برنامه‌ها جواب نداد و هرچقدر به جلو رفتيم به نقطه اطمينان نرسيديم البته اين بدين معنا نيست كه مشكل از افراد اين سازمان بوده بلكه مشكل از سيستم بوده است و به همين دليل ما گفتيم سازمان مديريت يا همان مغز مديريت و برنامه‌ريزي بايد اتاق فكر سيستم باشد؛ آن سازمان چند معاون داشت كه هر كدام چند صد يا يكي 2 هزار موافقت‌‌نامه امضا مي‌كردند و ديگر وقتي نمي‌ماند كه به درستي نظارت شود و در همين اثنا منابع فراواني مصرف شد؛ حالا آقايان مي‌آيند و ايران را با كره مقايسه مي‌كنند و مي‌گويند كه ايران چقدر عقب افتاده است.
وي ادامه داد: سازمان مديريت بايد محل تفكر نخبگان كشور باشد كه ما در اولين گام اين كار را انجام داديم و سعي كرديم مباني را عوض كنيم و در درجه دوم نيز برنامه‌هايي كه از اتاق فكر بيرون مي‌آيد بايد همه ارزشهاي فرهنگي ما را در بر داشته باشد نه اينكه همواره به دنبال اين باشد كه جا پاي غربي‌ها بگذارد.
احمدي‌نژاد ادامه داد: بيشترين استقبال از اين تحول نيز از درون همين سازمان انجام شد و مي‌بينيد كه ابتكار و بهره‌وري از 0.48 به 1.02 رسيده است.
رئيس جمهور تصريح كرد: در اين مدت توليد ناخالصي داخلي، سرمايه‌گذاري و سرعت انجام پروژه‌ها نيز افزايش يافت در حالي كه تا پيش از اين حتي پروژه‌هايي داشتيم كه 19 سال به طول انجاميده بود يعني هزينه آن صددرصد افزايش يافته بود و هنوز هم افتتاح نشد.
وي ادامه داد:‌اختيارات متمركز، نفوذ و بي‌عدالتي را در پي داشت ولي اكنون بايد يك مغز متفكر دقيقاً مسائل را كنترل كند و با فراق بال از انديشه كشور استفاده كند و هدف از اين كار تنها تمركززدايي نبود بلكه اختيارات را توسعه داديم و معتقديم يكي از عوامل بوجود آمدن تمركز، خود آن ساختار بود.
احمدي‌نژاد يكي از اهداف سفرهاي استاني دولت نهم را كنترل اجراي تصميمات و برطرف كردن عيوب بوروكراسي دانست و با اشاره به منافع متعدد اين سفرها گفت: در اين سفر كنترل و نظارت تصميمات نيز پيگيري مي‌شود.
رئيس جمهور در پاسخ به سؤالي درباره نهضت توليد علم، حركت يك ملت بدون علم را بي‌معنا دانست و با بيان اينكه نور علم روشن‌كننده مسير حركت است گفت: در دنيا پيشرفت و توسعه به مفهوم خودي، منوط به علم است و از اين منظر كشورها سه دسته هستند، كشورهايي كه دانش مي‌فروشند، كشورهايي كه مي‌توانند فروشنده دانش باشند و عده‌اي از كشورها كه توان اين كار را ندارند كه ايران جزو گروه دوم است و ظرفيت تبديل ايران به فروشنده علم زياد است.
وي ادامه داد: در دانش‌‌ها يكسري دانش پيش‌رو وجود دارد كه تحقق پيشرفت كشور منوط به بدست آوردن آن دانش‌ها است مانند نانوتكنولوژي، بيوتكنولوژي، هوا فضا و انرژي هسته‌اي كه اصرار ما و مخالفت غربي‌ها به خاطر نقش مهم اينها بوده است چرا كه آنها مي‌خواسته‌اند ما در درجه 2 باقي بمانيم و مي‌بينيم كه از روز پافشاري ايران در موضوع هسته‌اي ما 4.5 برابر كل 27 سال قبل اختراعات داشتيم و مقالات علمي كشورمان نيز چندين و چند برابر شده است و با توجه به غناي نيروي انساني ايران و رشد 70 درصدي ظرفيت دانشگاهها زمينه براي برداشتن گام‌هاي بلند فراهم شده است.
رئيس جمهور تصريح كرد: وقتي افق بالا برود همه حركت مي‌كنند و اين از چيزهايي است كه بايد برايش هزينه بدهي و مي‌ارزد.
احمدي‌نژاد با اشاره به رشد چشمگيري توليد فولاد، سيمان، مس و رشد صادرات غير نفتي و 4 برابر شدن بودجه پژوهشي كشور اظهار داشت: تازه فضا باز شده است و پس از مدتها مي‌‌توان افق حقيقي ايران را نشان داد.

هیچ نظری موجود نیست: